Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-7

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase despre baietii mei!

As vrea sa completez putin ceea ce a spus Try despre administrarea de fier in primul an de viata, mai ales la prematuri!

Deoarece se nasc inainte de ultimul trimestru de sarcina, depozitele de fier sunt reduse mult. Atunci cand ele sunt absente apare anemia.
Daca insa rezervele nu sunt golite complet de fier, copilul nu are anemie clinica manifesta (adica hemoglobina scazuta sub valoarea normala) dar poate avea alte modificari specifice lipsei fierului in hemograma (scaderea concentratiei de hemoglobian si a volumului eritrocitar adica hematia devine palida si mica, respectiv hipocroma si microcitara).
In consecinta etapele sunt asa: mai intai se golesc depozitele, apoi scade valoarea fierului seric sub normal (scade sideremia), ulterior apar modificarile eritrocitului de care spuneam mai sus si de-abia in final se instaleaza scaderea hemoglobinei (adica anemia).
prin urmare, doar sideremia (adica nivelul fierului din sange si hemograma) se modifica doar atunci cand lipsa de fier in organism este destul de mare si cand numai exista fier deloc in depozite.
Ele pot fi normale si , cu toate astea, depozitele de fier sa fie aproape goale.
Inca o eroare ce poate aparea este legata de dozarea sideremiei la scurt timp sau in timpul tratamentului cu fier. Ea va fi normala sau chiar la limita superioara chiar daca, de fapt, exista, un deficit de fier in organism (practic se moasoara picaturile de fier pe care le-a primit cu o zi doua trei inainte si care nu au apucat sa fie scoase din sange si depozitate).

Ca sa concluzionez pentru ca nu stiu cat de explicita am fost:
1. lipsa fierului se trateaza pana cand valoarea hemoglobinei se normalizeaza si dupa aceea inca 4-6 luni pentru completarea depozitelor de fier in organism.
2. nu sideremia este analiza dupa care se ghideaza terapia cu fier ci hemograma (daca hemoglobina MCV si MCHC sunt normale atunci putem presupune ca rezervele incep sa fie completate).
3. La prematur, la femeia insarcinata, la copilul sub 1 an jumate hranit cu lapte de vaca simplu (nu formula), la vegetarieni, la donatorii de sange administrarea profilactica de fier este necesara daca nu exista posibilitatea evaluarii exacte a rezervelor de fier din organism (cu ajutorul unor analize de sange: feritina serica, capacitatea totala de legare a fierului si sideremia).
4. Sugarul hranit cu formula si cereale care contin fier sau cel alaptat exclusiv nu ar trebui sa primeasca supliment de fier daca hemograma este normala.

Loleka, daca hemograma este normala (inclusiv acele valori ale MCV si MCHC) atunci NU are rost sa ii dai fier copilului. Poate fi chiar periculos, dupa cum spunea Try, intrucat hemocromatoza este o boala cronica extrem de grava.


PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, draga mea, binenteles ca Adrian seamana picatura cu Gabi al meu, inca de cand erau mici! poate si din cauza asta mi-e ata de drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Sheannamp draga am cam inteles cum sta treaba inca de ieri dar este foarte bine ca ai venit si tu cu alte completari. Luni de dimineata cu inima strainsa de frica imi voi lua copilul in spate si ma voi duce la analize cu el si daca tot merg la laborator voi face si eu un set sa vad cam cum mai stau ( sunt pe moarte sau nu ). In functie de ce va iesi voi lua o hotarire. Asa zic eu ca ar fi cel mai corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sheannamp sint foarte simpatici baietii tai, La Multi Ani (cu intirziere). Iti urez sa va aduca numai bucurii!!


