Patut lemn vs. Patut sport

Patut lemn vs. Patut sport | Autor: Ashera

Link direct la acest mesaj

Facem pregatiri ptr bb care o sa vina,si am ajuns la patut.Eram hotarati ptr patut de lemn,insa cateva colege care sunt deja mamici,ne-au recomandat patutul sport.Au zis ca e mai practic,cel putin cand e bb mic,ca nu exista riscuri asa de mari ca bb sa se loveasca de margini,etc. Voi ce ziceti? Din experienta voastra,care ar fi mai ok: patutul de lemn sau cel sport?

30+

Christian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

eu una am optat pt lemn si bine am facut,este rezistent,pe role si pt marginile din lemn am cumparat un fel de lenjerie din carrefour(niste aparatori mai exact care sunt cu vatelina dar f frumos brodate care imbraca patutul excetional)se vede super si este si il fereste de lovituri si de curent are si plapumioara si cearsaf ,are multe piese chiar merita banii ,iar patutul in care a mea bebica sare neincetat si se zbenguie este super ,are sertar pt hainute,este f ok,te sfatuiesc cu incredere sa iei din lemn,ca oricum nu pleci in vizite cu bebe mic nu(pt ca doar acesta ar fii singurul avantaj al celuilalt patut).

oprescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Si noi am ales tot patut de lemn, care ulterior se face pat junior. I-am cumparat si aparatori, dar nu le-am folosit deloc, si chiar mi se pare o cheltuiala inutila (din punctul meu de vedere, poate alte mamici nu vor fi de acord cu mine). Patutul sport chiar nu stiu cum ar fi rezistat la cat sare fiica-mea in el si trage de marginile lui cand o apuca zbenguiala .

Parerile sunt impartite. Au mai fost nenumarate discutii. Fiecare patut are avantaje si dezavantaje. Depinde doar de voi, pe care-l veti considera util.

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Noi avem patutz din lemn, fata mea mai doarme inca in el desi are 2 ani si 1 metru ...si pana acum l-a rupt de 2 ori pentru ca sare ceva de speriat! un pat "sport" sigur n-ar fi rezistat, am avut unul la mare acum un an si a facut fatza cu greu o saptamana.
In primele saptamani bb poate dormi foarte bine in carucior (cred ca landou e in romana), e si mai sigur ca nu aluneca sub cearseafuri sau printre gratiile patului, e si practic pentru ca poti sa-l duci cu tine oricand si oriunde fara sa-l tot muti intre pat si carucior.

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

PATUT DE LEMN! categoric!
am avut patut sport si ne-am lecuit...la 6 luni deja era in reparatii...nu, nu merita, e mai "ochios" poate, pare mai bun la inceput dar...

poate depinde si de copil, stiu persoane care n-au avut probleme, dar zbenguici a mea l-a rupt repede...are un an si 8 luni, inca mai doarme in el dar atat; tre' sa-i cumparam de-acum patut serios, ca a crescut; oricum cel vechi nu va mai fi bun pt urmatorul, e deja "bandajat"...

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Si noi am avut un leganutz de lemn,cu perdelutze.
Dupa aia am trecut la patutz de lemn,care zic eu ca-i mai bun decit cel sport.

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Noi avem si de lemn si pliant, sport cum ai zis tu.
Votam patutzul de lemn!!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

pediatrii recomanda patutul de lemn cu saltea ortopedica de 20 cm in grosiome ,este mai sanatoe si mai sigur.ca bb sa nu se loveasca exista protectoarele de patut care sunt matlasate si destul de grosute ,deasemeni se poate fixa in tavan si un protector de tintari,sau sunt patuturi care dispun de un suport ,numai ca asta nu prea tine mult ,cind bb se ridica se agata de el

patutul de lemn il poate folosi pina la virste mai mari,sunt unele f complete li se lasa salteaua mai jos se scot aparatorile se inlocuiesc cu altele care se instaleaza doar pe portiuni ,ptru virsta cind bb se poate da jos singur din patut si se poate urca ,nu este periculos cind doarme ca sa cada ,fiindca are aparatori dar are si spatii pe unde se poate da jos singur dupa ce s-a trezit.

