Sezatoarea canadiana (63)
Raspunsuri - Pagina 9
PRAG spune:
quote:
Originally posted by mona72
am si eu o intrebare pt fetele din Ottawa (si nu numai):unde gasesc in Ottawa lumanari pt cununie si cat costa taxa la biserica(pt cununia religioasa)? Poate stie cineva si o coafeza romanca in Ottawa.
merci,o zi buna la toata lumea!
Buna,
Noua pentru botezul baietelului ne-a recomandat preotul sa mergem la un magazin numit Liturgica sa luma tot ce trebuie. Gasesti acolo cred si luminari pentru cununie. Despre taxa nu stiu nimic, cred ca depinde de biserica unde veti merge.
Uite aici datele despre magazin, poti si sa suni si sa intrebi:
Liturgica - 613-745-1537
602-1260 Old Innes Road, Ottawa, ON K1B 3V3
www.liturgica.ca
Ira spune:
Multumesc tuturor f mult de sfaturi.
Pentru perete cred ca o sa chem totusi pe cineva, pentru ca zgarietura este de asa natura incat trebuie inlaturata vopseaua de langa, si vopseaua e foarte groasa si...elastica, daca ma apuc sa o jupoi cred ca se ia tot peretele.
Pentru draperii...am verificat pe net, draperiile in cauza (din fier forjat stil ancien) le-am gasit la Bouclair, insa preturile sunt pe masura. Am vrut asa pentru ca toate corpurile de iluminat din casa sunt in acelasi stil ancien (fier forjat sau metal cu finisaj uzat) pe care eu il ador. Ma intreb daca cumpar perdelele...oare imi includ si draperiile ? O sa vad ce fac ca au o oferta pana maine si pt. mine cel mai important e sa acopar cumva ferestrele ca sa am intimitate in casa. Sunt niste ferestre mari de se vede tot in casa, o sa ma coste o avere sa le decorez... plus ca una din ele ...de la dormitor.. trebuie schimbata in vara asta obligatoriu. Noi o sa lasam oricum toate jaluzelele nostre in apartament, ca sunt cumparate pe masura ferestrelor.
Nici de internet nu ne-am decis, cu Bell mi se termina sambata contractul aici si dupa...suntem in plop.
Ce chestie domne', dependentele astea creeate. Acum 7 ani puteam f bine sa stau fara el, acum nici macar nu se pune problema...Toate facturile le platim pe net (ma intreb daca s-o putea altfel), telefonam de pe net, ne informam, amuzam, cumparam de pe net.
Multumesc inca o data si o saptamana plina de energie si inghetata low fat va doresc !
Llaura spune:
Buna dimineatza,
Ira, bun venit in minunatul univers al perdelelor!
Eu mi-am dorit f mult perdele, dar ce mi-am permis erau urate, iar alea frumoase costa 20 sau 25 CAD metrul liniar. Am pus jaluzele celulare pana la urma, fara perdele, fara draperii.
Draperii are si mighty Walmart, uita-te macar de curiozitate.
Mutare usoara si numai bucurii in noua casa sa aveti.
Low fat icecream, frozen yogurt, sorbet, ce bine ca e vara.
Lorelai spune:
quote:
Originally posted by mona72
am si eu o intrebare pt fetele din Ottawa (si nu numai):unde gasesc in Ottawa lumanari pt cununie si cat costa taxa la biserica(pt cununia religioasa)? Poate stie cineva si o coafeza romanca in Ottawa.
merci,o zi buna la toata lumea!
mona, lumanari nu stiu unde gasesti. pt fetele mele le-a adus nasa tocmai din Vancouver. grecii au sigur dar nu stiu unde e magazinul. daca vrei ma interesez.
pretul e format din 2 parti:
1)taxa la biserica (oficiala, iti da chitanta si scazi banii la taxe). e in jur de 100-150, depinde de biserica.
2)ceva pt popa si ajutor (daca are). noi am dat 100 la popa si 50 la ajutor. pt asta nu primesti chitanta.
vezi ca popa are cruciulite pt pus in piept la musafiri. poti comanda din timp si iti aduce. un leu bucata.
tu esti nasa sau mamica? as sugera sa faceti botezul la greci sau la libanezi (ambele comunitati au catedrale superbe in Ottawa) cu popa roman (popa, ca unul mai avem, e deschis la aranjamentul asta, ii stie pe ceilalti popi si se inteleg bine).
toti cei pe care ii cunosc eu si au botezat de curind asa au facut. e alt feeling decit cel in biserica pe care o inchiriaza romanii pentru citeva ore. daca vrei amanunte si numere de telefon, da-mi PM.
