Vrea sau nu vrea copil??
Dragii mei,
Am ajuns in punctul in care nu mai stiu ce sa cred(pur si simplu nu stiu ce sa zic si ce actiune sa iau)
Dar hai sa va lamuresc o data problema.
Eu sunt casatorita de vreo 3 ani si acusi fac 27 de ani(el are 29)
Amandoi lucram in cercetare, munca ne merge bine...totul e ok sa zicem pe partea financiara.
Am stat si am discutat despre posibilitatea de a avea un copil. La un moment dat am zis gata ne apucam de proiect. Bun...
Numai ca au intervenit anumite probleme si am amanat...Si am ajuns iarasi in punctul in care am zis ok.
Totul e bine la capitolul vorbit, vorbim despre chesia asta, pare entuziasmat de ideea unui copil, insa cand ajungem la capitolul practica...deja situatia se schimba.O facem cu prezervativ.
De cand ne cunoastem am facut-o majoritatea timpului cu prezervativ, chiar si atunci cand luam anticonceptionale.
Acum nu stiu ce sa cred, ca vrea, dar nu acum...ca nu vrea ...
Imi zice ca exagerez, ca am prea multe impresii, etc,etc.
Azi chiar mi s-a pus pata si am zis ok, nu vrei copii, foarte bine, nu vom avea, voi avea grija de asta(desi eu as vrea din tot sufletul, sunt in stare sa renunt la bebel numai ca sa stiu si eu ceva sigur)...si iarasi s-a suparat...Ca nu inteleg nimic din ce zice el.
Acum incerc sa judec la rece si sa inteleg ce vrea de fapt...insa nu reusesc.
Ma puteti ajuta?
Sunt dezamagita, sunt frustrata si mai ales dezamagita.
Nu stiu cum sa reactionez si nu stiu ce sa zic si ce sa fac sa ma inteleaga. Vreau certitudine si vreau ca ceea ce zice sa corespunda cu ceea ce face.Vreau sa stiu un lucru.Vrea ok...sa imi zica si mie cand ...nu vrea sa imi spuna si asta clar....dar ceva sa stiu ..Ori e laie ori balaie ca in doua ape eu nu ma scald..
Deci credeti ca ma puteti ajuta cu un sfat?
Saru'mana de pe acum ...
Oricum cred ca imi voi modifca si semnatura...ca nu cred ca mai e valabil...Sunt prea demoralizata
Raspunsuri
iulia25 spune:
iubita mea,
nu stiu daca ceea ce am sa-ti spun te va ajuta cu ceva.dar iti zic totusi,ca vreau sa fiu langa tine macar cu putine cuvinte,daca mai mult nu pot..
nu-ti voi da exemplul meu,cu toate ca si al meu sot isi doreste ca si mine un bebe,dar mai mult decat sex 1/saptamana,nu prea face nimic.
iti voi vorbi despre cumnata mea,ca sa vezi si tu(!!!!poate nu stiai)cat de ciudati sunt barbatii.
el nu-si dorea(cu toate ca sunt de varsta voastra)nici in ruptul capului copii.cica sa se mai distreze si un copil le-ar ingradi multe...cu chiu cu vai Ana(cumnata)l-a convins sa nu se mai protejeze(el avea grija intotdeauna sa ... afara)ca oricum bebe n-o sa apara prea curand.doar ca ea a ramas insarcinata din prima.EL fffffff dezamagit.pana cand a nascut si dupa aceea,cu fiica-sa in brate,tot o tinea una si buna ca nu era momentul,ca-i prea devreme.eu una nu pot sa-l vad.si acum,tot asa zice.
chestia asta si inca multe altele,exemplele altor barbati,m-au convins ca ei nu sunt decat niste copii mai mari.bine,sunt si exceptii.dar,in general,nu doar cand vine vb de o responsabilitate asa de mare ca un bebe,de multe ori dau dovada de mult egoism si puerilitate.
nu stiu daca sa o iei ca pe un sfat,dar ai putea incerca,cum am facut eu.eu asa am procedat(intamplator)cu sotul meu;ca nici el nu prea era inainte entuziasmat de ideea de a deveni tatic prea curand.
cand s-a nascut finutul nostru,acum un an si jumatate mergeam f des pe la el.era asa o mogaldeata mica,mica...mergeam aproape in fiecare zi si vazandu-l sotul meu cum se dezvolta in primele zile,saptamani de viata,....nu stiu exact "fenomenul" care s-a intamplat,dar brusc i s-a trezit instinctul patern(tre sa aiba si ei,nu?!) si si-a schimbat atitudinea.nu mai era asa de speriat de un nou-nascut,nu mai credea ca un bebe iti creaza numai obligatii,...