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Mi-Ka

try, mama, ultima ta postare am simtit-o ca pe un dus rece, asa de dimineata ...
Deci, la indicatiile pretioase ale pediatrei ii dau Alexiei fier de pe la 2 luni, cate 4 picaturi/zi...
Tot la indicatiile pediatrei ii mai dau si vitamine, desi a luat bine in greutate si acum are vreo 8.800 la 10 luni si zic eu ca e destul de inaltuta...
Aceeasi pediatra mi-a mai zis sa-i dau si calciu, dar asta chiar ca nu i l-am dat...

Si eu m-am gandit la un moment dat ca s-ar putea sa fie cam mult, dar deh, nu mi-s eu doctor...Cand i-am zis ca poate ar fii bine sa-i facem si niste analize inainte de a o indopa cu atatea vitamine si alte cele, s-a uitat la mine ciudat si a zis ca eu nu vad ca e alba la fata ?

In concluzie, draga mea try, am sa bag la cap ceea ce ai postat mai sus si am sa-mi "revizuiesc" atitudinea fata de vitaminele si fierul asta.
Va pupacim dulce

_
Printesa noastra,Alexia



Mi-ka, mi se pare babesc sa dai copilului prescriptie pornind de la arguemntul ca e alb la fatza. Dar copiii pot fi albi la fatza din diverse motive. Si cel mai inteligent e sa afli care-i motivul. E adevarat ca anemia este cel mai adesea provocata de lipsa de fier, dar nu trebuie sa te bazezi pe asta, ci trebuei sa ai o mica dovada. Nu prea sunt adepta hai sa facem repede analize copilului decat daca situatia o cere. Dar dincolo de paloare, Alexia ta a mai avut alte semne de genul lipsa de pofta de mancare, letargie, luat in greutate dificil etc.? Daca nu si a crescut ca un copil normal, atunci nu vad motiv de ingrijorare.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Am ramas si eu socata de acest mesaj!

Nu vreau sa deschid o dezbatere pe tema aceasta, stie toata lumea in ce tara traim, dar eu m-am inspaimantat si cred ca v-ar folosi sa stiti pentru a nu vi se intampla ceva rau cu copii.
Eu una am fost absolut socata de faptul nu ca asa ceva functioneaza, ci ca se afla in curtea unei firme unde multi parinti isi duc copii sa se joace pentru ca ii considera astfel in siguranta.
Va copiez din articolul citit si va asigur ca este adevarat, intanplarea face ca suntem prieteni cu parintii carora li s-a intamplat:
"CASA GROAZEI

* In locul toboganului a aparut un loc de joaca dintr-un material sintetic dur unde copiii nu pot fi supravegheati si nimeni nu poate interveni daca se Intampla ceva

Toboganul de la Mc Donald's s-a dus. In locul lui, a aparut o casa dintr-un cauciuc dur si plastic, stralucitoare ca in basme si misterioasa. Toata lumea e incantata. Intra copilul inauntru si dispare intr-un hau pe care parintii nu-l vad, nu-l pot controla si unde nu au nicio posibilitate sa intervina. Bineinteles, regulamentul de functionare a casei absolva firma de orice posibila vina. Acolo scrie ca doar parintii sunt responsabili de comportamentul copiilor. Au voie sa intre in acest loc de joaca micuti cu varste cuprinse intre doi si zece ani. Cate doi in tunel. Si iata ce s-a Intamplat miercuri seara, in jurul orei 21,00.