Ira, s-o stapiniti sanatosi.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
columbiana spune:
fetelor,
stiti un club, centru de loisir, etc in Laval sau Montreal unde pot sa-l duc pe fiu-meu la lectii de canto, sau la vreun cor; am avut o supriza extraordinara la serbarea de sfirsit de an, fiu-meu a cintat pe scena (acompaniat de doua fetite) ditamai cintecul, e si in formatia de xilofon a scolii, si proful de muzica mi-a spus ca e talentat; asta i-ar mai consuma din energie si l-ar mai disciplina, si i-ar placea si lui (e amator sa se dea in spectacol, n-a avut nici urma de emotii)
http://www.floriinro.ro/
Ira spune:
Ana, felicitari pt. Tudoooor !
Ce fericire pentru un parinte sa-si vada copilul performand pe scena, chiar si 2-3 minute...
Eu astazi am avut concertul de la Rive Sud, am fost terminata de emotii, mi-am acompaniat ceva elevi si in loc sa se incurce ei cum ar fi fost previzibil m-am incurcat eu de vreo cateva ori, asa de tare-mi tremurau mainile pe pian. Atunci cand am eu concertele mele nu am nimic, dar asa, cand stiam cum muncisera copiii mei ora de ora si cum se uita parintii cu speranta si emotii sa vada rezultatele...mai aveam un pic si faceam o criza cardiaca pe scena.
Am avut o fetita de 5 ani, Alexa, la vioara, exceptionala, fara exagerare. Din ianuarie de cand a inceput vioara a cantat o piesa de Letourneau de 3 minute si a ridicat sala in picioare, a fost fff emotionant ! Nu am vazut in viata mea copil care sa munceasca atat de mult, ambitios si destept. Niciodata nu-i repetam ceva de 2 ori, ca nu era nevoie.
daca vrei poti sa-l dai la scoala unde predau eu, ma refer la scoala de pe rive nord, pot sa iti dau site-ul internet pe privat...eu predau chant + inca alti 2 profi, dar muzica pop, nu clasica. Exista rabais-uri - un microfon si un amplificator incluse - pt. nu stiu cate cursuri de chant, + ca se dau 3 negative per sesiune ale cantecelor alese de elev. Cantecele pot fi in franceza, engleza sau...romana. Da, nu glumesc, avem cateva bande sonore ale unor cantece in romana, dar trebuie sa le caut pt. ca sunt vreo 3 milioane de cantece in baza lor de date.
Sofia
Ica 1975 spune:
Ce-mi recomandati ptr o vacanta in Quebec - frumos, ieftin si cu copil mic dupa noi
Noi
Ira spune:
Buna, Ica,
trebuie in primul rand sa va decideti ce anume vreti sa faceti in vacanta, exista f multe posibilitati : Sa jucati golf, sa va plimbati pe jos (exista trasee f frumoase prin padure si nu numai), sa faceti rafting, sa stati cu cortul in locatii de vis, sa vedeti balene, sau pur si simplu sa faceti o croaziera cu vaporul, sau sa participati la activitati precum cataratul in arbori, zbor cu montgolfière cu panorama inclusa, canoe pe cascade, sau sa faceti bungee jumping (voi nu fetita), sa traversati pasarele peste prapastii sau pur si simplu sa va lasati dusi de val prin parcurile acvatice (cu recomandare la cel din Valcartier, care e cel mai frumos, am inteles), sau sa plonjati sub apa ca sa observati flora si fauna marina, sau sa luati elicopterul sa ajungeti spre nord (dar asta e scump si tu ai zis mai ieftin), sau sa vizitati pur si simplu fromageries, chocolateries, bucatarie traditionala qc, exista microbraserii, ruta vinului, etc, etc, se pot face sute de activitati. Trebuie numai sa va decideti.
Va recomand in centru agentia de turism bonjourquebec - www.bonjourquebec.com - unul din directori e roman.
Sofia
Ktrinel spune:
dupa o pauza mai lunga, revin...
ira, spor la mutat!
rocs02, sper ca nu ati plecat inca...imi pare rau ,dar nu s-a mai ivit ocazia de parc acolo, asa ca.....poate ne mai vedem pana plecati.
pitilache, ati scapat de sarpe...ca eu nu am scapat de papadii , ce face Isabella ?
Ana, ia uite ce talente ascunde Tudor...trebuie sa i le cultivi neaparat...deci ati ramas in Quebec pana la urma....bafta!
valen, stiu ca ai nascut de curand...sa iti traiasca Ines ! sa fie sanatoasa si mancacioasa!
carmen77, neliacum se simt burticile?
simonna, dana podeanu, salutari!
Ktrinel spune:
intrebare: ce scrie la locul nasterii pe certificatele de nastere romanesti (pe care le-au solicitat parintii la ambasada) ale copiilor nascuti aici?