constipatia in timpul sarcinii

Buna, vreau sa intreb si eu mamicile ceva. M-am hotarat sa fac un bebe, urmez un tratament pt o anexita, si sufar de constipatie cronica. Aveti idee daca raman insarcinata, pe perioada sarcinii ce pot lua pt constipatie? Va multumesc tare mult!
Raspunsuri

irlandeza spune:
Eu am probleme de constipatie doar acum , in sarcina si am intrebat dr. ce as putea sa iau, si a zis ca nu-mi poate da nimic, decat f. multe lichide. Cica nu exista un laxativ care sa poata fi dat in sarcina, ca e periculos pt. bebe.
Si am vazut ca in zilele cand beau multe lichide nu am probleme prea mari cu constipatia, dar alteori, e nasol rau, merg la toaleta pt. caca la 2-3 zile.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru10+

ali76 spune:
Iti multumesc tare mult, irlandeza, cred ca voi inebuni . Oricum trebuie sa fac ce e mai bine pt copil, chiar daca ma voi chinui.Poate dupa nastere mi se va regla , nu stiu, poate.Multumesc

adriella spune:
Herbolax sunt pastile pe baza de plante. Nu au nici o contraindicatie, ba chiar este indicat in constipatie cronica atat cat esti insarcinata cat si in timpul alaptatului. Nu creeaza dependenta.
Si eu cat am fost insarcinata am suferit de constipatie rebela f. severa. Zece saptamani nu am mai stiut ce inseamna sa ai scaun...ma ingrasasem 16 kg (in primele 10 sapt) si aveam o burta ca la 8 luni. Am ajuns la clisma care mi-au creeat contractii de am crezut ca nasc. Am luat fibre, boabe de mustar, miere, prune uscate,cafea ... adica tot ce am stiut si am citit de pe forum ca m-ar ajuta si nici un rezultat. In momentul in care am inceput sa iau Herbolax ( chiar si 4-5 pastile pe zi) nu am mai avut nici o problema si slava D-lui am un bb frumos, destept, si perfect sanatos.
Succes la bb!!!
Adriella si Octavian Radu (25.05.2006)

Eseea spune:
DUPHALAC, un sirop frantuzesc, excelent in perioada sarcinii, recomandat chiar.
my baby, Lara

cornelia_laura spune:
Eu am luat Herbolax(de la Himalaia) in ambele sarcini, la fel la mine constipatia e cronica. Scrie in prospect ca se poate administra la gravide si nu da crampe deloc. Eu asa am rezolvat fara nici un fel de probleme. Insa poate nu ai sa suferi in sarcina. Prietena mea cea mai buna nu a vut nici o problema toata sarcina desi inainte se lupta la greu cu problema asta.
Iti doresc sa vina bebe si nu ai nici un fel de probleme.
Cornelia, mami dewww.onetruemedia.com/shared?p=1f7b802ef8d6f642515014&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eduard si
Eric
MAI 2007

anacami spune:
Mentolax (natural,recomandat de farmacista) si Lactoza ( pe cutia de la Humana scrie ca este recomandat atat pt. sugari, cat si pt. femeile insarcinate).
Mie mi-a fost foarte eficace Mentolaxul.
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania

anacami spune:
Acum am citit ca Herbolaxul este mai "bland" decat Mentolaxul...
Incerca si cu prune, morcov crud (nu fiert),mere,kiwi (in special dimineata, pe stomacul gol)
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania

ali76 spune:
Va multumesc tuturor.Am luat si Duphalac si Lactoza, dar imi era teama ca in timpul sarcinii nu pot lua. Organismul meu s-a obisnuit cu Dulcolax, care stiu ca e forte puternic si nu-l pot lua. Va multumesc din suflet si m-am mai linistit un pik. O zi buna tuturor!

Yaia spune:
Buna!
Eu nu am probleme de genul asta, dimpotriva, datorita fructelor pe care le mananc, dimineata fug direct la toaleta! Dar caisele uscate (care imi plac mult), au un efect super laxativ in cazul meu.
Succes!
Irina

nikole spune:
Da, chiar ca depinde de organism, de la om la om solutiile sunt altele.La mine nu a dat rezultate cu fructele uscate, cu iaurturi cu nimic.
Am ajuns la medic disperata dupa 2 sapt de...PAUZA!
Imi era f rau, ma durea burta si ma simteam ametita, un rau inexplicabil...fiind caz mai deosebit mi-a dat dr niste pastilute care m-au ajutat ce-i drept, dar atat am vazut de la el pe timpul sarcinii...2 pastilute ca aprope plangeam in cabinet.
Dupa treaba cu pricina, am inceput sa beau in fiecare seara inainte de culcare cu vreo juma de ora un pahar cu apa calduta in care am stors o lamaie(cateodata jumate) si puneam miere de albine...dimineata la fel beam un pahar cu apa rece.Dupa cateva zile, prin nu-s ce miracol am scapat de constipatie, si de atunci e totul bine si normal.Insa e drept ca seara ultima masa o luam pe la ora 7-8,dupa care daca mi se facea foame mancam mere,fructe si beam apa.Cred ca si asta ajuta.
Am mai observat ca pe mine si avocado ma ajuta, dar cum am zis depinde de fiecare!
Iar m-am intins cat o zi de postt33+ bb Kevin Alexander
vacanta Brasil
foto burtik
Sea Paradise