IRLANDA (2)
Raspunsuri - Pagina 3
Teolina spune:
Diana, acum ca te-am "prins" o te mai intreb diverse...
Mergi la cabinete de cosmetica acolo? Cum sunt cosmeticienele? Cam ce preturi sunt? M-as putea duce cu vopseaua mea?
Ce stii despre work permit? Eu am inteles ca voi avea drept de munca dupa un an si pt asta ma va ajuta firma angajatoare a sotului. Pot obtine eu pe cont propriu mai devreme?
Ai primit mail-ul meu?
Pupici si o dupa-amiaza cat mai placuta iti doresc!
Dianaa77 spune:
Buna,
Scuze de raspunsul cu intarziere,am avut cateva zile probleme cu netul la job si nici nu prea am avut timp.
Chinezoaica cu salonul zice ca accepta sa duci vopseaua ta si daca iti vopseste doar radacinile costa €30.
Teolina spune:
Ok, multumesc mult pt informatie!
Noi nu stim inca data sosirii la Dublin. Asteptam. Intre timp incerc sa rezolv ce mai am pe aici de rezolvat.
Tu ce faci? Cum ai petrecut weekendul?
O seara frumoasa!
Dianaa77 spune:
Salut Teolina!
Vad ca pe aici nu prea mai scrie nimeni in afara de noi doua,chiar daca a trecut vara!
Well...da un semn cand se apropie sa veniti, chestia cu cafeaua ramane in picioare.
Vreau sa spun ca dupa ce am citit articolul ala despre cofetaria deschisa de romani aici,m-am infiintat si eu sa cumpar cate ceva. Nu stiu cum se face ca in ziua respectiva mi-era cam cald si mi-am luat o bluza din astea care sunt la moda,de nu stii exact daca e rochita super mini sau bluza mai lunga, cu niste pantaloni mai stransi pe picior. Cand am intrat cu sotul in cofetarie, era un domn care servea si o femeie lucra intr-o alta incapere,cofetareasa:) Mai...ori e tipic romaneasca atitudinea, ori o mai fi si pe la altii,dar eu inca nu am intalnit-o...oricat de dragut esti cu un roman care si-a facut vreo afacere sau vezi doamne se considera el ajuns, devine de o aroganta ruda cu prostia! Femeia, probabil nu mai vazuse pana atunci romanca imbracata ca mine(ca irlandeze sunt o gramada), dar avea o privire incruntata si rautacioasa ca imi venea sa las draq de prajituri si sa plec. Cel care servea, abia deschidea gura cand l-am intrebat de cand a deschis, cum ii merge,din simpatie si mandrie ca incep si romanii sa mai deschida cate ceva pe aici si nu numai polonezii. Mai...tare ciudata e natia asta a noastra! Am plecat cu un gust amar de acolo,daca nu ar fi fost prajiturile intr-adevar bune, nu ma mai duceam. Ca m-a si apucat rasul cand alta data m-am dus direct de la job si eram in fusta,pantofi si taior si atunci sa fi vazut ce amabili au devenit brusc(ce-i drept ca erau doar barbati atunci). Brrrr...ciudati!Mai ales ca atunci cand femeia avea privirea aceea de iti venea sa o intrebi daca e pe cale sa loveasca, mai erau inaintea nostra doua romance, cu copilasi, si cu ele s-au purtat foarte ok. Pe moment am ajuns la concluzia ca trebuie sa fii genul ala de romanca care nu are pic de gust in vestimentatie,hainele de la piata fiind superluxul care poate exista pentru ea, si cu o fatza pe care se vede ca a fost muncita toata viata. Nu stiu...poate ma pripesc,dar pe moment asa am simtit!
Tu ce ai mai facut?Eu m-am apucat de urcat munti imaginari,mi-am luat un steper si seara de seara tot urc cate ceva, si nu mai ajung in varf:)Rezultatul va fi hainele sa imi fie largi!:)
bebemia spune:
Fetelor, e prima data cand scriu pe DC, abia azi m-am inregistrat.
