insarcinata.....concediu din cauza caldurii?!
Buna tuturor!
Am si eu o intrebare.Sunt insarcinata in 22 de saptamani si mi-a spus cineva ca ar trebui sa mi se acorde concediu din cauza acestor calduri,iar acest concediu sa fie platit 100%.
Stie cineva daca exista o lege pentru acest lucru si care ar fi aceasta?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.Vapup.
Raspunsuri
anamaria spune:
daca ai probleme cu caldura, poti beneficia de CM.
procedura este sa mergi la medicul ginecolog, care sa-ti dea o fitzuica cum ca sarcina e pusa in pericol , bla-bla-bla. cu hartia asta mergi la medicul de fam si iei CM. nu ar trebuisa fie probleme, e ceva obisnuit si e dreptul tau...
CM pt sarcini cu risc se plateste 100% (sau asa era acum 4 ani, cand am avut eu nevoie)
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
marius spune:
CM se platesc 75% cu exceptiile prevazute de lege.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
anamaria spune:
eu nu sunt jurist, dar am beneficiat de CM platit 100% pt sarcina cu risc. am povestit exact cum am procedat...
daca legea spune altfel, imi cer scuze de dezinformare!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
Mirona spune:
spun si eu din proprie experienta:
am beneficiat si eu de CM pentru sarcina cu risc - cica platit 100%
de fapt era platit doar 75% - ca nu le permite legea ... si astfel am fost afectata si la plata pre si postnatalului (care se calculeaza functie de ultimele 6 salarii - sau 12 ??? - nu mai retin - cert e ca salariul mi-a fost afectat de CM - de aici ... pre si postnatalul).
Sfatul meu este sa decizi singura daca rezisti ori nu la aceste calduri - un ventilator ceva, un aer conditionat ... sau daca merita (financiar vorbind) sa intri in Cm de pe acum.
sanatate multa si o nastere usoara
Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI,VII, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire
m_monique spune:
vorbeste cu medicul ginecolog. el poate sa-ti dea concediu medical cu 100%. e adevarat ca va trebui sa stai ce putin o noapte in spital.
eu asa am facut. si am stat 3 sapt in cm cu 100%.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei