Casatorie pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 3
oanab spune:
Eu nu sunt de acord cu simtul responsabilitatii mai mare...adica daca nu am certificatul de casatorie, nu prea ma implic cu responsabilitate in relatie?....tratez situatia la modul mai lejer si relaxat ...? nu mi se pare ok.
simali spune:
quote:
revin cu o intrebare pusa la alt subiect, poate cineva raspunde aici...
ce imi aduce in plus fata de ceea ce am in relatia cu prietenul meu, faptul ca ne casatorim....in afara de a inchide gura lumii...
quote:
Eu vorbesc din perspectiva celor 11 de casnicie. In primul rand actul ala obliga un cuplu ca, dupa ani multi de convietuire, indiferent de cat a castigat fiecare, sa imparta frateste. Poate ca atunci cand esti foarte tanara nu te gandesti la asta dar atunci cand ai copii si ai sacrificat mult din timpul si viata ta pentru cresterea lor nu ai vrea sa te simti amenintata de orice secretara de 20 de ani nou angajata la firma sotului - macar material sa te sti la adapost, ca dupa 35 de ani te simti oricum "amenintata" oricata incredere ai avea in tine, in sot, in modul in care arati.
Eu as recomanda oricarei tinere sa sa se casatoreasca. Este ca in afaceri. Daca incepi o afacere pe "strangere de mana" si nu ai un contract clar semnat pentru zile negre este foarte posibil sa regreti intr-o buna zi. Sigur, cu totul altfel se pune problema daca tu esti plina de bani si el un coate-goale. Atunci, firesc, nu ai de ce sa-ti faci griji si "actul" este posibil sa lucreze in defavoarea ta.
alice
ruxij spune:
quote:
Originally posted by oanab
Eu nu sunt de acord cu simtul responsabilitatii mai mare...adica daca nu am certificatul de casatorie, nu prea ma implic cu responsabilitate in relatie?....tratez situatia la modul mai lejer si relaxat ...? nu mi se pare ok.
Da, in general daca nu accepti ideea casatoriei (macar nu iti faci planuri de oficializare), mesajul mi se pare un pic duplicitar: te vreau acum, da' nu sunt sigur ca vreau sa ma implic cu tine pentru totdeauna.
ileanna spune:
simali
din cate stiu eu bunurile nu se impart chiar frateste ci cota parte este egala cu cota parte cu care ai participat la veniturile familiei. Mai nou am inteles ca si munca de casnica ar fi evaluata in bani dar nu stiu sigur daca la noi in tara.
eu nu stiu daca sunt pro sau contra casatoriei (sunt casatorita)
cred ca sunt si / si
intr-adevar momentul in care am stiut ca ma vrea pentru "o viata" a fost unic, momentul cununiei religioase la fel, nu stiu cum m-am abtinut sa nu izbucnesc in plans si cat de mult am blufat io, toata lumea a vazut ca imi tremura buchetul de flori.
dar ... ma mai apuca cate o dambla cand as vrea pur si simplu sa stam separati o saptamana sa ne mai limpezim. daca nu eram casatoriti, nu era nimic anormal. dar asa ...
Never say NEVER.
daniella4 spune:
Ca sa raspund la intrebarea din topic: nu sunt nici pro nici contra.
Dupa cum s-a mai afirmat, o hartie nu garanteaza nimik, niciodata. Deci e bine ca fiecare sa traiasca dupa cum considera ca e mai potrivit temperamentului, experientei, dorintei etc.
Bine ar fi doar ca ambii parteneri sa fie de acord cu asta pt a nu exista frustari.
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by Bluel
Si inca ceva, e mai bine sa ai statut de menajera cu act sau fara act? Nu inteleg cuplurile care stau de ani buni impreuna si care nici nu se gandesc sa se casatoreasca, de parca n-ar fi deja casatoriti. Si cine credeti ca nu vrea? EL bineinteles . Eu una nu am locuit impreuna cu el pana nu ne-am casatorit si bine am facut!
Dar intram in alte discutii si nu vreau. Si sa nu dati cu pietre!
Nu dau cu pietre, da' zic si eu: nu neaparat e EL cel care nu vrea; noi locuim impreuna de aproape 5 ani si nu vream nici unul casatorie; la inceput mai aducea al meu SOT discutia, dar i-am spsu ce simt fata de casatorie si am terminat discutia! Si, desi nu suntem "casatoriti", suntem: adica, formam o familie, asa ca oricare alta familie, ne simtim fiecare responsabil sa il faca fericit pe celalalt, impartim si binele si raul, impartim banii, patul, responsabilitatile si atributiile, la fel ca oricare cuplu. Si cel mai important: ne respectam reciproc si ne iubim! Si un act de la Primarie sau un ritual intr-o biserica nu au cum sa ne faca relatia mai buna. Si ne "simtim" sot si sotie. Si ne prezentam unul pe celalalt ca "sotul"/"sotia" mea. Pur si simplu ptr. ca nu exista diferente, in afara de lipsa unui petec de hartie...
_
Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!
coraly spune:
[/quote]
Si ne prezentam unul pe celalalt ca "sotul"/"sotia" mea. Pur si simplu ptr. ca nu exista diferente, in afara de lipsa unui petec de hartie...
[/quote]
Pai atunci de ce va mai prezentati ca sot/sotie, daca pt voi acest aspect nu e important? Ca sa fiti ca titulatura in rand cu ceilalti? De ce nu va prezentati drep iubit/iubita, partener/partenera de viata, din moment ce tineti asa mult la acest statut de necasatorit?
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
flaviutza spune:
Eu cred ca cei care aleg sa nu semneze petecu de hartie (totusi nu-i chiar asa,nu-i un simplu petec de hartie,desi multi inearca sa-i minimalizeze importanta prin aceasta sintagma) vor de fapt sa traiasca oarecum cu fundul in doua luntre...pe de-o parte siguranta iubirii care exista si fara act, pe de-o parte sentimentul ca nu si-au pierdut libertatea, ca nu-i retine nimic daca la o adica se razgandesc.
pe de alta parte, cand semnezi petecul, porti in tine ideea de "pe viata" chit ca asta poate dura doar doi sau trei ani, nimeni nu ofera garantii.
in schimb petecu' ala egal PE VIATA , cel putin pe moment. si asta spune foarte multe despre iubirea pentru celalalt.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Alina spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Eu sunt pentru casatorie. De moda veche.
Si io la fel...tot demodata .
Alina