Teama de casatorie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

v_florina, daca nu crezi in casatorie nu te casatori! Inca! Poate ca peste un timp ai sa gandesti altfel.

Eu cred in casatorie, am facut pasul cu convingere, si acum dupa ani... nu imi pare rau!! Nu gateam, nu calcam, nu faceam curat, nu vroiam sa fac nimic, dar m-am casatorit si incet, incet am inceput sa le fac. Eram independenta financiar, aveam aproape 27 de ani cand m-am casatorit, ma credeam invincibila, puternica, realizata din multe puncte de vedere.
M-am casatorit din dragoste, dragoste care sta si acum la baza casniciei mele. Altfel nu as fi facut-o, asa de dragul parintilor, de gura lumii...

Daca tu esti fericita asa, acuma si te simti implinita... e OK, pentru tine. Pentru altii poate nu este! Dar e important cum te simti tu si ce doresti tu sa fie cu viata ta.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Din ce inteleg eu aici tie iti este frica de ce va fi in viitor ca femeie casatorita, nu vrei sa fii dezamagita si te pregatesti in avans sa faci fata. Eu zic sa faci ce si cum simti tu ACUM, nimeni nu iti poate garanta ce si cum va fi in viitor. Si, pana la urma , stii cum e „orice sut in f, e un pas inainte” , important este sa nu stai pe loc, ia o decizie, oricare ar fi ea si nu te mai framanta atat. Uite, eu m-am casatorit la 29 de ani (acum am 33) pt. ca n-am fost genul de fata care din frageda copilarie sa viseze la casatorie si la rochia alba de mireasa. E adevarat ca m-am maritat cu prima dragoste adevarata dupa o relatie de 11 ani, timp in care toti ne spuneau „Boala lunga, moarte sigura”, dar nu m-am luat dupa gura lumii. Noi ne vedeam de treaba si de relatia noastra, nu stateam impreuna, dar ne vedeam zilnic si petreceam concediile impreuna prin toata lumea asta, a fost o perioada foarte frumoasa. Pana intr-o zi cand am hotarat impreuna „hai s-o facem si pe asta”, adica cu acte, nunta si rochie de mireasa, si, spre surprinderea mea a fost unul dintre cele mai frumoase momente ale vietii mele.....Si apropo, am mai stat „despartiti” aproape un an pana cand am reusit sa ne facem propriul nostru cuibusor, pt. ca ne-a luat valul cu nunta si pe moment nu ne-am gandit unde locuim impreuna iar banii ii cheltuisem pe vacante exotice ....Si acum suntem impreuna bine-mersi, ne iubim, facem aceleasi lucruri ca si inainte si ne gandim foarte serios si la un copil (dupa ce imi voi rezolva niste probleme de sanatate)

Asa ca „Go for it” si Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasoare spune:

De fapt tu te feresti de o anume de situatie : "imi doresc sa pot fi independenta, libera si puternica, pentru ca atunci cand voi vrea sa plec, sau atunci cand barbatul meu se va fi saturat de mine, sa pot pleca cu capul sus, maine dimineata, fara reprosuri, fara timp consumat, fara acte de semnat... ne dam buna ziua si ne continuam mai departe viata."
Descrii o situatie nasoala, ca si cum ti s-ar putea intampla, desi aveti o relatie frumoasa si n-ai nici un motiv sa te temi. Banuiesc ca ceea ce ai descris tu sus i s-a intamplat cuiva apropiat tie si asa ai ajuns sa te temi.

Cred ca marci ti-a oferit cea mai buna pista pentru a iti da seama cum sa iti rezolvi problema. Probabil ca ceva din trecut, din familia ta sau nu, te-a facut sa vezi casatoria intr-o lumina proasta. Casnicia parintilor tai cum este?

Pe de alta parte, 3 ani de relatie nu mi se par multi... noi am fost prieteni 8 ani jumate pana sa ne casatorim si stateam impreuna de vreo 3... dar eu consider ca explicatia nu o vei afla incercand sa cantaresti de cata vreme ai relatia, etc ci incercand sa iti explici de unde imaginea negativa asupra casatoriei.

