IRLANDA (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Bolton Street zici? mi-am notat. Merci, Diana.
Merci si pt invitatie, poate ca ne vedem daca ai timp, ca inteleg ca lucrezi. Eu voi veni vineri, 5 oct. dimineata si voi pleca luni, 8 oct. seara. Merg des la Dublin, dar de fiecare data pt scurt timp. Avem de gand sa facem un tur al Irlandei intr-o vacanta de vreo doua saptamani ... dar asta e pt viitorul apropiat.

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianaa77 spune:

Cu placere,Morgane!Eu mi-am postat nr de tel,deci vezi tu ce faci,doar sa nu ma sunati felelor cu nr ascuns ca nu raspund la anonimi:)si ar fi pacat sa nu ne intalnim din motivul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

ma bucur tare sa vad ca mai scrie cineva la acest subiect.
Diana, eu iubesc cu tot sufletul Irlanda. am fost in Ro si ni s-a facut dor teribil de casa, de Irlanda noastra si de ploaie si te tot. ne-am intors si parca deja suntem mai senini si da, am revenit acasa in tara asta mica si ploiasa si tare frumoasa.
iubesc si Dublinul cu aglomeratia lui si cu toate partile bune si proaste.Trinity-book of Kells, bank of Ireland building, P.O. bulding, Molly Malone, Grafton St,Four Courts, Custom House, raul Liffey, Ha' penny bridge, usile georgine vesel colorate, gradina botanica, parcurile-St Stepthens Green, Mountjoy, Pheonix park, Zoo.sunt un pic nostalgica dupa Dublin ca doar ce ne-am mutat in Navan. insa imi place f mult in Meath. Galway e tare frumos, Roscommon. Malahide Castle, ring of Kerry si mai sunt atatea locuri.
Bolton St zici, nu? am locuit pe langa rest roamanesc de pe Bolton St acum 5 ani. daaa, atitudine tipic romanesca din pacate ce ai patit la cofetarie. daca esti in trening si adidasi nu prea ai bani, daca ai duzina de lanturi si esti mai imopotonata ai mai mare trecere... asa am patit eu in Ro, nu m-a bagat in sema dna vanzatoare ca deh eram invizibila(adidasi in picioare si sport imbracata), pe cand cea din spatele meu avea destule la care sa te uiti, bijou la greu in toate locurie expuse vederii, parfum 3 dare in urma-i, nu una ca mine si pretioase picioruse in pantofi cu toc ametitor de inalt.

mai vorbim

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Buna,

Emaaimee, ma bucur ca ai intrat sa scrii si tu ceva. Nu stiu de ce restul au disparut, credeam ca e vara la mijloc, dar...

Mai, nu contest ce spui tu despre Dublin, sincer si eu dupa cateva zile de stat in Romania simt ca ma sufoc la ce intampin pe acolo si ma inseninez cand ajung din noi aici(fiind tot acasa si pentru mine aici,chiar daca nu e ceea ce am visat). Spuneam doar ca pentru mine cam a fost un soc a trai in Dublin, dupa ce am cunoscut capitale europene precum Budapesta, Viena, Praga. Nu fusesem niciodata in partea asta englezeasca si arhitectura lor nu imi place deloc, da, sunt frumoase casele in stil georgian, dar nu m-as vedea locuind in asa ceva. Singurul lucru care m-a impresionat si pe mine aici a fost preocuparea lor pentru gradini si (chiar daca uneori sunt ipocriti)civilizatia. Chiar m-a deranjat cand am mai fost pe la Viena ca nu spuneau ca pe aici mereu excuse me or sorry. La inceput mi se parea exagerat aici, dar repede nu mi-a mai placut ca nu sunt atat de politicosi prin alte parti. Ce-i drept ca la Viena era plin de romani prin magazine, asa ca nu stiu de la cine ma asteptam eu sa isi ceara scuze daca te-a imbrancit din greseala:).

Mai spune-mi te rog unde te-ai mutat si cum e pe acolo!Stati la casa?nebunie cu preturile la case aici,nu?

Teolina, esti ok? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teolina spune:

Salutare tuturor!

Diana, sunt bine, multumesc!
Am ajuns sambata, obositi iti dai seama, pt mine a fost si primul zbor cu avionul, mi-a fost putin rau, dar mi-am revenit repede. Inca nu m-am dezmeticit prea bine.... Sambata era soare si cald, azi a fost asa frig....brrr, dar trebuie sa ma obisnuiesc, doar stiam ca asa e.
Ce mai faci? Ce mai zici?
Mi-am notat nr. tau si vorbim ca sa ne vedem. Mi-am luat si eu cartela de mobil ieri. Uite nr meu: 085.1020.445.
Va pup si va urez o seara cat mai frumoasa!

