cum procedam la plecarea din tara?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Deja?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicam spune:

Conchita, multumesc de intrebare, vestile sunt bune de tot...sotul meu a primit slujba, trebuie sa fie acolo in august, sfarsit de august. A venit intr-adevar foarte multumit si incantat de ceea ce a vazut acolo, ziua a 2-a a fost o zi "de munca", adica a fost luat in primire de un medic si a vazut cum decurge ziua acelui doctor...consultatii, discutii, etc. E o diferenta foarte mare fata de ceea ce e la noi. Spitalul e dotat si modern, ei spuneau ca e un spital micut, dar sotul meu zice ca te pierzi in el...
S-a discutat cu suedezii despre toate aspectele care implica mutarea noastra acolo, pentru ca mergem si noi cu el, chiar daca dupa cateva luni, el va primi un apartament mare(3-4 camere), cei de acolo se vor ocupa sa-l gaseasca, plata chiriei o vom face noi. Din informatiile pe care le avem, cu banii pe care-i primeste sotul meu in primele 6 luni ne vom descurca rezonabil. Nu lux, dar nu vom muri de foame si nu vom sta pe drumuri. Va fi ok. Cei de acolo nu au pus nici un moment problema desfacerii contractului inainte de 6 luni, nu si-au pus problema ca nu vor continua contractul dupa cele 6 luni, l-au intrebat pe sotul meu ce are de gand dupa cei 3 ani in care expira contractul de munca...pentru ca ei investesc in el, nu vor sa-l piarda. Intrebarile esentiale au fost: "de ce Suedia?" si de ce localitatea unde mergem...au fost foarte multumiti ca sotul meu a vorbit numai in suedeza, a fost punctul forte.
Sotul meu s-a simtit foarte bine intre ei, l-am intrebat daca se pune problema ca el sa ramana fortat intr-un loc in care sa nu-i placa...mi-a raspuns ca nu. I-a placut tot acolo...zona, orasul, felul in care a fost primit si tratat, felul in care arata spitalul si felul in care se lucreaza.

Ok, avand in vedere ca plecarea va fi la sfarsit de august, copiii vor putea incepe scoala acolo, pericolul sa ne intoarcem in cateva luni nu mai exista, financiar ne vom descurca, am hotarat sa mergem toti deodata. Stiu ca ne va fi greu, stiu ce ne asteapta, macar teoretic dar impreuna le vom scoate la capat. Asa cum spuneai conchita, daca e sa ne fie greu, macar sa ne fie impreuna...

Va multumesc pentru suport, sper din suflet sa va dau vesti bune in continuare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Felicitari pentru decizie! Cred ca procedati foarte bine!

Bafta in toate!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

super! mult succes si adaptare cat maiu usoara celor mici!

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Felicitari! Sint sigura ca o sa fie bine! Sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

felicitari valicam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

AM URMARIT POVESTEA TA , SI SINCER MA BUCUR DIN INIMA PT TINE, PT VOI TOTI. Felicitari si mult succes in tot , stiu ca esti super incantata caci in sfarsit poti sa iti vezi visul implnit.

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Vali draga, mi-ai facut ziua, cum se spune, mi-au dat si lacrimile. eram sigura ca se vor aranja lucrurile in asa fel incat sa ramaneti uniti, ma bucur enorm ca ti s-a indeplinit dorinta si castigul este acolo unde e cel mai important sa fie: familia. succes in noua experienta si sa ne tii la curent cu impresiile de-acolo cand ajungeti.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Buna,

Ma bucur ptr vestile bune primite de sotul tau.
In ceea ce priveste situatia ta, te-ai interesat cum e cu dreptul tau de munca?
Inteleg ca in primul an - ptr acomodare, vei face cursuri de "limba". Apoi?
Nu vreau sa iti prezint partea "goala" a paharalui - ma gandesc insa ca e bine sa te gandesti din timp la aspectele pe care ai putea sa le rezolvi acum: traduceri de diplome, autorizatii luate in tara... maximul de informatii si miscari pe care le poti face acum - fiind in RO, si care ti-ar fi greu sa le faci in momentul in care vei fi departe de tara.

Si ptr ca se discuta aprins cum e mai bine - eu eram de partea celor care au sustinut plecarea in 2 reprize.
Sotul a plecat inaintea mea. Pe atunci nu aveam copil. Eram proaspat casatoriti. Am stat departe unul de altul - 1 an. Pe toata perioada asta am lucrat in RO, a fst greu... Ajunsa aici, am putut lucra abia dupa 2 ani! Atat a durat sa obtin dreptul de munca. Insa acel an lucrat de mine in RO cat timp sotul era aici in Fr,adunat la anii precedenti, mi-au permis sa arat ca am experienta in domeniul meu, iar pauza de 2 ani a trecut ca o pauza pe motive de maternitate - ingrijirea copilului.
Altfel - ar fi fst 3 ani de intrerupere..sanse mai mici sa gasesc un loc de munca bun.

Acum depinde si de tine, cat de important e job-ul ptr tine. Daca nu are importanta f mare e ok.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

vali.

ma bucur sa aud vesti bune de la tine.
stai linistita nu o sa fie chiar asa de greu ,o sa aveti f multe ajutoare.tu pe masura ce incepi sa te descurci cu limba ai sa poti lucra ,ai sa fi inscrisa pe liste de joburi.
sunt locuri unde este mult mai greu ca in suedia si lumea se duce fara sa aiba asigurat nimic ,si razbesc ,voi aveti multe atuuri.

bafta ,sa ne trimiti fotografii din suedia.

Mergi la inceput