APARTAMENT in ansamblu rezidential

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

Citat:
Originally posted by Iael

In cati ani estimati ca se poate recupera investitia initiala ?

Pai depinde care e investitia initiala .
Dar facem un calcul bazic, sa zicem, ipotetic.
Luam un ap de 2-3 camere de un pret mediu-jos 120.000 e cu avans minim de 20.000 si credit de 100.000 la care e rata ~ 600 e/luna.
Se inchiriaza mediu 800 e/luna (vorbim numa' de bloc nou, in zona buna) din care se plateste rata de 600 si ramane un profit net de 200/luna *12 luni = 2400/an. Rezulta ca investitia initiala de 20.000 se amortizeaza in 8.3 ani. Mai mult sau mai putin 1 an, fct de celelalte costuri, dar oricum e foarte bine. Pentru cineva care nu vrea bataie de cap cu furnizori, mari birocratii, angajati... fa comparatie cu o firma ce tb sa produca ceva, punand la bataie doar 20.000e.

asa calcule sa tot faci ..adica o zona buna ...dai pe apt 120 000 euro ....si inchiriezi cu 800 lunar. ...tu chiar crezi ca asa ceva e posibil?
arata aici la oameni sa te creada niste anunturi ...vind apt in zona X cu Z cam. cu 120 000...si apoi inchiriez apt in zona X cu Z cam. cu 800 euro...poti sa faci asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Dana, am si eu o intrebare am vazut ca ai scris acolo:"Iremediabil indragostita de Canada". De ce nu vii aici?
Sper sa nu fiu prea indiscreta.
Pupici

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?ownerId=112104402&artistType=&photoFuid=00103926520300w4Xv7Y392652 POZICI

Aspiranta la titlul de mamica

Dragaica, mi s-a mai pus intrebarea asta si am raspuns in detaliu. Acum pt ca este off-topic am sa raspund mai la obiect :pt ca sotul nu vrea si pt ca am doi copii pe care nu as putea sa-i intretin singura acolo si nici nu as putea sa-i las acasa. Dar vin in vizita cat de des pot si traiesc cu speranta ca poate candva ma voi "retrage" acolo sa-mi cresc nepotii.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

Citat:
Originally posted by Iael

In cati ani estimati ca se poate recupera investitia initiala ?

Pai depinde care e investitia initiala .
Dar facem un calcul bazic, sa zicem, ipotetic.
Luam un ap de 2-3 camere de un pret mediu-jos 120.000 e cu avans minim de 20.000 si credit de 100.000 la care e rata ~ 600 e/luna.
Se inchiriaza mediu 800 e/luna (vorbim numa' de bloc nou, in zona buna) din care se plateste rata de 600 si ramane un profit net de 200/luna *12 luni = 2400/an. Rezulta ca investitia initiala de 20.000 se amortizeaza in 8.3 ani. Mai mult sau mai putin 1 an, fct de celelalte costuri, dar oricum e foarte bine. Pentru cineva care nu vrea bataie de cap cu furnizori, mari birocratii, angajati... fa comparatie cu o firma ce tb sa produca ceva, punand la bataie doar 20.000e.

asa calcule sa tot faci ..adica o zona buna ...dai pe apt 120 000 euro ....si inchiriezi cu 800 lunar. ...tu chiar crezi ca asa ceva e posibil?
arata aici la oameni sa te creada niste anunturi ...vind apt in zona X cu Z cam. cu 120 000...si apoi inchiriez apt in zona X cu Z cam. cu 800 euro...poti sa faci asta?

"Calculelele" de mai sus sunt usor eronate in sensul in care 100.000 credit la banca..nu inseamna 100.000 de plata/final....chiria de 800/luna..nu e chiar 800/luna (vezi impozitele)..si chiria probabil "scade" in timp ca urmare a "invechirii" imobilului...si mai sunt alte "mici probleme"..ce fac parte din categoria "risc"...restul..cred ca-i perfect "valabil"..in teorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oprietena spune:

Buna, despre apartamentele din Incity residence stie cineva ceva? Complexul de la Dristor, pe landa depou. Ca am primit o oferta, de fapt un mesaj, ceva cu o reducere intre 10-50.000 euro, mi se pare cam mare reducerea, oricum pe site la ei nu am gasit preturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Noi am vrut sa luam un apartament la ei inca de la lansarea proiectului, cand nu exista nici groapa pt fundatie. Deja ma visam mutata in frumosul triplex cu super terasa. Preturile erau atunci f bune. Stiu ca trebuiau sa fie predate in decembrie 2008, iar la ce stadiu sunt acum nu prea cred ca respecta termenul. Ce ne-a facut pe noi sa ne razgandim a fost contractul care era aberant. Clauza care a pus capac a fost taxa de administrare....nu mai stiu exact cat era, dar plateam in jur de 200 de euro/apartament doar pt administrare. La asta se adaugau costurile comune (care intr-un ansamblu sunt destul de mari) si costurile individuale. Dupa un mic calcul, am concluzionat ca nu e de noi.