Cum e viata in Irlanda? Sotul meu este german si isi doreste foarte mult sa locuiasca in Irlanda.
Cum este vremea, cum sunt oamenii, cum este peisajul?
Sper sa aveti timp sa scrieti cate ceva.
Teolina spune:
Bebemia, eu inca nu sunt in Irlanda, urmeaza sa vin luna asta. Din cate stiu este o tara frumoasa; in ceea ce priveste vremea multa lume nu este incantata de ea. Ploua cam mult daca am inteles bine, este umezeala, dar temperaturile nu sunt extreme. Despre cum sunt ei: atat Diana cat si alte persoane imi spuneau ca sunt oameni veseli, deschisi, prietenosi.
Nu am fost niciodata in Irlanda, poate fetele iti povestesc mai multe.
Diana, te anunt cand stiu data sosirii. Abia astept sa ne intalnim!
Bravo tie pt ca te-ai apucat de stepper. De cand tot zic ca ma apuc de gimnastica si de slabit, dar nu s-a intamplat inca din pacate...
Imi pare rau pt povestea cu cofetaria romaneasca...ce sa zic.....urat din partea lor. Ma asteptam sa fie altfel....
Noi asteptam permisul de munca. Sa speram ca iese in curand.
Sper ca toate sunt bune la tine!
Dianaa77 spune:
Salutare!
Bebemia,nu stiu ce sa iti spun,sincer! Eu sunt o tipa mai controversata,nu ma multumeste nimic prea repede, asa ca sper sa nu te deranjeze cum voi expune parerea mea despre Irlanda.
In primul rand mi-a venit intrebarea,imediat ce am citit postarea ta,oare de ce o fi sotul tau asa incantat de Irlanda de i-ar placea atat de mult sa locuiasca aici? Poate vei ajunge sa imi raspunzi candva!
Din punctul meu de vedere...e o tara frumoasa,insa depinde ce doresti si totodata, depinde si de unde esti. Fara sa fie cu suparare pentru nimeni, dar daca esti din Germania sau o tara asa dezvoltata,doar daca nu esti totusi german pur sange,ca sa nu te deranjeze stilul lor,atunci ai vrea sa pleci intr-o tara ca Irlanda.Oamenii sunt ok aici,desi as prefera(contrar firii mele)ca aici sa locuiesc undeva la tara! Dublinul, desi s-a schimbat in bine dpdv financiar si potential,ca loc de trait,nu e ideal! Am vizitat Irlanda in lung si lat si pot spune ca as prefera sa locuiesc prin Kerry sau Galway,oamenii sunt altfel,pe langa civilizatie simti si placerea de a trai. Pe cand in Dublin cum e?Munca permanenta,shopping plicticos de cele mai multe ori,incercari de a iesi din aglomeratia cotidiana la un teatru sau o opera pentru o ora doua pe saptamana si apoi intoarcerea la gri-ul zilnic. Nu sunt genul care sa prefere sa traiasca la sat,dimpotriva,insa Dublinul sau Cork sau Limerick clar nu-s genul meu! In plus vremea nu te ajuta deloc!Cel putin anul acesta a plouat in continuu 50 zile in vara!Pana si Paddy(irlandezul de rand) nu mai era vesel,oricat ar fi el obisnuit cu vremea lor de ra...! Oamenii sunt cu bun simt in marea majoritate dar te poti izbi destul de des si de discriminari si cei mai ciudat e ca fiind foarte multi polonezi,te trezesti ca esti inlaturat si de ei,ca vezi doamne,nu esti de al lor! Romanii nu au din pacate o comunitate gen a polonezilor. Sunt foarte multi tigani romani in schimb, nu scapi niciunde de ei! Irlandezii sunt foarte multi lipsiti de educatia elementara,sunt bautori inraiti si vei vedea pub-urile pline ochi mereu. Gasesc orice motiv sa mearga la baut,dar partea buna e ca nu sunt agresivi cand o iau pe ulei.
