cum sa procedez cu el?

cum sa procedez cu el? | Autor: crisseis

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un sfat, pt ca sunt depa#351;ita de situa#355;ie.
Baiatul meu (9,6 ani) a devenit in ultimul timp foarte razvratit.
Imi raspunde urat, nu asculta, imi spune ca atunci cand va fi mare va pleca in alta tara si se poarta urat cu sora-sa, de 6 ani.
Ii spune(si imi spune) ca o uraste, ca mai bine ar sta toata ziua la camin(ea) sau la scoala (el).
Ca n-o suporta pentru ca e enervanta si asta pentru ca de cate ori se joaca el cu prietenii lui (unul dintre ei sta in bloc cu noi si el merge sa se joace la el acasa), trebuie sa vina si sora-sa care ii incurca .
Ea pe de alta parte plange, nu are fetitze sa se joace la bloc si nici eu nu am un asa program sa fiu mult timp cu ei acasa.
Asa ca, variantele de joaca raman in fatza blocului(ea cu fratele si 2 colegi si prieteni de-ai lui) sau la acel copil acasa.
Alta kestie e ca baiatul meu nu mai suporta criticile (sa-si faca lectiile la timp, sa citeasca lecturi particulare, sa se joace cu sora-sa, sa mai faca si el cate ceva prin casa, ordine la carti si haine).
Bunicilor le vorbeste urat...la mine tzipa...nu stiu ce sa fac cu el.
Voi ati patzit asa? Si ce ati facut? Ce de facut?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Ca n-o suporta pentru ca e enervanta si asta pentru ca de cate ori se joaca el cu prietenii lui (unul dintre ei sta in bloc cu noi si el merge sa se joace la el acasa), trebuie sa vina si sora-sa care ii incurca .
Ea pe de alta parte plange, nu are fetitze sa se joace la bloc si nici eu nu am un asa program sa fiu mult timp cu ei acasa.
Asa ca, variantele de joaca raman in fatza blocului(ea cu fratele si 2 colegi si prieteni de-ai lui) sau la acel copil acasa.

Eu nu am decat un copil, dar iti raspund din proprie experienta. Noi am fost doua fete, eu cea mare si trebuia sa o iau pe sora-mea (cu 2 ani mai mica) peste tot. Suntem firi absolut diferite si nu ne potriveam. Aceasta obligatie, de a fii peste tot impreuna, nu a facut decat sa adanceasca diferenta dintre noi. Cum la tine sunt baiat si fata va fi si mai rau.
Eu cred, avand experienta mea in spate ca toate problemele pleaca de aici. De ce nu lasi baiatul singur cu prietenii lui, iar cu fata iti faci tu program. Stiu ca este greu, dar cred ca este cea mai buna solutie. Sora il sufoca pe frate, mai au nevoie si de libertate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Buna, si eu am doi baieti de 10 si 5 ani, si ca in toate fam mai sint probl.dar eu niciodata nu l-am trimis pe cel mic afara cu cel mare sa se joace, se joaca impreuna , dar cind sint afara sint si eu cu ei, nu ii dau responsabilitatea celui mare ptr. cel mic.Cind un prieten de-al lui Andrei , cel mare a venit la noi, pe cel mic l-am tinut cu mine, ne-am jucat jocuri si i-am explicat ca sint mai mari, iar urmatoarea data cind un prieten de-al lui vine la el , andrei nu-i va intrerupe.A decurs cu bine acea seara.Probabil asta il deranjeaza, incearca sa le schimbi programul, petreceti mai mult timp impreuna, faceti dif activitati, asta facem noi, si ei se mai cearta, dar ii pun sa se impace, sa-si ceara scuze ptr. ce-au facut, iar cind Andrei mai are momente si tipa, cred ca e si virsta, eu ii raspund cu calm, chiar daca spune cuvinte mai urite, care ma deranjeaza, eu ii spun cit de mult il iubesc , iar la final ii spun cind se linisteste sa vina sa vb. cu mine.Lucrez cu copii, si am obs. de -a lungul timpului, fac astfel de lucruri ptr. a cauta atentie, iar citeodata si atentia negativa e ceea ce cauta.Poate mai vb. sint multe de spus.Succes in continuare si pastreaza-ti calmul, parintii fac regulile, cu calm si intelegere
o zi buna
gabriela

Mergi la inceput