Bad Dobby!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Pai daca stati si traiti impreauna sunteti de fapt casatoriti.Atata doar ca nu aveti acte facute la primarie.
Daca vrei sa fii independenta nu sta cu nici un barbat, stai singura si fii independenta si libera sa faci ce vrei si cand vrei.A sta cu cineva inseamna a depinde de el.Nu e vorba de dependenta materiala ci de cea spirituala,sentimentala.
Sa stii ca niste acte facute la primarie nu te obliga sa stai cu cineva pana cand sunteti "grasi-nespalati".Faptul ca nu va castoriti nu va scuteste de la rutina.
Faptul ca el e fericit cand tu esti fericita nu are legatura cu casatoria.
A fi casatorit nu inseamna ca esti ingradit cu nimic.
Eu cred ca faptul ca iti juri credinta, fidelitate si iubire in fata lui Dumnezeu e cea mai frumoasa declaratie de dragoste.

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab spune:

Daca tot s-a deschis subiectul asta, profit si eu sa va intreb....ce imi aduce in plus fata de ceea ce am in relatia cu prietenul meu, faptul ca ne casatorim....in afara de a inchide gura lumii...

Stabilitate si siguranta in relatie? asta exista si acum....
Un copil?...o casatorie nu garanteaza binele copilului, conteaza relatia dintre parinti, iar societatea a evoluat astfel incat un copil in afara casatoriei nu mai este un paria...
Bunuri la comun?... Din cate am inteles, in caz de despartire, se pot imparti bunurile si in caz de concubinaj, mai mult, se pot lua credite de la banca....

Deci, ce aduce in plus casatoria?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

v_florina daca nu simti si nu iti doresti sa te casatoresti de ce sa o faci? de gura lumii?
eu si sotul, suntem casatoriti de 2 ani, locuim impreuna de 3 ani si jumatate. ne-am mutat impreuna la 1 saptamana de cand ne-am cunoscut si ne-am casatorit pentru ca asa am simtit.
totusi daca te casatoresti nu inseamna ca spui STOP libertatii tale. la noi, singurul lucru care s-a schimbat dupa casatorie a fost numele meu. in rest suntem aceeasi. inainte sa vina bebe aveam timpul meu, timpul lui si timpul nostru. acum s-au schimbat putin datele problemei, ca toti timpii s-au transformat in timpul nostru cu bebe si timpul nostru in 2.
doar tu poti sti ce e mai bine pt tine si impreuna, ce e bine pt voi. nu e musai sa intrati in tiparul celor care dupa un timp patrecut impreuna se casatoresc. exista mai multe tipare.
sa auzim de bine!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze botez - 20 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

O casatorie nu garanteaza absolut NIMIC, el nu te va iubi mai mult ca sotie si nici tu pe el ca sot si nu te ingradeste DELOC daca nu vrei (tu sau el) sa te lasi ingradit.
Este un act, o hartie, un fleac impamantenit de veacuri.
Daca pentru tine reprezinta un lucru bun, fa-l; daca nu, nu.
Care-i baiul ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

Draga mea se pare ca nimeni nu ti=a spus pana acum si o alta parere,adica,ca dupa casatorie lucrurile nu mai pot fi chiar atat de roz ca inainte.Ai dreptate sa te temi pt indepandenta ta caci casatoria ii face pe multi barbati sa creada ca prin acea hartie au dobandit un titlu de proprietate si asta le confera rangul de sef in casa.Poate nu o fac de la inceput dar cu timpul devin tot mai cocosi.Si sotul meu la inceput imi dadea impresia sotului ideal,insa dupa 6 ani de casnicie si 2 copii am ajuns sa descopar multe defecte la el,iar ultimul si care doare cel mai mult mi se pare egoismul.Sunt tare suparata si de multe ori ma gandesc ca ,daca as putea fi mai independenta as suferi mai putin.Asa ca bucura-te de libertate atat cat poti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

quote:
Originally posted by florinutza26

Draga mea se pare ca nimeni nu ti=a spus pana acum si o alta parere,adica,ca dupa casatorie lucrurile nu mai pot fi chiar atat de roz ca inainte.Ai dreptate sa te temi pt indepandenta ta caci casatoria ii face pe multi barbati sa creada ca prin acea hartie au dobandit un titlu de proprietate si asta le confera rangul de sef in casa.Poate nu o fac de la inceput dar cu timpul devin tot mai cocosi.Si sotul meu la inceput imi dadea impresia sotului ideal,insa dupa 6 ani de casnicie si 2 copii am ajuns sa descopar multe defecte la el,iar ultimul si care doare cel mai mult mi se pare egoismul.Sunt tare suparata si de multe ori ma gandesc ca ,daca as putea fi mai independenta as suferi mai putin.Asa ca bucura-te de libertate atat cat poti!

Eu dupa 7 ani de casatorie pot spune ca lucruile sunt ROZ

Bucuria vine din lucruri marunte...
Liana&Luana(17.09.02)

Mergi la inceput