Mergi la inceput

Diana, nic pt mine nu e exact ce am visat. ipocrizie si rasissm sunt si aici din plin.
mie imi place mult stil asta arhitectural. am fost obisnuita cu stilul bizantin la noi in oras in Ro. eu am locuit si intr-o cladire stil georgian si stiu ca nu e glamorous deloc, dar tot imi place.
Noi stam la casa, da.. am zis si mai jos ca ne-am mutat in Navan. noua ne place tare mult, e o schibare totala de peisaj. cand veneam la munca dimineata strabateam tot centru era aproape mereu mohorat si aglomerat. acum facem aceasi dsitanta si e o placere sa te uiti in dreapta si in stanga; case frumoase, pajisti verzi, animale la pascut, vezi peisaje idilice. deja m-am relaxat pana la munca, mi-am reincarcat bateriile cu o bucatica de natura.
m-ai atins cu gradina, am mers si ne-am luat lawn mower si scule de gradinarit(grebla&co, prafuri antimelci,anti buruieni, etc) si am taiat iarba, ce frumos miroasa iarba proaspat taiata. am mai aranjat crengile copacilor, am plivit gradinta din fata casei. si mai avem de planuit ce flori mai punem.
Teolina, bun venit! sper sa iti placa. sa ne mai spui cum ti se pare. si daca ai intrebari shoot.

va pup

va pup

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Salutare la cele care mai intra pe aici.

Vroiam doar sa spun ca tocmai ne-am decis sa ne mutam in alt apartament. Va dati seama ce placere acum inainte de sarbatori toata trambaleala,dar proprietarul vinde apartamentul si asa ca...Si faza ce-a mai tare e ca nu m-am mai interesat de vreo 2 ani cat sunt chiriile si de la 875 cred ca sarim la un 1100 cel putin. Fain,nu?

Mergi la inceput

buna fetele,
haideti la apel.
diana, din cauza asta ne-am si luat casa, nu se merita sa dai asa multi bani pe chirie decat daca nu ai de ales. succes la gasit ceva bun. apt de unde ne-am mutat noi era 900 si acum il inchiriaza cu 930, apt cu o camera, asta un coleg de munca de cand am plecat noi.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Salutare!

Da,emaimee,cel mai logic e sa iti faci un mortgage si sa iti iei o casa,iar rata la banca te ajunge cam 1200-1500,in functie de dobanda si de cu cat ai luat casa,si bineinteles ca e mai avantajos sa platesti pentru casa ta decat chirie,doar ca noi am optat pentru alta varianta.Ne-am facut niste imprumuturi in banca si am cumparat cateva imobile in Ro,inainte sa creasca preturile.Si am facut asta deoarece nu credem ca vom mai ramane mai mult de 2 ani in Irlanda,dar nu ca ne-am intoarce acasa,ci ne bate gandul la o Australia sau Portugalia,mai vedem. Vrem sa ne stabilim pana la urma undeva la soare,iar cu meseriile noastre si cu ce am investit in tara cred ca ne vom descurca binisor. Ideea era ca Irlanda s-a dezvoltat prea brusc si repede si cum era de asteptat,piata imobiliara nu mai e avantajoasa.Noi cum nu aveam de gand sa ramanem aici,ne gandeam ca va aparea si impasul asta cu investitia in imobile si ne va fi greu sa vindem casa cand decidem sa plecam. Si de la finalul anului trecut lumea care a investit in imobile ca sa isi dubleze poate cat a investit in cativa ani,a intrat in panica acum,case la 1.5 mil s-au devalorizat(deoarece nici nu faceau atat ci era superficial umflat pretul)si in loc ca in 2-5 ani sa o vanda la pret aproape dublu, s-au trezit ca dupa numai juma de an, aceeasi casa se vinde cu 1mil.Iar sa o inchiriezi, niciodata chiria nu acopera rata la banca.In schimb daca vrei sa ramai in Irlanda,da,nu se merita sa platesti chirie in loc de rata pentru casa ta.

In ce priveste mutatul,s-a rezolvat cum nu se putea mai bine.Eu de altfel am totdeauna noroc la faze din astea.Plateam pana acum 925 cu parcare subterana inclusa(la apartament cu 2 camere)si am gasit un alt apartament tot cu 2 camere,superb(si eu care credeam ca unde stateam e luxos),care initial era la 1150,dar cea care il inchiria i-a placut corectitudinea si punctualitatea mea(si probabil referintele)si cand i-am spus ca ii putem oferi doar 1050,dupa ce a mai lasat niste posibili chiriasi sa il vada,a revenit la noi si ne-a spus ca ni-l lasa la cat i-am oferit.Emaimee,cred ca ai avut si tu parte de intalnirile astea de gradul zero cu agentii imobiliari de pe aici si proprietari,care se cred God sent on the Earth!Iti dai seama ca prima mea reactie a fost:Are you serious?Nu ma asteptam sa ni-l dea noua, nu am mai auzit la ce e acum pe piata sa lase cineva din chirie(fiind cererea care este)si mai ales la un apartament ca asta(nu ca sa ma laud,dar ca sa iti conturezi o idee apartamentul are 2 balcoane,e nou nout totul in el,are dishwasher,mobilat modern,tv flat,parcare underground si liftul te duce la un supermarket de la subsol fara sa mai iesi in strada,poti sa te duci direct din apartament).Daca mi-ar fi povestit cineva asta as fi zis ca inventeaza,dar eu nu am motiv sa o fac,sunt doar fericita ca am rezolvat si problema asta,inainte sa trecem in noul an.Mai nasoala va fi faza cu impachetatul si despachetatul,mai ales ca peste 2 saptamani si plec in tara.Dar se pare ca asta sunt eu,mereu busy!N-ar fi rau sa incerc odata si varianta mai lejera..mai putin busy:)si poate atunci apuc sa fac si vreu bebestrumf:)

Numai bine,mai scriu probabil cand ajung in tara!

Mergi la inceput

Vreau sa fac o precizare ca sa nu se creada ca minciunesc pe aici,da,chiria cealalta era 875+50parcarea pe luna=925.

Mergi la inceput