CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

quote:
Originally posted by maryam

DOAR DACA SE DOVEDESTE CA A COMIS ADULTER DE CATRE UN TRIBUNAL intrunit si care a judecat cauza cf sharya.

Sincer, e chiar asa de greu de priceput...???
Si chiar sunt conditii fffffff importante premergatoare...va spune doruletz care, nu e asa, floare la ureche sa spui ca, cutarica a facut ceva.

conditii foarte greu de intrunit.... uite ce spune Amnesty International: Les victimes, qui peuvent être des fillettes impubères aussi bien que des grands-mères, sont généralement tuées sur la base d’une simple allégation de relations sexuelles “ illicites ”. Elles n’ont jamais la possibilité de faire entendre leur propre version des faits car cela ne sert à rien ; l’allégation suffit à salir l’honneur d’un homme et justifie donc le meurtre de la femme.

Adica: victimele atat fetite cat si bunici, sunt in general ucise pe base unor simple relatari a unor relatii sexuale " illicite ". Ele nu au niciodata posibilitatea sa spuna propria lor versiune a faptelor pt ca asta nu ar servii la nimic, relatarea este suficienta ca onoarea unui barbat sa fie murdarita ca sa se justifice uciderea unei femei.

Edit: Si daca ai putea sa imi raspunzi si la ce am scris mai sus chiar mi-ar face placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

uite Miryam...ne-au trebuit 19 pagini sa ajungem aici.Si ai scos pe ..tastatura exact cea ce unele din noi acuzau si dezaprobau.
Nu mai ai niciun drept sa zici ca nu exista incitare la violenta,atata timp cat nici tu nu ti-ai putut opri remarca ....

Am fost inselata,mi s-au ranit rau sentimentele,am fost parasita,am trait in minciuna.Insa NIMIC DIN TOATE ASTEA NU MA POT FACE SA APROB MACAR;MAGARIA ZISA DE TINE.

Iti lingi ranile,il lasi sa plece,duca-se!II faci scandal,il santajezi(daca ai cu ce),te razbuni prin metode traditionale(aruncatul tv pe geam,hainele la gunoi,ii zgarii masina,ii tai tapiseria) DAR ATAT! Nu ai dreptul sa atentezi la viata omului!!!

Si nu te mai intoarce...nu mai poti sa o dregi prin explicatii de tot felul.E clar,asa gandesti tu.Sa te intreb, de unde ti se trage?Dar cred ca nu mai are rost....se stie deja.

Ma bucur ca traiesc intr-o tara democratica,unde o anumita religie nu ma poate face sa gandesc ca un zombi si unde imi ramane constiinta faptelor mele.

Sunt atat de dezamagita de afirmatia aia a ta!Tocmai tu,care tineai lectii pe aici despre cat de pacifista este religia.
O sa-mi zici ca afirmatia aia nu are nimic a face cu religia(si o luam de la capat)....dar esti musulmanca,deci intaresti randurile cu aceasi mentalitate.. din nefericire.

Dumnezeu sa te lumineze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

uite Miryam...ne-au trebuit 19 pagini sa ajungem aici.Si ai scos pe ..tastatura exact cea ce unele din noi acuzau si dezaprobau.
Nu mai ai niciun drept sa zici ca nu exista incitare la violenta,atata timp cat nici tu nu ti-ai putut opri remarca ....

Am fost inselata,mi s-au ranit rau sentimentele,am fost parasita,am trait in minciuna.Insa NIMIC DIN TOATE ASTEA NU MA POT FACE SA APROB MACAR;MAGARIA ZISA DE TINE.

Iti lingi ranile,il lasi sa plece,duca-se!II faci scandal,il santajezi(daca ai cu ce),te razbuni prin metode traditionale(aruncatul tv pe geam,hainele la gunoi,ii zgarii masina,ii tai tapiseria) DAR ATAT! Nu ai dreptul sa atentezi la viata omului!!!

Si nu te mai intoarce...nu mai poti sa o dregi prin explicatii de tot felul.E clar,asa gandesti tu.Sa te intreb, de unde ti se trage?Dar cred ca nu mai are rost....se stie deja.

Ma bucur ca traiesc intr-o tara democratica,unde o anumita religie nu ma poate face sa gandesc ca un zombi si unde imi ramane constiinta faptelor mele.

