CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by papadie

quote:
Originally posted by petaluda

aici e harta tarilor unde se petrec crimele de onoare :
http://www.populationdata.net/cartes/actus/crimes-d-honneurs.php

OK...am inteles ca in unele tari asta e "obiceiul pamantului" (barbar, desuet, dement) dar in altele (si ma refer la Germania, Franta, Italia, Statele unite etc.) este vorba de o alta forma de barbarie: nepasarea fata de emigranti. Mai precis fata de INTEGRAREA acestora in noua patrie. Atata vreme cat aceste tari bogate profita doar de forta de munca (cu mana sau cu capul) a emigrantilor o sa tot auzim de "crime de onoare" in democratiile occidentale. Si asta se numeste complicitate... Cat despre tarile musulmane in care aceste practici sunt oarecum frecvente imi pare ca nimeni nu-si da cu adevarat silinta sa le impiedice. Trist! Dezonorant pt. noi ca specie...

Eu nu stiu cum e in Germania desi am locuit vreo 6 luni acolo dar aici musulumanii au mai multe drepturi decat am eu ca si european crestin. Traiesc in comunitati bine organizate, se acopera unde doresc ei si cum doresc, isi impun de multe ori propriile reguli, au locuri de rugaciune, iar barbatii isi conduc femeile cum doresc caci daca ai tupeu sa zici ceva de legea lor iti sar chiar ele in cap. (cum ar fi cand si-au dorit sa aiba si femeile dreptul sa intre in moschee sa se roage si binenteles ca au sarit altele in capul lor ca e pacat). In fine religia lor e sfanta, e cum isi doresc ei si cum accepta ele, insa consider ca aici se fac o multime de lucruri pentru integrarea lor insa aceasta integrare este de cele mai multe ori refuzata cu desavarsire. Chiar de curand vorbeau de faptul ca sunt discutii referitoare la adoptarea unei legi proprii a comunitatii musulumane. Ma intreb retoric, aceste legi fac referire si crimele de onoare?

Luna 31 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:

quote:
Originally posted by petaluda

aici e harta tarilor unde se petrec crimele de onoare :
http://www.populationdata.net/cartes/actus/crimes-d-honneurs.php

OK...am inteles ca in unele tari asta e "obiceiul pamantului" (barbar, desuet, dement) dar in altele (si ma refer la Germania, Franta, Italia, Statele unite etc.) este vorba de o alta forma de
barbarie: nepasarea fata de emigranti. Mai precis fata de INTEGRAREA acestora in noua patrie. Atata vreme cat aceste tari bogate profita doar de forta de munca (cu mana sau cu capul) a emigrantilor o sa tot auzim de "crime de onoare" in democratiile occidentale. Si asta se numeste complicitate... Cat despre tarile musulmane in care aceste practici sunt oarecum frecvente imi pare ca nimeni nu-si da cu adevarat silinta sa le impiedice. Trist! Dezonorant pt. noi ca specie...

Inteleg ca tu Papadie stai in Germania.Totusi imi permit sa te contrazic cu privire la cele de mai sus.
Atat in Germania cat si in Franta,Anglia,etc incercarile de integrare a minoritatilor musulmane in societatea in care traiesc,sunt oprite tocmai de aceste minoritati.Ei nu-si doresc integrarea,considerand prin aceasta ca renunta de bunavoie la
traditiile islamice.Guvernele acestor tari au facut eforturi considerabile,insa aceste minoritati traiesc in continuare pe principiile cu care au venit aici.

Si cu privire la ajutor...foarte multi musulmani traiesc doar din ajutorul social si din alocatia copiilor.Deci nu sunt marginalizati,au aceleasi drepturi ca un bastinas.

cele spuse mai sus nu sunt din inchipuirea mea,oricum nu castig nimic afirmand asta.Sora mea care a stat un an in Germania,precum si sotul meu care a stat in Anglia mi-au povestit.

Imi pare rau,dar nu e caz de complicitate,cum spui tu.
Silinta si-o dau cu totii,mai putin cei vizati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by ladyJ
Guvernele acestor tari au facut eforturi considerabile

