Reciclarea ambalaje lapte
La inceputul anului scolar in scoala biatului meu ( scoala 12 Bucuresti ) a inceput o campanie de strangere a ambalajelor de la lapte. Copiilor li s-a aratat cum sa impacheteze cutiile de lapte, cum sa-si convinga parintii sa nu arunce la cos ambalajele de la cutiile de lapte sau suc.La sfarsitul anulul scolar li s-a promis un premiu pentru copiii care aduna cele mai multe ambalaje Tetrapack.
Super idee dar din pacate a ramas in coada de peste
. De la scoala mi s-a sugerat frumos sa le arunc la ghena, ca nu le strange nimeni ![]()
Am acasa un sac cu ambalaje pe care le-a strans copilul meu.
Ce sa fac cu ele? stiti un centru unde se colecteaza astfel de ambalaje ? mai exista vreo scoala unde s-a initiat un asftel de proiect?
Este munca lui de un an de zile, nu as vrea s-o arunc la cos.
In Bucuresti nici macar nu am vazut cosuri pentru sortatea gunoiului.
Iulia
Raspunsuri
buggy spune:
Cred ca ar trebui sa cauti pe net o firma de reciclare a hartiei ( banuiesc ca sunt din carton, sau daca nu, o firma de reciclare a materialului din care sunt facute) Oricum felicitari pentru copilul tau...si nu dezarma, o solutie trebuie sa existe.
Nu stiu daca stii, dar compania pe care o reprezint se ocupa cu ateliere educational distractive pt copii si in unele ateliere exista aceasta tema, a reciclarii, refolosirii si a reducerii gunoiului. M-am gandit sa ii oferim noi un premiu, baietelului tau pt munca sa si in septembrie cand incepe scoala il aducem gratuit pe Profesorul Trasnit la clasa la care invata, sa le faca un atelier despre acest subiect.
Te rog sa imi trimiti un numar de tel pe PM si ne auzim cu siguranta pt o programare gratuita in septembrie.
Felicitari!
a facut un lucru cu adevarat deosebit."Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
irinuca spune:
Iulia, si noi ne-am nacajit tare.Si Marei(nepotica mea)ii placea idea asta si ne rugase pe toti sa strangem ambalajele.Si ne executam cu totii cu promptitudine.Primele luni a tot dus la scoala pungile pana cand invatatoarea i-a sugerat (ca si voua) sa le arunce pe la bloc.Noi le duceam treptat asa ca n-am ramas cu ele dar simteam ca facem ceva bine si dintr-o data ma simt nasol aruncandu-le cu celelalte gunoaie.
anda141 spune:
Mare pacat ca nu se strang undeva.
Insa am vazut la Trafic Greu, la intersectia cu McDonald un puct de colectare a hartiei, oare nu merg duse acolo, daca tot le-ati strans? Ca tot hartie este ...
Si noua ca familie ne pare tare rau ca nue xista tomberoane speciale ptr. hartie, plastic , sticla etc. Sunt atatea sticle de plastic in tompebronul cu gunoi, care in primul rand ocupa mult spatiu si se mai si arunca aiurea cand ar putea fi reciclate.
Sa facem ceva pentru Sara
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by buggy
Cred ca ar trebui sa cauti pe net o firma de reciclare a hartiei ( banuiesc ca sunt din carton, sau daca nu, o firma de reciclare a materialului din care sunt facute) Oricum felicitari pentru copilul tau...si nu dezarma, o solutie trebuie sa existe.
Nu stiu daca stii, dar compania pe care o reprezint se ocupa cu ateliere educational distractive pt copii si in unele ateliere exista aceasta tema, a reciclarii, refolosirii si a reducerii gunoiului. M-am gandit sa ii oferim noi un premiu, baietelului tau pt munca sa si in septembrie cand incepe scoala il aducem gratuit pe Profesorul Trasnit la clasa la care invata, sa le faca un atelier despre acest subiect.
Te rog sa imi trimiti un numar de tel pe PM si ne auzim cu siguranta pt o programare gratuita in septembrie.
Felicitari!a facut un lucru cu adevarat deosebit.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
buggy, multumesc mult de tot! Alexandru este foarte mandru de premiul oferit de Profesorul Trasnit. Am sa-ti trimit nr. de telefon pe PM.
Cu siguranta toti copii vor fi super inacantati !
Ambalajele nu le arunc. O sa intreb la scoala cine a initiat acest proiect si mergand pe fir poate descopar cine se ocupa de reciclarea acestor amabalaje.
Irinca ai deptate si noi parca ne simtim aiurea sa le aruncam la cos.
Este uimitor ce efect a avut asupra copiilor si a noastra ! Mi-am adus aminte cum stangeam hartie cand eram eleva, cum refoloseam sticlele si borcanele.
Iulia
Andries spune:
Mai nou, in sectorul 5 primaria a initiat un proiect de colectare hartie-sticla-plastic in tomberoane separate, dar si ei spuneau ca mai dureaza pana se va obisnui lumea sa le foloseasca.
Oricum, felicitari baietelului tau si in nici un caz sa nu arunci ambalajele, pentru ca e munca lui aici si isi va pierde sentimentul de valoare a muncii facute.
Andries
iuliacm spune:
Tot cautand firme care recicleaza ambalaje, am descoperit ca in 2005 si in 2006 au fost astfel de actiuni de strangerea a ambalajelor de lapte prin scoli (in sect. 6 si 1).
De actiunea de anul 2007 asta n-am gasit nimic, nu stiu de ce nu s-a continuat, mai ales ca campaniile din anii trecuti au avut mare succes.
Din aproape in aproape am ajuns la firmele organizatoare (Net Marketing si Rebu) si le-am scris cate un mail sa-i intreb unde si cum se pot recicla astfel de ambalaje. Astept raspunsul lor.
Nici nu stiu unde se incadreaza ambalajele tetrapack pentru ca sunt facute din foite de carton si de aluminiu. La hartie? la metale?
Multumesc tuturor pentru incurajari si va tin la curent cu centrele de colectare ( daca exista cu adevarat, nu numai scriptic)
Iulia
anda141 spune:
Nu stiu daca strang si ambalaje lapte, dar am gasit aici ceva super ptr. reciclarea hartiei. Merita intrebat : http://www.copaculdehartie.ro/home.html
Sa facem ceva pentru Sara
buggy spune:
Va astept si la un subiect deschis de mine la subforumul Casa noastra, se numeste "Cum si unde sa trimitem gunoiul selectat" As vrea sa fie un subiect informativ in care sa ne impartasim experientele legate de acest lucru. Haideti sa ne mobilizam si sa reusim sa facem ceva in adevaratul sens al cuvantului
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
iuliacm spune:
Am intrat sa va spun ce am facut cu ambalajele.
Le-am dus direct la TetraPack. Acolo am intalnit o doamna draguta care l-a felicitat pe Alexandru pentru efortul depus si i-a daruit cateva obicte facute din ambalaje reciclate.
Din pacate centre de colectare ambalaje TetraPack nu exista. Dar, daca aveti amvbalaje TetraPack le puteti duce direct la ei ( sos. Ion ionescu de la Brad nr. 1).
Acum ca ne-am obisnuit sa nu arunca ambalajele Tereapack le vom strange si le vom duce din cand in cand direct la firma producatoare TetraPack.
Iulia