De la ce varsta la cresa?
Am un baietel care implineste 1 anisor pe 14 iulie.
M-am gandit ca ar trebui sa incep munca si nu stiu ce sa fac.
Cam de la ce varsta v-ati dat copii la cresa?
La 1 an este prea mic?
Ce mancare le dau acolo?
Ce program au acolo?
VARSTA DARIUS-THEODOR
Mary mamica lui
Darius-Theodor (14.07.2006)
Raspunsuri
mathilda spune:
maryon
aici majoritatea se duc de la 3 sau 6 luni la cresa pt ca - concediul postanal e numai 3 luni la 1 copil si 6luni incepand cu al 2.
la 1 an e deja la gr mijlocie, cred
mult succes
annablue spune:
quote:
Initial creeata de maryion
La 1 an este prea mic?
Ce mancare le dau acolo?
Ce program au acolo?
VARSTA DARIUS-THEODOR
Mary mamica luiDarius-Theodor (14.07.2006)
Raspunsul depinde de locul unde vrei sa-l duci.
La stat e mai greu, conditiile pot fi ok, dar probabil trebuie sa le acorzi mai multa atentie doamnelor care au grija de el.
La particulari, parerea mea e ca nu au inca destul de dezvoltat sistemul de cresa (si il vei avea doar in grupa de gradi, ceea ce poate ca nu e rau).
Eu l-am dus pe Adi de la 1 an si 10 luni la cresa de stat program 8-17.30, am avut noroc de niste doamne minunate (la a2a grupa unde l-am mutat, ca la prima a fost dezastru).
Si ii prinde tare bine sa fie cu copii de mic (invata sa manance singur repede, sa fie mai independent, etc).
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
anca_vlad spune:
un an nu e chiar mic pt cresa, le dau mancare adecvata varstei, vlad a fost la o cresa de stat din brasov, de la un an si 10 luni dar erau si bb-ii de 7 si 9 luni!
maryion spune:
Multumim pt raspunsuri.
Noi mai avem o problema. Al meu este mofturos cu papa si nu stiu ce o sa manance el la cresa. Si acum mannaca mancarea pasata (cu mixerul vertical). Nu accepta bucatele mici in mancare (isi face greata). Biscuiti, pufuleti sau alte cele nu rontaie, chiar daca are dintisori. Este un pic cam sclifosit, dar eu zic ca poate daca il dau la cresa o sa isi revina si cand o sa ii fie foame o sa accepte.
O sa merg sa ma interesez si poate de prin august-septembrie mergem la cresa.
VARSTA DARIUS-THEODOR
Mary mamica lui
annablue spune:
Nu e grav daca e mai mofturos, ca se antreneaza cu copiii.
de fapt asta a fost problema la noi, ca nu mai manca singur.
Iar daca vrei sa mergeti in toamna la cresa, s-ar putea sa fie deja prea tarziu. E penurie mare de locuri. Va tin pumnii !
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
luiza79 spune:
Un copil este bine sa intre cat mai devreme in colectivitate.
Poate ar fi bine sa te grabesti un pic si sa nu mai astepti.
katik spune:
eu pe fii-mea am dat-o la cresa de stat la exact 2 ani, cind m-am intors la lucru. a fost ok, a invatat sa vorbeasca bine si curat, dupa doua saptamini imi turuia, s-a invatat cu olitza, ceea ce eu acasa nu am reusit
, a invatat sa manince singura si aproape sa se imbrace corect. normal, au venit si multimile de raceli, de toate felurile dar eu sunt multumita. nu a avut probleme la gradi, nici nu a mai lipsit decit de doua ori in decurs de un an scolar, nu are probleme cu copiii sau cu adaptarea cu persoane straine.
mult succes la cautari (o fi poate deja prea tirziu, ca stiu ca e mare inghesuiala?!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
speed spune:
quote:
Initial creeata de maryion
La 1 an este prea mic?
Ce mancare le dau acolo?
Ce program au acolo?
VARSTA DARIUS-THEODOR
Mary mamica luiDarius-Theodor (14.07.2006)
intr-o lume ideala,copiii ar trebui "dati" in colectivitate doar de la 3 ani si la inceput doar pentru citeva ore pe zi.fiindca din pacate nu traim intr-o lume ideala incercam sa ne descurcam cum putem.in privinta mincarii nu mi-as face probleme,copiii se indeamna unii pe altii, vei fi surprinsa ce bine va minca in colectivitate,va minca chiar si ceea ce nu maninca acasa pentru tine.la fel,va face fatza situatiei,se va integra,se va dezvolta normal si frumos.o problema majora insa ar fi imbolnavirile foarte dese.din pacate sistemul imunitar nu face fatza la virsta asta colectivitatii.asta ar fi singura problema-din punctul meu de vedere,evident- si cred ca ar trebui sa-ti faci un fel de "plan B",adica cum vei proceda daca micutul este bolnav si cine va avea grija de el acasa.
katik spune:
si apropos de mincare: fii-mea rade tot la gradi, cere si cite doua portii dar acasa face greva foamei. in we ma rog de ea, nu vrea mincare gatita, maninca multe lactate si fructe (macar atit
).
asa a facut si la cresa

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
maryion spune:
Multumesc pentru raspunsuri tuturor mamicilor!
Speed m-am gandit si la asta. Serviciul meu o sa fie pt inceput mai lejer, nu o sa incep in "tromba". In cazul in care se imbolnaveste (eu imi doresc sa nu...
) o sa stau eu cu el, daca nu se poate o sa ma ajute soacra (sper).
VARSTA DARIUS-THEODOR
DIVERSE DARIUS MURDARICI POZE NOI CU DARIUS
www.flickr.com/photos/8471782@N02/" target="_blank">DARIUS SMECHERAS 
Mary mamica lui