monica mami de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

eu am avut si patut de lemn (cu roti), si un pat - tarc, mai mare decat ce vad acum in comert, luat de la tcm.

in acest pat de panza, dar foarte rezistent, am pus salteaua relaxa ortopedica, si pentru el am optat, de la 8 luni pana in prezent.

primul motiv: cand se rasucea in somn dadea cu picioarele in lemnul patului (de lemn), si cu tot cu aparatoare ma si speria si se si trezea din somn.

motivul nr doi: mi se parea ca e mai aerisit, avand "pereti" de plasa in stanga si in dreapta; cel de lemn avea un perete de placaj si unul din zabrele.
daca mai puneam si aparatori nu mai intra aer deloc la copil (sau cel putin asa mi se parea mie).

motiv 3: patul de la tcm se strangea si l-am luat cu noi peste tot; nici in deplasare nu am dormit cu copilul in pat.

motiv 4: Vlad se proptea cu capul in marginea de sus a patului; la cel de lemn tot s-ar fi lovit, chiar si prin materialul aparatorilor.

cam asta-i experienta mea...
numai bine!

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Daca acum as fi , tot de lemn as lua...si cum sa se loveasca un bebe de margini...poate cand incepe sa se ridice si sa se intoarca...dar pana atunci mai e...in plus exista aparatoarea aceea pe margine din material (nu stiu cum sa-i spun).
iar cand bebe creste se pot da jos partile laterale si se poate folosi ca pat normal pana pe la vreo 4 anisori e ft bun. iar pt concedii, weekenduri la bunici, poti sa-ti iei unul de calatorie...(or fi astea la care noi le zicem de calatorie, patut la care voi ziceti sport? ca daca da, astea sunt mult mai mici si al meu cel mare de pe la 2 ani jumate nici n-a mai incaput in el, e si ingust).
succes in alegerea patutului,

Claudia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

mai multe opinii si aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=73027&whichpage=1

Inainte am fost pro lemn si anti panza pana am folosit unul din panza.
Exista si varianta: cadru lemn si lateral plasa - am vazut pe net.
Cel din lemn: avantajos dpdv finaciar fiindca il poti folosi si pt. anii urmatori daca este tipul care se transforma in pat de copil.

Pt. noi este mult mai comod si sigur cel din panza/plasa. Asta o sa folosim daca o sa fie candva bb2. Este un patut simplu dar rezistent, de la DHS, nu de "marca". Nu are roti ci picioare fixe.

Cand era mai mica, de nervi se arunca pe spate fie din picioare, fie din fundulet. S-ar fi lovit la capusor daca ar fi fost lemn, cu tot cu laterale(protectia). Altfel preia impactul un patut din lemn care are laterale(aparatori) si altfel o plasa, care mai este si elastica. O lasam linistita, stiind ca nu se poate lovi. Dar cred ca depinde si de copil, poate ca unii sunt mai cumintei.

L-a scuturat, sarit in el si altele. Cu toate acestea rezista eroic si e ca nou. Nu se rastoarna - mi-a fost frica ca e posibil sa o faca. Acum il fol. doar pt. nani ca e mare(1 an) si nu o mai las in el.

La inceput am crezut ca o sa se ridice greu in picioare fiindca nu sunt gratiile ajutatoare de la cel din lemn. Se ridica cu ajutorul palmutelor fara probleme.

Alt avantaj: avand lateralele din panza este o protectie si contra tantarilor. Deasupra are panza din dotare. Bine, dar panza pe lateral si deasupra se poate pune si la unul din lemn.

Acum doarme doar in patut. Daca vrem sa plecam undeva luam patutul cu noi si are somnicul linistit asigurat. Se cuibareste intr-un colt si nu se supraincazlita de la peretele din panza si nici nu are de ce se lovi.

Singurul dezavantaj pt. noi: pielea bb fiind ft. fina, de la plasa se zgaraia uneori la cate un degetel(la buricul degetelor).

Cand o sa mai creasca trecem la patut pt. copil dar pana atunci am singuranta ca nu are de ce se lovi.

Mergi la inceput