CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
anky spune:
quote:
Originally posted by J G
Tocmai am citit in cotidianul de azi ca o tanara (kurda) a fost omorata de tatal si unchiul ei pentru ca si-a parasit sotul si a inceput o relatie cu un barbat. Asta se petrece in uk si faza este ca tanara anuntase politia ca a fost atacata si ca viata ei e in pericol dar nu a fost luata in serios.
articolul aici:
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=11485&art=30444&cHash=434d6385d6
Mi se pare ceva de neimaginat. Cum e posibil sa fie atat de cruzi? Oare fanatismul religios le spala creierul in asa hal?
Ca sa nu ma gandesc ca inca, in zilele noastre se mai practica clitoridectomia! atatea fetite sunt mutilate...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Asa se pare,chiar le spala creierul int-un mod de neinteles pentru noi.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
![](auto.gif)
"Happyness is the key to your heart"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Marilena12 spune:
Infiorator! N-as putea trai intr-o tara unde sunt ingaduite si practicate asemenea crime. Se intampla si asa destule blestematii in lume! Am vazut si eu la tv o faza cand o tanara a fost scoasa in piata orasului si impuscata in cap pt ca-si inselase sotul, toata multimea statea si se uita
Mari
ruxij spune:
Putine lucruri ma revolta mai mult pe lume. Am vazut la tv cum o fata frumoasa era omorata cu pietre pentru ca avea un prieten de alta religie. Zacea in strada intr-o balta de sange :((
petaluda spune:
si aici in Franta au fost mediatizate cateva cazuri care au avut loc in cadrul comunitatilor musulmane, vreo 2 fete au fost arse de vii pt ca refuzau sa se casatoreasca, una dintre ele a fost improscata cu acid....cat despre clitoridectomie, care este acompaniata si de coaserea labiilor, in Franta sunt foarte multe programe finantate de stat, care incearca sa diminueze aceasta practica raspandita in conunitatile africane. A fost nu de mult un documentar la televizor in care spuneau ca fetitelor li se face asta in vacante, cand sunt trimise la rude in Africa, chiar si atunci cand parintii lor se opun acestor practici.
Eu nu pot intelege cum pot omenii astia sa faca atata rau surorilor lor, fetelor lor....cum de poate fi mai important ce zice vecinul ( adica dezonoarea ) decat fericirea propriului copil.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
JG , imi trimiti te rog pe PM, ca l-am activat . :)
Mersi mult
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_80/mihaela_80.jpg)
mihaela_80 spune:
Eu i-as obliga pe toti imigrantii sa semneze o hartie prin care se obliga sa respecte legile si cutumele tarii in care au venit, adica sa nu practice sau sustina x, y, z, lista de obiceiuri barbare cred ca e lunga, altfel primesc niste pedepse foarte mari, isi pierd proprietatile, dreptul de a-si vedea familia sau orice i-ar putea determina sa inceteze.
N-ar fi bine? Poate nici nu le trece prin cap ca in tara in care au venit nu pot sa faca tot ce vor ei si cum stiu ei de-acasa.
Ameera spune:
quote:
Originally posted by anky
Da,groaznic,nu pot sa concep asa ceva. Stiati ca de ex. in Iran nici ca turista nu ai voie sa umbli in haine normale,musai trebuie sa fi infofolita din cap pina in picioare altfel risti sa te trezesti kilarita..doar pentru asta.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
"Happyness is the key to your heart"
Nu e adevarat! Trebuie doar sa-ti acoperi parul si sa fii imbracata decent. Ca turista, daca ai un batic cat de cat pe crestetul capului, o bluza sau camasa mai larga si mai lunguta si pantaloni esti ok. Si nu te "kilareste" nimeni, ti se face eventual observatie. Pe mine nu m-a oripilat chestia asta, nu m-a obligat nimeni sa ma duc in Iran, daca am ales s-o fac, atunci mi s-a parut normal sa respect legislatia tarii.
Ameera si
![](copilas.gif)
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)