Vacanta Paris - sfaturi va rog?

Peste o saptamana plecam intr-o scurta vacanta (6 zile) la Paris.
Vom sta in arondismentul 5 langa Eiffel.
Vroiam sa va cer cateva sfaturi. Bineinteles ca in mare stiu cam ce as vrea sa vizitez, dar sunt asa de multe ca nici nu stiu.
Poate fetele care stau acolo, sau care au mai fost ma ajuta cu niste sfaturi.
1. Pentru vizitarea obiectivelor din Paris, ce imi recomandati in mod sprecial? In plus am vazut ca pot cumpara de pe net bilete la diverse circuite (inclusiv autobuz de circuit in Paris, cu opriri la principalele puncte de atractie. Te poti opri, poti vizita si iei urmatorul autobuz pana la punctul urmator). Am vazut ca cei de la agentia respectiva iti lasa biletele la hotel. Merita asa ceva? Se numeste Paris L'Opentour si pass-l pentru 1 zi costa 29 EUR / persoana.
2. Pentru Versailles, cum ar fi mai bine sa fac ca sa ajung acolo? E vreun autobuz, ceva care sa ne duca?
3. Ma tenteaza la nebunie sa vizitez L'ile de Saint Michel - tot pe acelasi site am vazut ca se poate merge in excursie - 174 eur/pers cu masa inclusa acolo
4. Ce alte sfaturi imi mai puteti da legat de Paris (temperaturi in perioada asta, ce fel de haine sa imi iau la mine, preturi, etc)
5. Si in cazul in care mai raman timp si bani pentru shopping - unde as putea sa merg ca sa ma apropii si eu de ceva? :) vorbesc aici de preturi (pt ca sincer nu cred ca o sa ma apropii de Chanel, Prada sau alte alea ...)
Va multumesc din suflet
Raspunsuri

lgireada spune:
Vederea cea mai frumoasa din punctul meu de vedere este de pe turnul Montparnasse. Noaptea. Superba! - asta e recomandarea mea cea mai mare.
Daca vrei la Versailles, intereseaza-te din timp care sunt zilele cu apele muzicale, caci daca fantanile nu merg e mai putin fastuos. Este si tren din cate stiu eu pana acolo. Iti trebuie o zi intreaga daca vrei sa intri si in palat.
E un parc Andre Citroyen, unde te poti urca pana la 150 m cu balonul albastru. Costa 12 euro acum 3 ani, dar e superba senzatia.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Marox spune:
Obiective sint o gramada: Tour Eiffel, Sacre-Coeur si cartierul Montmartre, Notre Dame si Ile de la Cité chiar si Ile Saint Louis care e in continuare (unde a fost si casa Marthei Bibescu), Louvre, Musée d'Orsay (unde sint impresionistii), Jardin du Luxembourg, Quartier Latin, Champs Elysées, Arc de Triomphe.
Poti sa te plimbi si cu bateau-mouche pe Sena. Acu' vreo 7 ani era 50 franci biletul/persoana.
Autobuzele astea de care zici tu nu le cunosc decit din vedere, sint pline de turisti. Chestia e ca mi se pare cam scump doar pt o zi. Daca iei autobuzul sau metroul biletul este doar 1.50 €/pers (daca nu ma insel). Plus ca poti merge pe jos, de ex. Tour Eiffel, Arc de Triomphe si Champs Elysées poti sa le faci o data, apoi Louvre, apoi Musée d'Orsay si Quartier Latin, apoi Sacre-Coeur si Montmartre.
Pt Versailles exista metroul, de fapt RER (metroul care merge in afara orasului), este pe linia C si e direct. Sincer sa-ti spun, Versailles nu merita vazut, e un palat mare si gol. Sau mai bine zis plin de turisti. Gradinile sint frumoase. Mai bine, daca ai ocazia du-te si vezi Fontainebleau, insa trebuie luat trenul.
Exemplu: http://www.musee-chateau-fontainebleau.fr/homes/home_id20392_u1l2.htm
Cind spui Ile Saint Michel, cred ca e vorba despre Mont Saint Michel. Uite cam despre ce e vorba:
http://www.ot-montsaintmichel.com/accueil.htm
Este intr-adevar foarte frumos si spectaculos. Numai ca e cam departe, sa tot fie 3 ore, adica 6 dus-intors, pe autostrada, pina acolo.
Pentru magazine...nu prea stiu. Banuiesc ca in centrul comercial Les Halles, nu foarte departe de Hôtel de Ville (Primaria Parisului) o sa gasesti ce te intereseaza.
Vremea e asa si asa, depinde cum ai noroc. Nu e asa de cald ca in Bucuresti, nici pomeneala. In general e alternanta de ploaie (15-16°C) si timp frumos (24-25°C).
Daca vei fi aici in prima duminica din luna - muzeele de stat sint gratuite. Uite o lista:
http://www.muskadia.com/musees_du_monde/monu_grat3.asp#Paris

