CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_sp_G/J_sp_G.jpg)
J G spune:
Xio nu apare ca ar fi activat. Scrie-mi tu pe PM o adresa e e-mail, ok?
Mihaela80 eu zic ca nici daca se aplica pedepse cu moartea pentru asemenea fapte nu se va rezolva nimic, se vor crede persecutati si asta eventual le va intari "credinta".
Nu cred ca exista o modalitate de a ii opri sa comita atrocitatile astea. Bietele femei si fetite!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
papadie spune:
OK, 'cand mergi la Roma te porti ca romanii'- daca in Iran TREBUIE sa acoperim capul, picioarele etc. eu cred ca in Germania, spre exemplu, trebuie sa renunte la vesmintele negre sau macar sa li se vada fetzele. Ma intilnesc in magazin cu cate un grup de femei in negru din cap pina-n picioare (nu e deloc o metafora. in dreptul okilor au voal in rest un material negru) si ma ia cu frica.
Cat despre faptul ca ati vazut la TV "crime de onoare" asta n-o cred in ruptul capului. nimeni nu e atat de cinic sa arate asa un masacru la TV la stiri. poate in filme.
Iar fete omorate in bataie de tati dezonorati exista si in RO. Parinti idioti exista peste tot in lume...
Llaura spune:
Am vazut la CNN o crima din asta de onoare in Iraq, la stiri, au dat-o pt ca erau si vreo doi politisti de fatza. Femeia aia a fost omorata in bataie si se vedeau si agresorii foarte clar.
Asa e, la Roma te comporti ca romanii. Canada vestica, caldura de peste 30 de grade (o zi am avut pana acum ), statie de autobuz, autobuzul intarzia, ca toate autobuzele in zilele caniculare. Cu mine in statie era o femeie, m-am intors cu spatele, sa nu vada ca ma bufneste rasul si sa se supere, era in negru infofolita intr-un fel de halat negru, batic maaaare negru pe cap si pe fatza, se vedeau strict ochelarii (rama neagra). Deci nu stiu cum ramane cu Roma si romanii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Eu cred ca oamenii aia sunt niste monstri, nu oameni.
Eu nu cred ca oamenii aceia sunt monstri, educatia data lor e monstruoasa, precum si cutumele tarii in care traiesc. Daca de mic esti inoculat cu ceva nociv, ajungi sa crezi ca e normal asa, mai ales cand ai exemple in toata societatea. Din pacate, in tarile musulmane, sunt atatea cazuri de abuzuri si crime impotriva femeilor...am apucat sa vad un documentar pe National Geographic in care o femeie din Pakistan a fost mutilata de sotul ei, pt ca asa i s-a pus lui pata, i-a taiat urechile, nasul, i-a scos ochii, a mai batut-o pana a lesinat si toate acestea in auzul vecinilor care nu au intervenit deloc. Iar rudele lui il aprobau...Mai bine nu ma uitam..
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
ruxij spune:
quote:
Originally posted by papadie
OK, 'cand mergi la Roma te porti ca romanii'- daca in Iran TREBUIE sa acoperim capul, picioarele etc. eu cred ca in Germania, spre exemplu, trebuie sa renunte la vesmintele negre sau macar sa li se vada fetzele. Ma intilnesc in magazin cu cate un grup de femei in negru din cap pina-n picioare (nu e deloc o metafora. in dreptul okilor au voal in rest un material negru) si ma ia cu frica.
Cat despre faptul ca ati vazut la TV "crime de onoare" asta n-o cred in ruptul capului. nimeni nu e atat de cinic sa arate asa un masacru la TV la stiri. poate in filme.
Iar fete omorate in bataie de tati dezonorati exista si in RO. Parinti idioti exista peste tot in lume...
Eu am vazut la CNN, o fata parca kurda (daca nu ma insel). M-au urmarit si inca ma urmaresc imaginile acelea ingrozitoare. Fata zacea pe caldaram, intr-o balta de sange si animalele o loveau cu picioarele. O multime era adunata in jur si nimeni nu a ajutat-o, nimeni nu a salvat-o. Cica politia stia, a vazut, dar nu a putut face nimic
![](icon_smile_dead.gif)
Pe mine nu ma intereseaza ce li se baga in cap, nu pot sa inteleg cum POTI sa fi om si sa permiti, nu mai zic sa faci asemenea crime monstruoase.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
din pacate (sau din fericire?) am vazut asta la stiri.era o secventa inregistrata pe un telefon mobil, o cioarda de barbati au tabarit asupra unei femei/fete (acuzata ca a "dezonorat" familia-nu retin exact ce a facut,ori si-a inselat barbatul ori iesea cu un barbat desi nu era casatorita),lovind-o cu picioarele, iar ultimele secvente o aratau zacind moarta intr-o balta de singe. imaginile respective au fost aratate la sfirsitul unui reportaj in legatura cu crima din UK de care povestea J G.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by speed
ruxij, cred ca vorbim de acelasi caz si am scris deodata...
Da, exact acelas caz. Avea un prieten care facea parte din alta secta.
Porumbita spune:
quote:
papadie am vazut pe CNN clipul.. absolut infiorator...
Porumbita spune:
quote:
Nu e adevarat! Trebuie doar sa-ti acoperi parul si sa fii imbracata decent. Ca turista, daca ai un batic cat de cat pe crestetul capului, o bluza sau camasa mai larga si mai lunguta si pantaloni esti ok. Si nu te "kilareste" nimeni, ti se face eventual observatie. Pe mine nu m-a oripilat chestia asta, nu m-a obligat nimeni sa ma duc in Iran, daca am ales s-o fac, atunci mi s-a parut normal sa respect legislatia tarii.
Ameera siSara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
atunci ar trebui ca si cele care locuiesc in tari vestice sa aiba decenta sa se poarte macar cat sa nu atraga atentia... ca poarta hijab nu ar fi nimic, dar cand sunt cate 3-4 toate imbracate in negru si cu o plasa in dreptul ochilor mi se pare bataie de joc la adresa tarii care le-a adoptat (tot in germania vazute)