cum procedam la plecarea din tara?
Raspunsuri - Pagina 9
BalMascat spune:
quote:
Originally posted by valicam
[...... nici un caz...de aceea v-am cerut parerea, dar nu pot sa va spun deja: gata, m-ati convins...
draga valicam, noi aici nu incercam sa te convingem de nimic. doar discutam situatia ta.
si normal ca atunci cand esti disperat sa fie ca tine, te lasi foarte greu convins de contrariu.
daca nici sotul nu a reusit sa te convinga...nu o vom face noi.
noi discutam doar de principiu, decizia va apartine voua ca familie.
insa mie argumentele tale nu mi se par fiabile: copii fara tata pt 6 luni, blah blah blah.
argumentele lui se apropie mai mult de rational.
oare nu ti-e teama ca nu reuseste sa treaca de cele 6 luni de proba, si nu mai ajungi sa pleci si tu????????
Llaura spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Eu una am simtit pe pielea mea ce inseamna sa nu ai si ce inseamna sa ai rezidenta permanenta intr-o tara.
Da asa e si eu am simtit si altii, si totusi cu totii am plecat; sotul tau a capatat bursa o data cu tine sau unul dintre voi a fost "floricica"? (apropo : eu nu-s genul floricica)
Trebuie sa mearga toti impreuna pt ca altfel moare omul de plictiseala in Suedia, eu am fost si stiu ce zic .
ruxij spune:
N-a fost niciunul floricica. Am plecat eu inainte si el a venit dupa 6 luni atunci cand a primit si el bursa.
Adela99 spune:
mey, da' pe asta cu floricica de unde ati scos-o?
daca familia vrea sa fie impreuna si unu' dintre ei nu are posibilitate sa munceasca ala-i floricica? asta la modul general fara legatura cu situatia lu' valicam
valicam spune:
Va rog mult, cititi si mesajele mele, apar mai tarziu fiind inca moderate...poate intelegeti mai bine starea mea.
Multumesc!
XIO spune:
Speed , ti se pare ca 6 luni in alta tara pt. a aduce familia ulterior acolo este sinonim cu abandonul copiilor de catre tata?
Pt. Dumnezeu!
Tatal meu a plecat DE TOT cand eu eram in primara si nu m-am simtit abandonata , nu am plans cu perna in gura prin colturi si nu a fost nimic.
Nu trebuie sa hiperbolizezi totul.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Adela99
mey, da' pe asta cu floricica de unde ati scos-o?
daca familia vrea sa fie impreuna si unu' dintre ei nu are posibilitate sa munceasca ala-i floricica? asta la modul general fara legatura cu situatia lu' valicam
Eu am zis ca una e sa se duca doar nevasta ca o floricica, fara responsabilitati, si alta cu copii. Retrag termenul floricica, n-a vrut sa fie peiorativ.
Annnca spune:
valicam,la fel ca si fetele,am sesizat si eu dorinta asta a ta,de a pleca Cu Orice Pret din tara.
Dar sa stii ca,una e sa vizitezi o tara,alta e sa locuiesti in ea.
Si nu sunt nici prin alte tari cainii cu colacii in coada.
Eu sunt in Spania si vorbesc fluent spaniola de 2 ani de zile,dinainte cu mult sa vin si crede-ma ca,mi-a fost f greu.
Stateam toata ziua in casa,pana sa cunosc si eu un om doi,si-l asteptam pe el sa vina de la munca,sa am cu cine vorbi.
Si tine cont,ca vorbeam limba !! Si tot mi-a fost greu.
Si nici nu eram aici cu copil,sau ceva de genul !
Inafara de dorinta ta de a pleca,am observat ca,tu nu ai deloc incredere in sotul tau.
Ti-e teama ca in 6 luni isi va gasi pe altcineva in Suedia ?
Am vazut ca,l-ai presat f mult,cu chestia asta cu plecatul.Asa reiese din postarile tale.
Si,la fel ca si celelalte fete,sunt de acord cu faptul ca, El ..trebuie sa plece singur cel putin 4 luni,daca nu chiar,6-pana vede si omul daca il accepta in continuare sau nu.
Sa stii ca,nu e imposibil sa astepti.Cu rabdare se fac lucrurile.Nu te purta ca o adolescenta ! Ai 2 copii.Ei sunt pe primul loc.
Observ ca,tie iti e f teama ca nu cumva sa te paraseasca sotul !
osolita spune:
Eu as alege o solutie de compromis: tu si copiii plecati la 3-4 luni dupa ce-a plecat el. Pentru sotul tau e o perioada suficient de lunga incat sa-si dea seama daca-i place sau nu la spitalul respectiv si daca suedezii sunt multumiti de el.
Suedia e o tara destul de scumpa si cred ca cel mai bine e ca sotul tau sa aiba timp cateva luni timp sa sondeze terenul pentru gasirea unei locuinte. Nu stiu cum e in Suedia dar iti dau exemplu Germaniei unde de obicei inchirierea unui apartament se face prin intermediul unei agentii imobiliare careia trebuie sa-i platesti o suma destul de frumusica drept comision plus ca trebuie sa depui cautiune in contul proprietarului chiria pe 3 luni. Bineinteles ca se gasesc si apartament care se inchiriaza fara intermediari dar pentru asta e nevoie de timp iar voi n-o sa prea aveti asa ceva la dispozitie.