Mic si violent

Fata mea in varsta de sase ani si jumatate e un client fidel al locului. Si-a dorit foarte mult sa se joace in noua casa-surpriza. A intrat si, la un moment dat, un copil de trei ani aflat undeva in interior, la Inaltime, a lovit-o, a tras-o de par si a muscat-o de omoplat in asemenea hal incat a ramas cu carnea in gura! Sotia mea a incercat din rasputeri sa salveze copilul, singura posibilitate fiind sa bata in peretii "casei", iar gardianul a facut acelasi lucru, spunand neputincios ca nu are cum sa intervina. Si alti parinti ar fi vrut sa puna capat calvarului, vazand printr-un ochi de plastic un copil plin de sange, cerand cu disperare ajutor, dar nu aveau nicio posibilitate de interventie pentru ca In interiorul casei copiii sunt absolut singuri, sunt In locuri intunecoase sau complet opace si nu se poate nici urmari ce fac si nici interveni din exterior, intrarea ca si tunelele fiind construite doar pe masura unui copil. Nu are rost sa comentam faptul ca mama copilului salbatic, in loc sa-l educe, pentru ca, si la trei ani, acesta poate primi o educatie, a sarit la bataie si doar interventia gardianului a potolit spiritele. Sigur, mama plina de aur s-a urcat intr-un Mercedes ultimul tip si a plecat nonsalanta. Dar asta e o alta discutie... Ramane intrebarea copilului meu: "Tata, au aparut canibali in Galati?"

Parintii - pe propria raspundere

Asadar, ne-am deplasat la Mc Donald's si am constatat urmatoarele. Acea casa este un loc de joaca, asa cum spuneam, extrem de periculos care poate deveni un loc al groazei. In discutia pe care am avut-o cu actualul director, domnisoara Maria Bejan, dumneaei Imi spunea ca acest tip de loc de joaca se gaseste la toate restaurantele Mc Donald's din Romania. Problema e foarte simpla: copilul, odata intrat acolo, nu mai poate fi urmarit, habar nu ai ce face si se poate intampla orice. Mai mult, din exterior, un adult nu are cum sa intervina. Imaginati-va ca este un copil mai putin educat sau violent din fire, sau care pur si simplu nu-si da seama ce face si il agreseaza pe un altul: nu exista nicio forma de interventie. Sau unui copil i se face rau in tunel - parintele nu are cum sa stie ce se intampla cu copilul lui, si il tot asteapta la iesire, cu ochii in soare. Cei care au dat aprobarea pentru astfel de case au intrat in incinta? Pe unde? Ca prin orificiul prevazut, un adult nu are loc. Ori s-au uitat doar la schite? Oricand, in orice moment, un accident sau chiar o nenorocire se poate intampla. Copiii sunt tentati sa se joace acolo, dar parintii trebuie sa stie ca, in interior, acestia sunt, pur si simplu, la voia sortii. Se poate intampla orice. Pe de alta parte, faptul ca doar parintii sunt responsabili de educatia copiilor este iarasi o treaba parsiva. Poate chiar parintele nu este educat! Si de ce firma nu are nicio responsabilitate, din moment ce locul acesta de joaca e In curtea ei?! Si nu In ultimul rand Intrebam OJPC daca a fost pe acolo... Si o ultima Intrebare: poate fi pus semn de egalitate Intre un copil de doi ani si unul de zece, ca sa-ti permiti sa Ii lasi pe amandoi nesupravegheati Intr-un spatiu Inchis si Intunecat? Ar mai fi multe Intrebari, ca de exemplu: cum ne pregatim copiii pentru viata, ce jocuri Ii Invatam si asa mai departe. Deocamdata atat, dar sa fie limpede: In locul inofensivului tobogan dela Mc Donald's a aparut un loc de joaca al groazei. Parintii Isi trimit copiii acolo pe propria raspundere."



Mioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Din pacate la 3 ani un copil e imprevizibil. Si din pacate de multe ori mamicile se straduiesc sa-i educe cum trebuie, dar ei tot au iesiri care noua ca adulti ni se par nefiresti.
Ca doar nu numai copiii din parinti needucati musca, bat sau ranesc alti copii. Se poate intampla oricarui parinte, din nefericire.