Irlanda e foarte frumoasa de vizitat, dar in nici un caz nu e ca in carti pentru a locui,progresul si migratia populatiilor si-a pus puternic amprenta aici si daca nu s-ar castiga atat de bine,tare m-as muta in Franta sau Elvetia,Australia sau Spania(cu toti capsunarii de acolo,macar e soare)!Sau acasa,daca printr-o minune nu am fi fost atata timp in comunism si situatia nu ar fi cum e!
Concluzia este,draga Bebemia,in opinia mea...ca depinde de la om la om cum va vedea Irlanda,depinde din ce tara vine,cat il afecteaza vremea tipic irlandeza,cati bani are si asa mai departe!
Teolina,ce zici?Te-am speriat si pe tine destul de tare sa nu mai vii?Mi-a luat ceva zile sa ma gandesc daca sa imi expun parerea in legatura cu Irlanda, si mi-am spus ca e de bun simt sa ii raspund fetei,avand in vedere ca de catva timp doar eu mai sunt activa si locuiesc in Irlanda.:)
Numai bine la toate!
Teolina spune:
Diana, stai linistita, nu m-ai speriat! Fiecare tara are defectele ei, asta e.
Noi sosim sambata asta la Dublin, mai repede decat ma asteptam, desi stiam ca poate fi oricand. Sunt si bucuroasa si putin trista, dar ma gandesc ca ne va fi bine. Mi-e si teama, dar asta e ceva normal pana la urma.
Sa vezi ce emotii o sa am sambata dimineata cand vom pleca!
Vroiam sa te rog sa imi dai numarul tau de mobil (pe mail sau pe pm), daca vrei bineinteles. Ma gandeam ca ar fi bine sa-l am. Nu vreau sa te deranjez,nu te voi suna decat daca o sa am neaparat nevoie sa te intreb ceva. Sper sa nu te superi!
O seara frumoasa in continuare!
morgane spune:
Buna seara, Diana,
Mie imi place Dublinul cu locuitorii lui cu tot. Sunt mereu bine dispusi si dornicisa te ajute. Na, asta a fost perceptia mea de turist. Nu se compara cu belgienii, care sunt plouati si cand se nimereste sa fie cate o zi cu soare.
In alta ordien de idei, unde e cofetaria aceea romaneasca? La sf lui octombrie voi merge pt cateva zile la Dublin, undeva in apropere de Trinity College.
Merci mult!
Pupici,
Dianaa77 spune:
Fetelor...nu va pot spune cat de incantata sunt ca ati mai scris si voi ceva! Credeam ca va fi inchis subiectul daca nu mai scriem!Pe Bebemia sigur am speriat-o ca nu a mai dat nici un semn.:)
In legatura cu Irlanda...a fost expusa doar perceptia mea, uitand sa spun si faptul ca prefer sa locuiesc aici decat in Ro in situatia de acum. Da, oamenii sunt prietenosi, total diferiti de cei de acasa (si se pare si fata de belgieni:), dar repet, asa il simt eu locul asta. Nu-mi sariti acum in cap:))!
Teolina...sa nu care cumva sa ajungi in Dublin si sa nu ma cauti! Ce sunt fazele astea cu ma suni doar daca chiar ai ceva de intrebat? suna-ma oricand (bineinteles daca ai timp)si chiar daca nu pot vorbi prea mult(daca sunt la job)isi spun cand te sun eu si cum facem. Ok?Nr. meu este 086.326.17.50. Teolina te cheama?Teo?
Cu emotiile...bucura-te,aici e ritmul rapid si vor trece repede, te vei obisnui repede cu toate si sa vezi atunci plictiseala:)
Cofetaria romaneasca este pe strada Bolton, mai usor te orientezi unde este Lidl in centru si de la Lidl urci pe Dominique Street si dai in Bolton Street.Este si o alimentara romaneasca langa cofetarie.E chiar in intersectia dintre Dominique street si Bolton Street.Succes in ce faci la Trinity,poate dai un semn si tu cand vii si iesim toate la o cafea.
Keep in touch!