si cam care ar fi alea?
ca te asigur ca la joburi -de exemplu- sunt discriminati la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am vizionat si eu cateva filmulete de pe YouTube si mi s-a intors stomacul pe dos. Stiam eu cate ceva, pt ca am avut o colega de religie musulmana in facultate, in Romania, dar nu ma asteptam la astfel de atitudini duse la extrem. Groaznic, ce vina au bietele copile (din filmulet), ce vina au ca au fost violate? in loc sa gaseasca sprijin si suport moral in familie, ele ce gasesc?.
Acum am un coleg aici la universitate, este cetatean american, dar a emigrat copil fiind, impreuna cu familia din Pakistan, acum 14 ani. L-am intrebat ieri ce parere are? Initial nu a vrut sa vorbeasca si s-a suparat pe mine, desi suntem prieteni buni. Am insistat, mai ales ca stiu ca are trei surori. Mi-a spus ca din punctul lui de vedere RELIGIA=CONTROL asupra maselor de oameni. Si mi-a mai argumentat ca acele crime sunt savarsite de arabi fanatici. Cand i-am spus ca astfel de crime sunt intalnite la mai multe natii...a tacut si a considerat subiectul incheiat.
Ceea ce ma uimeste pe mine la el, este faptul ca desi este venit aici de 14 ani, inca mai are ideea ca el fiind singurul barbat din familie (tatal lui a murit), are dreptul sa hotarasca viata surorilor lui. Ieri era f suparat ca una din surori a hotarat sa mearga in Texas sa urmeze Law School, in loc sa stea in Florida cu toata familia. I-am spus ca are dreptul sa isi traiasca viata si sa ia deciziile singura. In replica, el mi-a spus ca o considera tradatoare si nepasatoare si nerecunoascatoare. Aaa..si ca sa nu uit, familia deja i-a aranjat lui o casatorie cu o fata din Pakistan, pe care nu a vazut-o niciodata.

Am ramas un pic cam mirata, sincera sa fiu nu ma asteptam, mai ales ca este un barbat foarte americanizat.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Luna1

Eu nu stiu cum e in Germania desi am locuit vreo 6 luni acolo dar aici musulumanii au mai multe drepturi decat am eu ca si european crestin. Traiesc in comunitati bine organizate, se acopera unde doresc ei si cum doresc, isi impun de multe ori propriile reguli, au locuri de rugaciune, iar barbatii isi conduc femeile cum doresc caci daca ai tupeu sa zici ceva de legea lor iti sar chiar ele in cap. (cum ar fi cand si-au dorit sa aiba si femeile dreptul sa intre in moschee sa se roage si binenteles ca au sarit altele in capul lor ca e pacat). In fine religia lor e sfanta, e cum isi doresc ei si cum accepta ele, insa consider ca aici se fac o multime de lucruri pentru integrarea lor insa aceasta integrare este de cele mai multe ori refuzata cu desavarsire. Chiar de curand vorbeau de faptul ca sunt discutii referitoare la adoptarea unei legi proprii a comunitatii musulumane. Ma intreb retoric, aceste legi fac referire si crimele de onoare?

Luna 31 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

faptul ca traiesc in comunitati bine organizate nu e un drept. e o consecinta a marginalizarii lor. intre a avea chirias un englez blond, cu barbison si monoclu si un pachistanez imbracat, firesc, de la solduri ce crezi ca ar alege un proprietar?
faptul ca fac legea la ei in cartier iar este o consecinta. o consecinta a faptului ca nici politia engleza nu-si face datoria. atunci cand femeia musulmana sta - la propriu- cu streangul deasupra capului si politia NU intervine ai senzatia ca si-ar contrazice barbatul? in aceasta situatie victima II VA CANTA IN STRUNA calaului. chestie de supravietuire.
Aici vorbim pur si simplu despre greselile de strategie pe care le-au facut tarile adoptive. Repet faptul ca asemene monstruozitati se petrec semioficial in tarile lor de nastere este rusinos pt. specia umana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Sincer, Papadie, daca ar veni un musulman la mine sa-l angajez si as afla ca este de acord cu "crimele din onoare", i-as da un picior undeva...Dar aici ma refer la un anumit tip de musulmani.
In fond, este cam aceeasi problema ca la noi cu tiganii, cei care vor sa munceasca si sunt seriosi sunt discriminati, pt ca lumea si-a facut o idee despre natia lor. Dar cu o floare nu se face primavara.
Iar in ce priveste afirmatiile ca acele acte oribile sunt "ilegale", tare as dori sa stiu ce inseamna ilegal atunci. Atata vreme cat sunt facute cu complicitatea autoritatilor si nu sunt pedepsite, degeaba se zbiara sus si tare de catre musulmance ca sunt ilegale.
Iar despre barbati, chiar si cei care se comporta minunat cu famiile lor, tot undeva au ascunsa in adancul sufletului convingerea ca sunt de 100 de ori mai valorosi decat femeile...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miereamara

Acum am un coleg aici la universitate, este cetatean american, dar a emigrat copil fiind, impreuna cu familia din Pakistan, acum 14 ani. L-am intrebat ieri ce parere are? Initial nu a vrut sa vorbeasca si s-a suparat pe mine, desi suntem prieteni buni. Am insistat, mai ales ca stiu ca are trei surori. Mi-a spus ca din punctul lui de vedere RELIGIA=CONTROL asupra maselor de oameni. Si mi-a mai argumentat ca acele crime sunt savarsite de arabi fanatici. Cand i-am spus ca astfel de crime sunt intalnite la mai multe natii...a tacut si a considerat subiectul incheiat.
Ceea ce ma uimeste pe mine la el, este faptul ca desi este venit aici de 14 ani, inca mai are ideea ca el fiind singurul barbat din familie (tatal lui a murit), are dreptul sa hotarasca viata surorilor lui. Ieri era f suparat ca una din surori a hotarat sa mearga in Texas sa urmeze Law School, in loc sa stea in Florida cu toata familia. I-am spus ca are dreptul sa isi traiasca viata si sa ia deciziile singura. In replica, el mi-a spus ca o considera tradatoare si nepasatoare si nerecunoascatoare. Aaa..si ca sa nu uit, familia deja i-a aranjat lui o casatorie cu o fata din Pakistan, pe care nu a vazut-o niciodata.

