Bona minora?! Cate mamici ar accepta ?
Bine v-am gasit !
As vrea sa stiu daca mamicile , in general , ar accepta ca de copiii lor sa aiba grija alti copii , putin mai mari ... Eu am 17 ani , sunt eleva si m-am gandit ca ar fi cazul sa-mi gasesc un job pe timpul vacantei de vara ! Variante ar fi destule , dar lipsite de farmec ...Mi-as dori sa fac baby-sitting fiindca imi plac mult bebeii si ma atasez f repede de ei, dar citind forumurile m-am cam descurajat ... majoritatea parintilor cautand persoane trecute de 25 ani si cu experienta...![]()
Raspunsuri
gabitzam spune:
Cand mamicile cauta o bona o fac pentru o perioada mai mare de timp, nu doar pentru vacanta de vara.
Gandeste-te putin, copilul nu e o jucarie, te joci cateva luni cu ea si pe urma tu te intorci la scoala si parintii cauta alta bona.
E un proces destul de indelungat, adaptarea copilului cu bona, a bonei cu copilul si obiceiurile casei, capatarea increderii parintilor ca-ti pot incredinta linistiti copilul.
Acum nu mi-e clar ce intelegi tu prin baby-sitting. Te gandesti ca la un job dedicat, de minim 4-6 ore pe zi? Sau te gandesti la baby-sitting ocazional, cum vezi prin filme, cat parintii ies la o plimbare sau restaurant?
Poti incerca la o agentie de baby-sitting care ofera servicii de baby-sitting ocazional. Dar mi-e teama ca varsta s-ar putea sa fie si acolo un impediment.
Sincer, e tare greu sa ai grija de un copil. Pentru ca el nu doar sta frumos si se joaca sau se uita la televizor. Trebuie hranit, schimbat, plimbat, adormit, protejat, educat. Si multe altele.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
sorinsonia spune:
Eu zic ca s-ar putea sa gasesti pe la mamicile cu scolarei (cls I. II).
De ex. mi-ar fi placut sa gasesc o astfel de bona pe perioada verii, cateva ore pe zi, ca sa stea cu fi-miu pt.lectii de vacanta, citit, hranit, jocuri, etc.
Acum e mare, si nu mai e cazul.
Dar incearca, e posibil sa gasesti. Succes.
anda141 spune:
Gabitam a raspuns foarte bine la intrebarea ta, sunt de acord. Nu as lua o persoana ptr. copil doar ptr. o luna,luna viitoare pe altcineva esi asa mai departe. Debusolez copilul de tot. Nu neaprat de varsta, si de copilul mau a avut grija o sora de-a mea mai mica ( avea vreo 20 ani ) . Cauta la un copil mai mare, care nu are sa duca in vacanta de vara.
Insa sunt si alte joburi temporare ptr. elevi si studenti in perioada verii. Stiu ca la water park angajau elevi ca oricum asta e sezonier. Succes , gasesti tu ceva daca o sa cauti !!
Sa facem ceva pentru Sara
IRCal spune:
Unde locuiesti?
Eu as cauta o bona! Am doi gemeni de 2 ani si 8 luni. Eu am inceput serviciul, mama s-a pensionat de curand, vine zilnic la mine, dar ar mai avea nevoie de un ajutor, in special la « mersul in parc ». Mai vine si soacra mea, dar pana in prezent le-am cam chinuit, fiind nevoite sa vina a mandoua, zi de zi, iar soacra mea e totusi in varsta.
Mi-as dori pe cineva dispus sa vina "jumatate de norma", de luni pana vineri, patru ore pe zi, cam intre 9:30 - 13:30. Ajutorul imi este necesar pentru a fi plimbati copiii de pe la 10 dimineata, cam o ora jumatate, maxim doua si apoi servitul mesei copiilor cam pe la ora 13:00 si gata.
Deci ar fi vorba de patru ore zilnic, de luni pana vineri.
Locuiesc pe str. Latzea Gheorghe (intre Drumetului si Ghencea), in Drumul Taberei.
Va multumesc, astept un raspuns!
buli spune:
quote:
Mi-as dori pe cineva dispus sa vina "jumatate de norma", de luni pana vineri, patru ore pe zi, cam intre 9:30 - 13:30. Ajutorul imi este necesar pentru a fi plimbati copiii de pe la 10 dimineata, cam o ora jumatate, maxim doua si apoi servitul mesei copiilor cam pe la ora 13:00 si gata.
asa am avut eu o bona de 17 ani la matei cind avea mai putin de 2 ani.
s-au inteles super, si acum se vad cu placere. chiar aveam nevoie de cineva dispus la program flexibil, ceea ce nu ar fi acceptat o "persoana cu experienta"
Mmmaria spune:
Eutherpe, cred ca ai deja o oferta de la IRCal
.
Oricum, exista destui parinti care ar avea nevoie de serviciile cuiva ca tine peste vara (sunt atatea familii care nu au solutii cand se inchid gradinitele).
Daca as locui in Bucuresti, ai mai avea o oferta si de la mine![]()
Si cred ca poti sa mergi si la agentiile de baby sitting sa-ti oferi serviciile.
Varsta nu mi se pare un impediment, iar daca tu chiar iti doresti sa faci asa ceva, probabil esti o persoana deosebita. Alte fete de varsta ta isi trec in programul de vacanta doar discoteca si alte iesiri de acest gen.
De mine a avut grija, de cand m-am nascut pana la sase ani, o "minora" (a devenit majora in timp ce ma crestea) si a fost o persoana cu totul deosebita.
Kitty spune:
Eu am avut cand era Raul mic o bona minora (era la scoala la seral) si a fost bine. Era o fata f serioasa, chiar prea serioasa, a fost ok. Si in plus, mai tarziu tare mi-ar fi prins bine o persoana care sa stea cu el vara cand era inchis caminul si cand eu eram la servici. Deci eu cred ca ai putea sa faci asta! Felicitari pentru ca vrei sa faci ceva util!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
NANU spune:
Da-ne mai multe informatii despre tine,poate ma inscriu si eu pe lista.
Eu am nevoie sa stea cineva cu copilul meu pe perioada vacantei dar nu in fiecare zi.Poate 2-3 zile pe saptamana.
Deci
an-k spune:
eu sunt pro cresa, o bona permanenta nu mi-as dori decat daca ar avea studii in domeniu si eventual prin agentie, dar cred ca ar fi prea scumpa distractia...
Acum ocazional eu am o fetita de 15 ani pe care o mai rog in serile de vineri sau sambata, sau in vacante sa stea cu Bianca. Sunt foarte multumita si Bia la fel. Este super sa stii ca in caz de..., ai la cine apela.
Eutherpe, ai facut foarte bine ca ai scris pe forum, eu cred ca vei gasi un loc. Si eu obisnuiam sa muncesc in vacantele de vara, dar la baby-sitting nu m-am gandit ![]()
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
Ramona J spune:
Eutherpe, felicitari pentru initiativa si succes in gasirea unui job. Sint sigura ca vei gasi usor oferte, ai citeva chiar aici.
The best thing you can do for your children is to love your wife.