IRLANDA (2)
Raspunsuri - Pagina 5
emaaimee spune:
ma bucur ca v-ati gasit apt as repede si cu pret bun.
stiu cum e cu mutatul. multe cutii si rabdare
vacanta placuta si sarbatori fericite daca nu mai intrii pe aici.
hai mah fetele la apel, mai traiti?
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
tusferi spune:
Buna fetelor!
Mai e vreo irlandeza prin zona?
Va scriu si eu din partea unei prietene. Am o prietena care lucreaza in UK acum si i s-a oferit de la job un post in Irlanda, mult mai bine platit (si pentru ea si pentru sot). Stiti cumva comparativ cu UK cum este viata, mai scumpa, mai ieftina, la fel...?
Ea va avea jobul in Dublin, vrea sa isi inchirieze casuta in Malahide, are o fetita pe care trebuie sa o mute cu scoala, e destul de complicat. Mentionez ca salariul este foarte mare, deci si-ar putea inchiria ceva cu 3 dormitoare in Malahide...
Inca o data, intrebarea este, pentru cine stie, daca e mai scumpa viata decat in Anglia. Ea a fost in weekend in Irlanda cu sotul si fetita si s-au tot invartit, au intrebat in stanga si in dreapta dar deh, cate poti afla intr-un weekend....
In caz ca mai este cineva prin zona si imi poate raspunde, va rog ajutati-ma si pe mine . Va pup
emaaimee spune:
e cam la fel viata in Irl, daca faci conversia din lire in euro, unele sunt mai scumpe. depinde f mult si pe ce post a lucrat acolo si pe ce post vine sa lucreze aici. am inteles ca e mai bine platit. Maladihe e zona cam scumpa sa inchiriezi din cate stiam eu. da' nu m-am mai uitat de mult la rented properties. insa poate sa bage un ochi pe daft.ie la sectiunea rent.
daca fetita invata in Uk, nu e o problema prea mare, sistemul e acelasi, daca fata are pana in 9/14 ani(sorry, intreb pe cineva care a venit din Uk, ca a mea dar e mica pitica inca nu-i la scoala) va trebui sa invete si irlandeza. care-i compulsory.
nu stiu ce detalii anume doreste. daca mai are intrebari da-mi PM si o ajut cu placere.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
tusferi spune:
emaaimee, multumesc pentru raspuns . da, in Irlanda ar veni pe o pozitie superioara si pe un salariu superior. s-a uitat la preturi la inchiriere in Malahide, o vila de 3 dormitoare era cam 2000 euro. fetita are 7 ani. din cate mi-a spus azi, ar inclina sa refuze oferta pentru ca inca nu au cetatenie britanica si ar pierde toata vechimea acumulata pana acum si cand s-ar intoarce in UK peste 2 ani, ar lua-o de la capat cu asteptatul cetateniei. I-am transmis si ei tot ce am aflat de aici.
Multumesc mult, pupici
Dianaa77 spune:
Salurare si An Nou Fericit! ca nu am mai trecut pe aici de o vreme.
Well,tusferi,parerea mea e ca prietena ta a ales bine sa ramana in UK pana obtine cetatenia.Banii din cate am inteles nu sunt o problema pentru ei,asa ca nu se merita sa se mute pana nu au pasaport britanic. Cel putin asa am ales si eu,anul asta obtinem cetatenia irlandeza si dupa aceea poate ne mutam in Anglia.
Numai bine.