atunci a inceput sa-si doreasca si el un bebe al lui...pana atunci:"nu-i momentul!"
nu stiu daca te-am ajutat cu ceva zicandu-ti toate astea sau mai rau te-am rascolit...
iti doresc din tot sufletul sa rezolvi problemele care au aparut,sa sa vii vesela la noi si sa ne spui ca ai revenit la proiectul bebe si sa ai norocul sa ramai din prima,ca cumnata mea!!!!!!!!
te pup dulce,te imbratisez si daca ai nevoie sau vrei sa vb mai multe ne intalnim pe mess.
andreutza23 spune:
nu sunt experta in dat sfaturi mai ales cand nu am trait asa ceva pe propria piele dar nu vreau sa te las asa si sa ai impresia ca nimanui nu-i pasa.
barbatii se tem de responsabilitati f tare. asa cum ii duci greu la altar, la fel de greu ii convingi sa faca copii. sunt constienti ca asta le schimba total viata si cum ei se maturizeaza mult mai greu decat noi le este f greu.
trebuie sa ii arati ca nu e chiar asa rau sa ai un copil, ca nu se schimba viata chiar asa tare.poate aveti prieteni care au si ei copii, du-l in vizite sa vada, fa-l sa petreaca timp langa familii care au bebe si sa vada cat e de frumos.
cred ca e important sa nu-l presezi f tare ca sa obtii exact inversul.
asta e parerea mea.
noi iti tinem pumnii si ...CAPUL SUS. nu e dracul atat de negru precum pare!
http://tt.lilypie.com/8LHHp3.png - ianuarie 2006
claudinna spune:
fecian, in primul rand vreau sa-ti spun ca-mi pare tare rau sa vad ca vorbesti asha, ca te simtzi asha...
nu cred ca e indicat sa iei inca o hotarare atat de radicala, pentru ca, asha cum spuneau si fetele, unor barbati li se deschide apetitul sa aiba bebelul lor abia dupa ce vad cat de incantati sunt altii ca au, dupa ce se mai obisnuiesc cu ideea
pe de alta parte, desi cred ca ti-e greu, nu stiu de ce am sentimentul asta...ar fi bine sa ii spui la ce te duce pe tine cu gandul comportamentul lui vis a vis de bebe
mergeti undeva linistiti si discutati cu cartile pe fatza...si incearca sa nu te lasi coplesita de emotzii, spune-i ce vrei tu si ce crezi tu si cere-i sa faca acelasi lucru!
asha, tu banuiesti ca el nu vrea copil, el banuieste ca tu nu-l intzelegi...sau poate altul este motivul...
nu-ti pierde cumpatul! viata merge inainte si nu se stie ce surprize placute ne rezerva!!
http://tt.lilypie.com/FLgTp3.png ianuarie 2007
elara spune:
Felicia, (presupun ca asta e numele tau, nu?) , imi pare foarte rau sa aud ca suferi atat de mult si te inteleg foarte bine.
Nu imi mai amintesc daca ai spus de cat timp ai inceput tu sa fii aspiranta sau de cand ai aceste probleme cu sotul.
Da-i cateva argumente.
Ceasul vostru biologic ticaie.... Varsta optima de facut copii e 20 de ani!!!! Si pe an ce trece sansele scad.
Daca suneti si fumatori... e si mai grav.
Daca descoperiti ca aveti vreo problema? Sau tu?
Daca bebe vine acum, aveti cu ce il creste, aveti tot ce va trebuie... aveti stabilitate financiara..o duceti bine...
Dar daca nu vine acum? Si mai dureaza cine stie cat????
In plus ideea cu a il pune in contact cu bebelusi, din familie sau din cercul de prieteni, este foarte buna. Cu sigurantza ca si ei au "instinct patern".... Trebuie doar trezit.
Te pup si te imbratisez cu mare drag si sper sa revii cat de repejor intre noi si sa ne spui ca v-ati lamurit si esti in continuare o aspiranta optimista.
hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
elara spune:
quote:
Initial creeata de fecian
Totul e bine la capitolul vorbit, vorbim despre chesia asta, pare entuziasmat de ideea unui copil, insa cand ajungem la capitolul practica...deja situatia se schimba. O facem cu prezervativ.
Imi zice ca exagerez, ca am prea multe impresii, etc,etc.
Incearca sa ii spui si mai in gluma, ca ..nu o sa iasa nici un copil cu prezervativ. Si ca nu e nici o exagerare si tu nu ai nici o "impresie"... E o certitudine ca vorbele nu se potrivesc cu faptele.
