sunteti fascinabile?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

ma fascineaza felul in care ma priveste fiica-mea. cu incredere, cu iubire, usor intrebator pt ca nu intelege multe lucruri, dar are incredere in mine.
ma fascineaza ordinea lucrurilor, amplitudinea senzatiilor, lucrurile noi, uneori ma fascineaza chiar si modul in care se fac conexiunile in creierul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Pana acum m-au fascinat cativa oameni in viata mea - tatal meu inca de pe vremea cand, copil fiind imi citea povesti si poezii si pana in prezent cu complexitatea personalitatii sale. Apoi m-a fascinat primul meu sef, de la care am invatat multe si la care acum realizez ca cel mai mult apreciez rabdarea pe care a avut-o cu mine, increderea in fortele mele si intuitia privind potentialul meu. Al treilea a fost un om pe care l-am iubit si care m-a iubit si pentru relatia asta as folosi mai degraba cuvantul magnetism decat fascinatie. Si-ar mai fi un omul cu care si pentru care lucrez ce ma fascineaza si nu numai pe mine ci pe toti cei care il cunosc.

Cat despre restul ma fascineaza multe - de la natura, la monumente de arta, la picturi, la muzica lui Beethoven etc.

In nici un caz nu as putea spune ca ma fascineaza prostia...nu asta in nici un caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

quote:
Originally posted by nume

Rall, esti fascinata pe moment, cand afli ca persoana respectiva face ceva ce nu te-ai asteptat sau ramane fascinatia constanta numai pt. ca tu nu stii sa faci chestia respectiva? Cat de perisabila e fascinatia asta?

Tu fascinezi? ... In sensul in care ai revela cunostinte la care iubitul tau nu se asteapta sau in alt fel?

Fascinatia variaza Da, sunt fascinata de 15 ani incoace de felul in care danseaza Michael Jackson si sunt la fel de fascinata ca acum 5 ani cand il vad pe prietenul meu desenand ori jucandu-se pe computer cu o dexteritate mai mare ca a mea. Insa sentimentul scade daca ma obisnuiesc cu respectivul act si realizez ca as fi si eu capabila de acelasi rezultat ori macar asemanator. Atat timp cat imi e inaccesibil, fascinatia ramane

Daca eu fascinez? Consider ca da. Insa nu dupa aceleasi criterii pe care eu le aplic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Eu cred ca fascinatia este ce ne ramane dupa ce ne-am explicat cam tot. Cred ca e exact ce ne tine langa cineva si e cu atat mai justificata cu cat mai universal valabila... Chestiile pe care pana la urma ti le explici, care risca sa se incadreze intr-un tipar/devin previzibile si isi pierd magnetismul.

Explicatia fascinatiei mele pt. paradox este ca am o fire analitica si...tind sa-mi explic ce se intampla in jurul meu. Probabil ca sunt si intr-o oarecare masura previzibila, cel puti in stadiul asta al vietii mele... Actul creativ, nerepetitiv, cred ca ascunde povestea interpretarii inconstiente a creatorului, explica o etapa scurta din viata interioara a cuiva, ofera o perspectiva asupra creatorului in general si a omului iubit in particular ...Imi plac oamenii...

Ochii... nu stiu... cred ca fascinatia pt. privirea admirativa a unei persoane de sex opus inseamna de fapt fascinatia pt. puterea exercitata asupra lui/ei. Asa cred eu. Am avut o perioada in care privirile alea imi dadeau senzatia ca sunt minunata pt. ca imi sta in putere sa minunez.

Voi incercati sa va dati seama in ce consta puterea celorlalti asupra voastra si a voastra asupra lor?

Prostia... daca te fascineaza prostia inseamna ca pur si simplu te face sa te simti bine/inteligent prin antiteza. Altfel mi se pare foarte usor de explicat. Nu? De ce te fascineaza?

nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

quote:
Initial creeata de nume

Eu cred ca tine de tineretea mintii sa poti fi fascinat(a)... Sa nu te comporti ca si cum le-ai fi vazut pe toate... Atat timp cat mai poti fi fascinat(a)... se poate intampla orice... nici o usa nu s-a inchis...

Care sunt trasaturile de caracter sau altfel care va fascineaza la un barbat/femeie(sex opus) sau in general?
Subiectul asta nu e o completare la nici un alt topic. Exista ceva aparent nedefinit, mai mult sau mai putin subtil …care ne indidualizeaza :) De obicei e ceva cu explicatie complexa… care ne imbogateste cu ceva calitati neprevazute. Credeti ca e necesar? Exercitati fascinatie, cum?

Pe mine de exemplu ma fascineaza paradoxul si... actul creativ.

nume

draga mea, nu exista cuvantul 'fascinabil'...tu confunzi cu 'fascinant'

FASCINANT, adj. - Care fascineaza, care captiveaza; captivant, seducator, fascinator. – Din fr. fascinant.
Sursa: DEX '98

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Mergi la inceput

cum spui ``cat esti de usor de fascinat`` in 2 cuvinte? E o licenta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

quote:
Originally posted by nume

Eu cred ca fascinatia este ce ne ramane dupa ce ne-am explicat cam tot. Cred ca e exact ce ne tine langa cineva si e cu atat mai justificata cu cat mai universal valabila... Chestiile pe care pana la urma ti le explici, care risca sa se incadreze intr-un tipar/devin previzibile si isi pierd magnetismul.

nume

eu nu vad de unde legatura ca fascinatia ar trebui sa ne tina langa cineva.
eu ii admir (asta o fi sa fii fascinabil???) pe .... Donald Knuth, Richard Feynman....etc, chiar si Bill Clinton.
si n-am fost deloc langa ei.

nume, care e definitia ta pt "fascinabil"?
si care e definitia DEX?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Tind sa cred ca e gresit gramatical sa spui "a fi fascinabil" si mai tind sa cred ca fascinabil nu exista in dictionar.

Ce zice dictionarul

A FASCIN//Á ~éz tranz. 1) A face s#259; fie cuprins de uimire #351;i de admiratie; a încânta; a fermeca; a vr#259;ji; a delecta; a desf#259;ta. 2) A pune st#259;panire pe deplin, împiedicând s#259; reac#355;ioneze prompt sau s#259; în#355;eleag#259; starea real#259; a lucrurilor. /<fr. fasciner, lat. fascinare

Cele mai fascinante momente le avem cand suntem copii. Vedem curcubeul, vine Mos Craciun, frisca se obtine din smantana dar oare cum?!

Ca adult eu sunt fascinata cum oamenii isi constuiesc realitati si uita ca pana la urma habar nu avem cum am aparut. E fascinant sa te uiti la un cer senin plin cu stele si sa constati ca pana la urma nu stii nimic.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

licenta literara sau poetica este permisiunea pe care si-o ia cel care scrie de a folosi un limbaj neconventional pt. a produce un efect dorit...

Nu adjectivul am vrut sa-l scot in evidenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Eram tentata sa spun ca tot ce ma fascineaza la oameni este creierul...
De fapt, ma fascineaza lucrurile si situatiile complicate.
Si psihologia - fiind tot un domeniu imposibil de incadrat in tipare.
(in schimb nu ma fascineaza, doar eventual ma amuza naivitatea incercarilor de a intelege oamenii folosind un model general valabil)

Elise & BBLisa

Mergi la inceput