==========
Corina 27+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Oprietena, nu e tzeapa faptul ca fac reduceri asa mari, si noi am prins o reducere de 30% si doar asa am luat hotararea sa cumparam acolo si nu in alta parte.
Altceva trebuie sa studiezi cu atentie: Contractul de construire, si de preferat sa angajezi un avocat sa-l cerceteze bine sa nu fie mici chichitze puse expre ca sa pacaleasca clientul. Numai o exprimare mai.... poate sa duca la interpretari si deci la portite de scapare in cazul, de exemplu, platilor penalizarilor de intarziere.
Alt lucru de studiat bine este lista de facilitati cu care va imbie. Adica, piscina, teren de tenis, spalatorie, uscatorie....daca nu sunt stipulate in contractul de construiore clar, sa nu pui baza pe nimic.
Uite asa noi am luat a doua tzeapa, s-au laudat ca ne vor face la et. 11 o uscatorie mare de 60 mp ca sa ne treaca ca nu exista balcoane in complex si acum cand am semnat contractul de vanzare cumparare am cosntatat ca nu exista nici o uscatorie ci la et 11 este un apartament care nu era initial prins in schema. Deci am ramas cu rufele in masina sau sa le uscam prin casa, intindem sarme in living si uscam cearceafuri.
Nici nu putem sa comentam ceva ca nu scrie nicaieri, adica scrie intr-un document fara valoare juridica, ne semnat, ne stampilat, un fel de descriere tehnica a ansamblului, unde mai scrie si ca avem sifin in pardoseala la baie cu filtru antispuma si bla bla, iar noi nu avem nici un fel de sifon in pardoseala.
Deci vezi ca numai ce e scris in contract poate fi pretins la predare chiar daca va fi nevoie sa te lupti in instanta pt el.

Brave Girl, la noi taxa aia de administrare se calculeaza in functie de suprafata apartamentului. daca triplexul ala in care te visai tu cu terasa lui are o suprafata imensa...banuiesc ca si pretul lui esta imens... atunci 200E nu mi se mai pare o suma asa de mare.
Taxa de administratie se calculeaza ca xEur/mp construit, suma asta sa o compari cu alte ansambluri. Eu nu stiu exact cat e la noi dar daca te intereseaza intreb sotul si scriu luni. Oricum e clar ca e nevoie de bani multi sa intretii un ansamblu de n blocuri cu spatii verzi, garaj, paza... acum nu stiu, poate 200 e chiar mult, stai sa aflu cat e la noi.

Fetele mele

Mergi la inceput

Dana- noi avem apartament intr-un alt complex si in taxa asta intra paza, amenajare spatii verzi, iluminatul public, curatenia....dar la In City ne-au zis ca ala era doar comisionul firmei. Nu acoperea nimic. Le-am zis ca nu se poate, ca peste tot se plateste la mp, dar acopera diverse cheltuieli. Apartamentul era in jur de 350.000 de euro. Suprafata nu o mai stiu exact.

==========
Corina 27+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Asa si la noi si inteleg de la sot ca peste tot e la fel: taxa aia inseamna doar comision de administrare, nu include alte cheltuieli ca paza, gradinar, curatenie, intretinere. la noi era de 0,3E/mp si iesea cam la 60 euro pt noi dar acum la semnarea actelor au spus ca s-a renuntat la ea deocamdata. Adica vedem dupa ce ne constituim in asociatie. Initial eram obligati prin contract sa ne lasam administrati 5 ani de firma constructoare dar cred ca au renuntat.

Fetele mele

Mergi la inceput

Parca 60 de euro suna mai bine. La noi erau 200 de euro...si la un calcul facut cu paza, intretinere spatii verzi, iluminat public...ajungeai sa stai cu chirie la tine in apartament.
Repet, atunci erau la inceput si nu prea stiau nici ei cu ce sa ne vrajeasca si cum sa ne explice ce si cum. Era taxa pe mp, dar scria ceva de genul 0,6-0,9 euro/mp, fara Tva.

==========
Corina 27+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Parca 60 de euro suna mai bine. La noi erau 200 de euro...si la un calcul facut cu paza, intretinere spatii verzi, iluminat public...ajungeai sa stai cu chirie la tine in apartament.
Repet, atunci erau la inceput si nu prea stiau nici ei cu ce sa ne vrajeasca si cum sa ne explice ce si cum. Era taxa pe mp, dar scria ceva de genul 0,6-0,9 euro/mp, fara Tva.

==========
Corina 27+
My baby
Albumul meu

Aha, deci cel putin dublu fata de noi dar oricum stiu ca InCity au si la apartamente preturi mult peste mediu asa ca nu e de mirare, "obrazul subtire cu cheltuiala se tine"
Oprietena, chiar si cu 50 000euro reducere, nu-ti inchipui ca ai gasit un chilipir, uite-te si la alte preturi la alte ansambluri, la astia doar locatia creste mult pretul.

Fetele mele

Mergi la inceput