Mai exact ce argument aduce el cand intinde mana dupa prezervativ? De ce vrea sa il foloseasca?
Si tu de ce accepti daca ai deja acordul lui ca faceti bebei? Ca prin prezervativ... nu o sa treaca un gigel decat in cazuri eeeeexxxtreeeem de rare.
Tu nu il intrebi nimic? Adik la ce ii trebuie "obektul cu pricina"???
quote:
Initial creeata de fecian
Azi chiar mi s-a pus pata si am zis ok, nu vrei copii, foarte bine, nu vom avea, voi avea grija de asta.
Si iarasi s-a suparat...Ca nu inteleg nimic din ce zice el.
Adica, mai exact, CE ZICE EL???
Ca nici eu nu inteleg.
Vrea copii dar vrea sa ii faca prin prezervativ? Ca asa reiese.
Ia incearca tu sa tratezi problema mai in gluma... ca poate e genul la care merge...
Poate discutziile prea serioase il sperie.
Daca zici ca ai deja acordul lui verbal...arunca toate prezervativele si gata. Cand o sa caute unul ii amintesti cu zambetul pe buze ce decizie atzi luat impreuna si il poftesti dragalas sa te ia in bratze...
Aaa..si inca ceva IMPORTANT..incearca sa nu-i povestesti nimic din calculele tale, mucus, TB si altele ..ca astea taie cheful si starnesc angoase... si daca "luptatorul" e mort ..nu faci nimic...
hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
flaviutza spune:
Fecian...in primul rand lasa frustrarile si dezamagirea la o parte. e normal sa simta si sa reactioneze asa.
depinde mult,extrem de mult de firea omului. unii sunt mai calculati,mai precauti.cazul sotului tau. si al meu. si eu imi fac calcule din astea de "eficienta" inaintea oricarei mutari.
la polul opus, e barbatu-miu.
pe fi-mea am conceput-o la 21 ani...eram in anul 1 faculta, el dadea licenta. si atat a tras de mine, cu "hai sa-l facem" ca n-o fi foc, nu suntem primii parinti aproape adolescenti,se vor gasi solutii,etc..ca m-a convins.
si s-a dovedit ca avea dreptate.lucrurile s-au aranjat. avem o casa, o masina, eu termin anul asta fac si el are un job ff bun.
fetita mea are 3 ani. in acesti 3 ani m-am protejat orbeste...si totusi, sunt genul care ramane insarcinata ca iepuroaica.
o singura data fara 100% protectie, doua..reprize fara prez, dar in perioada sigura, la 3,respectiv 5 zile dupa CM, cu "fereala" din partea lui si totusi....vine bebe doi.
iar mi-am facut calcule iar ii demonstrez ca nu e cazul si timpul...el imi vara sub nas carucioare si poze, imi explica cum ca oricum o sa iau maternitate (se ia in calcul faculta,odata terminata) si voi avea timp de gasit serviciu in aia doi ani de concediu ingrijire copil.
Nu mai spun ca face calcule "de eficienta" referitoare la cum o sa ne descurcam cu doi,cum va duce pe bb1 la camin dimineata si il va lua seara in prima perioada cat voi fi stresata rau cu bb2, cum va dormi numai el cu bb1 si-l va plimba...etc.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
rilbuc1 spune:
gaureste prezervativele direct din cutie, cu un ac subtirel, frumusel si sa vezi ce bine va fi :P
aiska spune:
Buna!
Deoarece nu-l cunosc nu pot sa-ti raspund la intrebarea vrea sau nu copii,insa mai jos ar fi citeva solutii din care sa afli chiar de la el raspunsul.
1.In momentul in care se pregateste sa foloseasca prezervativul as incerca sa-l conving fara vorbe, doar cu mingaieri, gesturi de afectiune,etc sa nu-l puna.
2.Daca nu merge,i-as scoate prezervativul cu atentie,delicat, si as continua un timp incercarea de a-l atrage intr-o maniera foarte intima.
3.Daca refuza si aceasta tactica,l-as intreba cu grija de ce îi este teama,mi-as da silinta sa fiu cit mai atractiva dar in acelasi timp apropiata,calda,intelegatoare, ca sa-l fac sa se deschida si sa comunice.
Succes!
Sabina
mamica lui Joel si a Nonei
Clover spune:
Am si eu o intrebare: de ce foloseati prezervativ cand luai anticonceptionale si de ce mai luai anticonceptionale daca tot foloseati prezervativ?
Parerea mea e ca nu vrea copil. Stie si el ca un copil nu se face cu prezervativ. Probabil ca nu vrea sa i te urci in cap daca iti spune ca s-a razgandit. Spui ca pare entuziasmat de ideea de a avea copil. Pare sau chiar este? Asta vezi tu sau asta zice el?