Sunt atat de dezamagita de afirmatia aia a ta!Tocmai tu,care tineai lectii pe aici despre cat de pacifista este religia.
O sa-mi zici ca afirmatia aia nu are nimic a face cu religia(si o luam de la capat)....dar esti musulmanca,deci intaresti randurile cu aceasi mentalitate.. din nefericire.

Dumnezeu sa te lumineze.

ladyj, consider ca ai depasit deja orice limita a bunului simt si a regulamentului...cand omul pierde logica incepe cu injuriile...rusine

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

ladyJ

Ache, unde sunt injuriile ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Vin si eu cu o intrebare.
Why Polygamy Is Allowed In Islam?
Cum se impaca respectul fata de femeie si faptul ca poligamia este permisa? Si de ce numai barbatii au voie sa aiba mai multe sotii? Daca tot sunt egali, de ce nu au dreptul si femeile sa aiba mai multi soti????
Care ste explicatia?

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by ache

quote:

Dumnezeu sa te lumineze.

ladyj, consider ca ai depasit deja orice limita a bunului simt si a regulamentului...cand omul pierde logica incepe cu injuriile...rusine

anca

Te rog sa-mi spui Anca,unde sunt injuriile?
Te deranjeaza ca sunt dezamagita?DA,sunt!

Nu am jignit si nici nu am atacat in mod direct vreo persoana.Daca am atacat ceva,au fost niste idei si niste afirmatii.Mi-am exprimat deschis parerile democratice.
Imi pare rau,dar te-ai enervat degeaba.
Parerea mea.

p.s. daca te-am jignit in mod josnic,arata-mi unde,si imi cer scuze.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Tocmai am dat o cautare "crime de honra" in portugheza si am citit ca se aplica si in cazul in care femeia a fost victima unui viol fiindca acesta este considerat un atentat la onoarea familiei....Aoleu, asta e prea de tot!!!

Da, si in Brazilia sunt cunoscute aceste crime, dar...femeile au putut iesi sa demonstreze in strada cu pancarde impotriva acestei atrocitati pe cind in tarile islamice sau asiatice nu stiu daca au avut aceasta posibilitate?

Si in Irlanda a fost o problema cu divorturile dar s-a rezolvat din fericire.

In timp ce in unele tari s-a reglementat legislatia impotriva acestor acte,in altele nu...aici e buba.

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

pe undeva inteleg de ce un om crescut intr-un anumit mediu, inoculat cu anumite pricipii poate "gandi" (ma rog, a gandi e mult spus) la un anumit moment atat de eronat, insa pe mine ma uimeste (si raman oripilata si siderata) cum anumite persoane formate intr-o societate deschisa, laica, unde drepturile omului, respectiv a femeii sunt respectate, poate gasi scuze la asemenea atrocitati, si sa mai incerce si pe noi sa ne convinga.

quote:
Crima de onoare este un act in care x e ucis de y ptr a isi salva reputatia cf gandirii lui.
Adulterinul e pedepsit nu de nevasta, nici de sot,nici de socrii sau vecini ci DOAR DACA SE DOVEDESTE CA A COMIS ADULTER DE CATRE UN TRIBUNAL intrunit si care a judecat cauza cf sharya.

Sincer, e chiar asa de greu de priceput...???
Si chiar sunt conditii fffffff importante premergatoare...

zi-ne si noua ce conditii premergatoare importante a putut sa indeplineasca asta:
http://youtube.com/watch?v=dIZJNrc8sKw&mode=related&search=
pt ca e greu de priceput, pt mine e chiar imposibil.

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

maryam,daca unul din copiii tai isi va insela sotul/sotia,vei asista la uciderea acestuia (in urma hotaririi unui tribunal,bineinteles) cu inima impacata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
.E clar,asa gandesti tu.Sa te intreb, de unde ti se trage?Dar cred ca nu mai are rost....se stie deja.

ladyJ,de unde i se trage...sincer nici nu as vrea sa stiu,dar nu cred ca religia pe care si-a ales-o a facut-o sa gindeasca asa.poate raspunsul/motivul se gaseste intr-unul din mesajele lui miss parker...eu cred ca tocmai fiindca gindeste asa s-a convertit deoarece religia/traditia/legea musulmana ii da posibilitatea sa-si "exprime" si sa-si puna in practica anumite frustrari...

Mergi la inceput