Cu siguranta ca "jucaria" respectiva nu-i safe, dar si parintii au responsabilitatea lor. Cand admiti sa-ti lasi copilul acolo iti cam asumi si riscurile. Ar fi trist sa se ajunga si-n Ro ca si-n Nord-America sa dai in judecata Mc-Donalds ca a vandut cafea fierbinte si omu', saracu' de el, s-a fript cu cafea sau altul care n-a vazut scarile si s-a impiedicat a zis ca e vina McDonald's si au castigat procesul. Si-acum oriunde te uiti in McD. scrie mare: atentie scari, iar pe paharele de cafea scrie ca e fierbinte si sa ai grija cand bei.

Iar legat de siguranta ce sa mai zic de locurile de joaca unde sub tobogan si leagane e ciment? Oare cati copii in Ro au cazut cu capul de cimentul/asfaltul ala? SI totusi parcurile in Ro sunt pline de copii si parinti de te calci pe picioare.
Eu una o vad ca o chestiune cu dus-intors. Ambele parti poarta o vina (si parintele si cel ce-a pus/aprobat un astfel de loc de joaca) si e destul de subiectiva problema.

Iti dau un ex.: aici premergatoarele au fost valabile pana cand au cazut cativa copii pe scari cu ele sau in valtoarea alergaturii s-au rasturnat cu ele si s-au accidentat. Si apoi au fost interzise. Dar in Ro si-n alte tari sunt ok. De-asta spun ca e o chestiune relativa si subiectiva. E trist ce s-a intamplat, dar raman la propria-mi parere ca totusi parintele e cel care trebuie sa poarte cea mai mare responsabilitate in astfel de cazuri. Mai ales cand esti atentionat ca e pe propria raspundere. Aia de sar cu coarda elastica de pe poduri tot pe propria raspundere o fac.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Educative si bine de tinut minte vorbele tale. Intr-adevar vina o poarta ambii parinti dar asta e acum s-a intimplat, fapta a fost comisa. In Mangalia abia daca numaram pe degete parcurile de joaca pentu copii. Bine este totusi ca primarul; si-a dat intreresul sa le faca si pe acestea...si iarasi norocul nostru este ca aceste parcuri sunt amplasate pe nisip ( ca doar suntem la mare, nu ). Eu zic totusi ca este un avantaj. Dar problema este ca in aceste parcuri se joaca copii de toate virstele, educati sau nu, supravegheati sau nu. Parintii nu intotdeauna au timp sa iasa cu copii la joaca si de aceea apar frecvent tot felul de cazuri de violenta. Poate si de ce vad in casa unii, ma gindesc sau actioneaza impulsiv, de moment...si uite asa iti vine copilul in casa cu capul spart sau tot felul de vinatai. Si sa zicem mersi daca scapa doar cu aceste sechele, caci au fost cazuri in Romania noastra, unde si-au gasit copii sfirsitul in parcurile de joaca. Important este ca ai nostri copii trebuiesc supravegheati intocmai pentru ai feri de aceste incidente.
In Constanta, sunt unele parcuri foarte frumos amenajate, cu foarte multe accesorii de joaca si impartite pe etape: ptr copii cu virste intre 1-2, 2-3 ani samd. Este o idee geniala.

Va pup caci plinge cel mic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Avem capitol nou aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104379.

Loleka, o sa te rog sa respecti tema acestui topic, si anume, discutiile despre prematuri. Discutiile off-topic nu sunt permise de regulament si, in plus, dilueaza mult din importanta si scopul acestui topic.
Subiectul de care vorbesti tu are deja un topic deschis la care poti posta si tu.
In cadrul acestui subiect este bine sa se discute exclusiv despre experientele si problemele legate de prematuri.
Multumesc pentru intelegere!


PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Am inteles Sheannamp, nu se va mai repeta, doar ca ma socat cazul in sine si m-am gindit ca e totusi un subiect de discutie care merita pus in evidenta ptr ca si ai nostri copii vor creste si e bine de stiut. Oricum multumesc pentru atentionare, voi tine cont de acum inainte de ceea ce voi posta pe forum. Chiar nu am stiut ca nu am voie sa ma abat de la discutie.

Mergi la inceput