Keep the promises you make to yourself.
fecian spune:
SAlutare tuturor
Va multumesc tare mult ca ati incercat sa imi raspundeti la intrebarea asta. A fost o perioada foarte plina pentru mine si nu am mai intrat deloc pe aici ...
Deci sa incerc sa raspund fiecarei persoane in parte la intrebarile fiecaruia.
Clover:" de ce foloseati prezervativ cand luai anticonceptionale si de ce mai luai anticonceptionale daca tot foloseati prezervativ?
"
R: Asta l-am intrebat si eu de fiecare data, iar raspunsul lui e foarte simplu: Ca sa nu ma mai duc sa fac dus imediat dupa!!! (Explicatia lui: sa ma protejeze pe mine... Explicatia mea: Am destule si nici una favorabila lui) In fine , i-am acceptat explicatia...cu greu, pentru ca e puerila si pentru ca dusul tot il fac, dar in fine...
Legat de chestia cu razganditul... I-am si zis in fatza ca prefer sa imi zica verde in fatza ca nu vrea..Dar vreau sa stiu ceva sigur si gata. El: Vreau copii,si explicatiile aferente acestei fraze(sunt prea lungi si obositoate, si unele fara sens)
Legat de ceea ce vad eu in legatura cu "Pare entuziasmat": Eu vad ca se minte chiar si pe el cand face afirmatiile astea.Legat de acest aspect el una zice, alta face. Si nu vede ca greseste intr-un fel sau altul. Asta e partea care e grava.
Draga aiska eu sunt o fata mai cu capul pe umeri si atunci cand ma deranjeaza ceva ii spun omului verde in fatza. I-am spus, am discutat, si tot discutam. La capitolul discutii are nota 10...la capitolul practic 4 cu minus ... Trebuie sa CREASCA.
Flaviutza , ma bucur pentru tine ca ai un sot asa de "zapacit".Sunt sigura ca te iubeste si pe tine si copii la nebunie. Si sper sa va fie bine in continuare.
Noi nu am facut-o foarte des neprotejat, si acele dati nu a iesit nimic..Deci sanse sa iasa din prima la noi nu prea sunt.
Rillbuc1 hihihi... E o idee simpatica. Insa pentru mine conteaza foarte mult corectitudinea intr-o relatie.Si sa obtin un copil asa as simti ca i-as insela increderea si nu o voi face. Eu vreau ca atunci cand o sa se intample acest lucru, vreau sa fie dorit de amandoi si mai ales sa contribuim voluntar amandoi si nesiliti de nimeni. Caci copilul acela nu trebuie sa poarte stigmatul de a fi nedorit. Stiu ce inseamna sa fii un copil nedorit si nu as vrea pentru nimic in lume ca copilul meu sa nu fie dorit de mine sau de tatal lui.
Dar multumesc oricum de idee...e tentanta, dar nu voi recurge la ea
Elara multumesc mult iubita pentru suport.
Acum ca nu mai sunt asa de suparata si privesc lucrurile la rece acum va spun ce am facut cu el.
Am discutat despre copil, cu bine cu rau apoi iar cu bine, apoi la rece...iar ultima oara , asta fiind ieri, el incerca sa ma convinga ca vrea copii, si deci iti inchipui ca mi s-a luat de discutii.
Ca si concluzie am decis de la mine putere ca: Nu voi incepe proiectul bebe pana nu am convingerea(sau macar o banuiala) ca el e serios si vrea copilul. Instinctul meu imi zice deocamdata asta: Nu il crede, te minte, se minte, asteapta si ai sa vezi. Iar eu imi cred instinctul si o sa ii urmez sfatul.
Acum sunt impacata cu ideea amanarii proiectului meu drag. Asa ca merg inainte si voi vedea ce va fi in continuare. M-am ridicat, mi-am adunat frumusel piesele de pe jos si incep sa ma refac. Chiar sunt in stare sa si zambesc
Va multumesc inca o data pentru sprijinul vostru, chiar inseamna foarte mult pentru mine, si pot zice ca nu mai imi pot inchipui viata fara voi.
Iar despre el: Pot sa zic ca m-am indragostit de el pentru ca e intrigant si capos si copil (adica un copil mai mare) si e chiar o provocare sa il vad cum creste...(desi imi scoate perii albi) il iubesc fir-ar sa fie. Nu stiu de ce , nu stiu cum...dar asa e.
Credeti-ma ca atunci cand l-am cunoscut la inceput era si mai si...
Dar despre asta o sa va spun intr-un alt subiect poate...
Felicia