ina78 spune:
quote:
Initial creeata de Trinity
1. Pentru vizitarea obiectivelor din Paris, ce imi recomandati in mod sprecial? In plus am vazut ca pot cumpara de pe net bilete la diverse circuite (inclusiv autobuz de circuit in Paris, cu opriri la principalele puncte de atractie. Te poti opri, poti vizita si iei urmatorul autobuz pana la punctul urmator). Am vazut ca cei de la agentia respectiva iti lasa biletele la hotel. Merita asa ceva? Se numeste Paris L'Opentour si pass-l pentru 1 zi costa 29 EUR / persoana.
Daca folosesti aceste autobuze - etajate - parerea mea e ca sint superbe - ai posibilitatea sa iei bilet pe o zi, pe doua sau o saptamina - varianta cea mai rentabila.
Ddepinde insa de cit timp vrei sa petreci traversind orasul.
Sint 4 rute, o sa ti se dea o harta a Parisului si a celor 4 relatii - fiecare dintre ele are pe traseu diverse puncte turistice (mie personal mi se pare f avantajos sa iei ptr. 2 zile si sa-ti imparti obiectivele turistice in 2). De asemenea o data cu achizitionarea biletului (legitimatiei de calatorie) ti se da si o pereche de casti - pe care le poti folosi in autobuz - existind posibilitatea sa asculti pe traseu un ghid (daca-mi amintesc puteai alege intre vre-o 6 limbi parca - engl, franc., italiana ...).
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

petaluda spune:
in afara de ce au spus fetele iti recomand sa iti cumperi abonamente de metrou pt cateva zile, revine mai ieftin decat biletele la unitate.
Vremea e asa si asa, adica sa ai si ochelari de soare si ceva de ploie la tine. La Paris e foarte multa umezeala, deci mai mult tricouri de bumbac...
Magazine multe ai pr bulevardul Rivoli ( sunt aceleasi cu cele de la Halles dar ma gandesc ca mai bine sa stai afara decat in subsol, cele de la Halles fiind in interior), la Montparnasse, in cartierul Marais, care este superb si chiar merita vazut. Iti recomand sa mergi si la Sacre-Coeur, si apoi sa te plimbi pe stradutele din jur, pline cu artisiti. Mie imi place foarte mult si cartierul Latin, in jurul pietei St-Michel. Acolo ai si multe restaurante ieftine, si mai ales ai de une alege.
Calatorie placuta!

