Pasaportul expira
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: pasaportul meu expira in Martie08 si nu putem veni in tara sa-l inlocuim/ prelungim. Putem sa facem asta din SUA? Cam cat dureaza? E mai indicat sa imputernicim pe parinti sa ni-l faca in tara sau sa facem de aici?
Multumesc anticipat ,
Editez ca sa spun ca nu pot iesi din tara sub nici o forma, insa am nevoie de el aici, deci imi trebuie unul nou
Raspunsuri
noi2 spune:
Silvia, anul trecut mie imi expirase pashaportul in iunie shi abia in august m-am intors acasa in Romania cu el expirat, dar pentru a putea ieshi din Spania am cerut la Ambasada o foaie consulara,are valabilitate doar 7 zile, deci am cerut-o cu 2 zile inainte sa calatoresc shi care inlocuieshte pashaportul expirat. Cu ea am intrat in Romania fara probleme,dupa care am eliberat un nou pashaport. Nu shtiu insa daca asha se procedeaza shi in State.
O zi buna.
..shi te iubesc...
michelle-usa spune:
dureaza destul de mult 4-6 luni....
quote:
Initial creeata de silvia_popa
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: pasaportul meu expira in Martie08 si nu putem veni in tara sa-l inlocuim/ prelungim. Putem sa facem asta din SUA? Cam cat dureaza? E mai indicat sa imputernicim pe parinti sa ni-l faca in tara sau sa facem de aici?
Multumesc anticipat ,
Silvia
Editez ca sa spun ca nu pot iesi din tara sub nici o forma, insa am nevoie de el aici, deci imi trebuie unul nou
michelle
crista-s spune:
poti imputernici pe cineva dar pt asta tb sa mergi la ambasada sa faci procura pe care sa o trimiti in Ro in original impreuna cu pasaportul tau si toate actele necesare ..
cel mai bine insa citeste pe pagina ambasadei romane si o sa afli mult mai multe informatii
http://www.roembus.org/
danangie spune:
Nepoatei mele i-a expirat pasaportul. A fost sora la consulatul Romaniei din Milano. A facut o procura de imputernicire pentru mama.....a trimis-o in Ro, plus pasaport si nu mai stiu ce......mama acolo l-a scos in 2 ore pentru ca a platit o taxa de urgenta. Acum....am auzit ca pasapoartele pentru copiii pana in 14 ani....li se face pasaport pentru o perioada de valabilitate de 3 ani. Pentru persoanele de la 14 ani pana la 25 ani pentru o perioada de 5 ani.....iar pentru adultii de peste 25 de ani pentru 10 ani. Si sora si mama au trimis plicul prin DHL, un curier rapid. Deci in 4 zile sora a avut pasaportul inapoi.La fel mi s-a intamplat si mie in 2005. Mi se expira.....inca nu era expirat.....am luat procura....am trimis acasa......si intr-o saptamana l-am avut inapoi. Eu zic ca asa e mai convenabil. Numai bine
POZELE MELE
Luna75 spune:
Cel mai usor si rapid e sa imputernicesti pe cineva din tara sa ti-l faca.
vei avea emotii insa pana ajung actele in tara si cand soseste pasaportul
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.