Am ramas un pic cam mirata, sincera sa fiu nu ma asteptam, mai ales ca este un barbat foarte americanizat.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Mie asta mi se pare ingrozitor. Sa zicem ca amaratele alea chinuite si ucise sunt omorate de niste retardati, de niste dementi...dar asta scolit si cu un IQ bun sa gandeasca (,) ca are drept de viata si de moarte asupra surorilor, asupra altor oameni in fond, mi se pare contra naturii:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by miereamara

AmAm ramas un pic cam mirata, sincera sa fiu nu ma asteptam, mai ales ca este un barbat foarte americanizat.

Martin Luther King Jr.

Americanizati erau si cei care au savarsit atentatele de la 11 septembrie.
Nu conteaza cat de americanizati sunt sau in ce tara traiesc, mentalitatea ramane neschimbata si nu se dau inapoi de la nimic cand e vorba de "onoare" lor.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:

quote:

si cam care ar fi alea?

pai care ar fi alea...uite de exemplu locuintele sociale,pe care le-mparte statul.Somajul,de care bebeficiaza multi musulmani.Cultura,scolile si gradinitele in care invata copii musulmani.Am mai spus,ajutoarele sociale,alocatiile.
Ei practic au tot ce are si un neamt,englez,francez de exemplu.

Insa musulmanii opun o anume rezistenta in integrare.Vezi ghetourile,unde cum zici tu´´ei fac legea´´ vezi copii care habar nu au sa vorbeasca germana de exemplu,ei fiind nacuti crescuti acolo.
Aceste ghetouri exista tot din pricina ca ei se simt mai bine intre ei,excluzandu-i pe ceilalti.

E foarte posibil ca guvernele sa aiba greseli in stratgiile de inegrare.Insa de ce nu se intampla la fel cu celelalte religii,gen budistii sau religia hindusa?Nu stiu,te intreb...

Si se stie ca de multe ori unii musulmani incerca sa faca stat in stat.Vezi Canada de exemplu.Pai nu e asta o forma de opunere integrarii?

Si de obicei sunt discriminati cei mai putin vinovati...cei care-si vad de treaba,muncesc,traiesc normal.Asta e pacat.
Vezi tu,e foarte greu sa spui :musulmanul asta e rau,asta e bun.
Si atunci lumea ii judeca(pe toti laolalta) in consecinta faptelor
celor rai.

Nu vreau sa se inteleaga ca generalizez cand fac astfel de afirmatii.
Nu sunt chiar toti o apa si-un pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

quote:

quote:

si cam care ar fi alea?

Eu nu stiu decat ce se petrece in Franta, nu stiu cum sta treaba in Germania sau in Anglia, dar aici cel putin emigrantii de confesiune musulmana, au foarte multe drepturi create special pt aceasta comunitate, din cauza trecutului colonial al Frantei. Exista foarte multe programe finantate de guvern, cat si ONG, care lupta impotriva discriminarilor, atat la angajare ( de ex asociatia Alliance ) cat si in alte aspecte ale vietii cotidiene, ca de ex in invatamant sau la inchirierea unei locuuinte. Cea mai cunoscuta dintre toate este Touche pas a mon pote, care lupta impotriva rasismului in general.

In afara de asta statul finanteaza multe proiecte care ajuta comunitatile musulmane sa se
integreze, dar respectand cultura lor, de ex construirea moscheilor din fonduri publice.

Din pacate orice masura care se atinge un pic de cultul sau cultura lor, chiar daca nu ei in mod special sunt urmariti se lasa cu scandal. De ex in Franta bigamia este interzisa prin lege . Comunitatea musulmana s-a plans de acesta lege, drept care bigamia este tolerata daca uniunea a avut loc in alta tara care o permite, si statul o ajuta chiar pe sotia nr 2 cu locuinta ca sa nu stea toti impreuna, ca se considera ca e mai bine pt copii.

sunt si multe programe care lupta impotriva casatoriilor aranjate, mai ales cu ajutorul primarilor care au dreptul sa refuze sa casatoreasca un cuplu daca are dubii in privinta acordului ambilor soti. Dar asta nu a facut sa scada numarul casatoriilor aranjate, fetele sunt casatorite fortat in vacante cand sunt trimise la rudele din tara de origine.

Pot sa spun sigur ca in Franta este o adevarata dorinta de a integra aceste comunitati, dar atata vreme unii dintre ei nu vor sa respecte legile tarii de adoptie, tot degeaba.

Ah, si nu pot spune ca Franta de ex este complicele lor cum spunea cineva mai sus, pt ca aici astfel de crime sunt sever pedepsite.

Mergi la inceput