sanziana72 spune:
Daca te descurci cu planul metroului e mult mai rentabil sa iti iei un abonament de metrou pe o saptamana si sa te plimbi singura pe unde vrei. Cu abonamentul asta (carte orange hebdomadaire) ai reducere si daca vrei sa te dai cu vaporasul pe Sena.
E valabil si pe autobuze, nu numai pe metrou, daca preferi sa te plimbi mai mult dar sa si vezi ceva. Cu metroul se ajunge insa mai repede.
Traseele cu autocarele pt turisti sunt scumpe si nu neaparat cele mai folositoare. Plus ca exista mai multe companii (cele rosii si cele galbene). Cele rosii au un traseu mult mai scurt.
Ai grija ca si vaporase pe Sena sunt mai multe companii. Trebuie sa vezi la care ai reducere, plus ca poti sa te urci si sa cobori din ele cand vrei timp de o zi sau doua. Pleaca de pe langa turnul Eiffel.
Versaille intradevar nu e cine stie ce, dar macar poti zice ca l-ai vazut. Se merge cu RER C, dar ai grija ca RER C are mai multe variante, adica se bifurca si unele o iau intr-o parte, altele in alta. Nu toate duc la Versaille.
Poti intradevar sa te duci si pana la Saint Michel. Sunt excursii de o zi, dar e foarte obositor. Noi am plecat la 6h (eram deja in autocar) si cred ca am facut mai mult de 3-4 ore, e tare departe. Acolo am stat destul de putin, plus ca era o asemena inghesuiala ca nu aveai unde sa calci.
Parisul e umed si bate vantul. Dar ajunge usor la temperaturi peste 30°C. Deci i-ati haine de vara, palarie de soare + un sal in care sa te invelesti. Salul poti sa ti-l cumperi acolo. Nici nu am inteles la inceput la ce folosesc salurile pana nu am ajuns la Paris si mi-am dat seama cat de necesare sunt (mai ales daca te duci pe vaporas). Vei vedea ca multe frantuzoaice sunt in tricou sau maieu dar cu un sal la gat.
Se poate manca bine si ieftin in Cartierul Latin. La Les Halles si la La Place Clichy (nu foarte departe de Sacre Coeur - Monmartre) ai niste autoserviri (Flunch) unde cu 6 euros acum vreo 2 ani puteai manca un meniu.
Cumparaturi poti face la Defense (capatul liniei de metrou 1). E plin de magazine rezonabile.
De vizitat: Notre-Dame, Sacre Coeur, tour Eiffel, Ile Saint Louis, Cartierul Latin, Champs Elysees, L'Arc de Triomphe, le Marais, Chatelet, la Geode de la Vilette, centre Pompidou, Musee d'Orsay, Louvre (nu iti ajunge o zi), Jardin de Luxembourg, Tuillerie... E plin de lucruri frumoase. O plimbare pe jos pe malurile Senei...
Calatorie placuta!
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

ladyJ spune:
trinity, ia-ti neaparat incaltaminte comoda!!!
Dar,COMODA!!!!
ca turist e o mare porcarie sa te incalti cum m-am incaltat eu de exemplu,in cizme cu toc gros totusi si cu platforma,si aveam o geanta mult prea mare si grea,care m-a ucis timp de 3 zile.Nu o puteam lasa la hotel,aveam doua camerde video in ea,plus aparat de fotografiat plus alte prostii ´´necesare´´ gen cosmetice.
M-am plimbat non-stop,peste tot!Sa nu ratezi cafenelele,oricare,sunt atat de..romantice tipic pariziene.
Atat am vrut sa-ti zic:haine si incaltaminte comoda.Aaa....si neaparat umbrela!(stand la coada la Turnul Eifel,m-a plouat pana la piele,stoarceam hainele de pe nime, am tras o raceala sora cu moartea.)
Doar de astea ai nevoie...restul e..aventura,distractie,cultura.
ladyJ

diana2004 spune:
Noua ne-a placut mult in Montmartre ,linga Sacre-Coeur am luat un trenulet cu care am facut turul cartierului .A fost super si am cistigat mult timp pt alte plimbari .

oanaDo spune:
Ce cazare imi recomandati in Paris?
Prefer cat mai ieftin decat la standarde extra.
Noi suntem in trecere prin Franta, vrem sa stam 2 nopti in Paris, iar tinta este de fapt Disney, unde avem deja biletele.