tetrapareza spastica

tetrapareza spastica | Autor: layrr

Link direct la acest mesaj

Buna seara! Iata ca in sfarsit posteaza si un tatic pe forumul acesta!!Din pacate nu este un forum prea fericit dat fiind profilul acestuia!! Va scriu tuturor,ptr a va spune ca sunt fericitul tatic al unei superbe fetite in varsta de 3 anisori,care,sufera de TETRAPAREZA SPASTICA de la nastere,nastere care a fost plina de surprize neplacute din cauza neglijentei medicilor ,care,desi sotiei mele i se rupsese apa de mai mult de 24 de ore,acestia nu au vrut sa-i faca cezariana fapt ce a dus la chinuirea fatului din pantec,care,si asa era prematur,si care la nastere a avut nota 0,si,o greutate de 1,450de grame.Fetita a stat dupa nastere 30 de zile in incubator,dar a ramas cu sechele cerebrale severe,fapt neobservat de medici,pana la varsta de 1.2 ani cand noi am insistat cu observatia ca fetita nu -si putea tine capul drept,nu mergea,nu se tira,nu avea nici un fel de echilibru si avea si un inceput de strabism.De atunci au urmat zeci de internari,zeci de tratamente,mii de ore de recuperare,dar,nu se vad rezultate de nici un fel.Fetita merge numai sustinuta de subtiori,pe varfuri,nu-si foloseste deloc toata talpa piciorului,si nu sta inca in sezut .De altfel este un copil exceptional de inteligent,vorbeste deja 2 limbi,si,ne intreaba mereu cand va putea merge singurica sa se joace cu ceilalti copii!!Ce as vrea eu sa stiu de la voi sunt urmatoarele lucruri:1. An ce fel o poate ajuta pe katy injectiile cu toxina boutulinica,si daca sunt necesare.
2.o poate ajuta in vreun fel transplantul cu celule stern,si care sunt efectele acestora. Asta in caz ca stie cineva dintre voi.
3.cum anume se pot face programari la clinica de transplant de celule stern din china,si cum se procedeaza.
4.exista o alta clinica mai aproape de noi care sa faca acest tip de transplant cu celule stern??
Atat deocamdata,astept cu deosebit interes raspunsurile voastre,si, sper ca impreuna sa trecem peste toate!!Sanatate si fericire voua si copiilor vostri!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ulpiatraiana spune:

layrr,
abia acum am citit mesajul tau, nu stiu cum mai merg lucrurile cu fetita ta dar m-am hotarit sa iti raspund poate raspunsul meu poate sa te ajute.
1. Injectiile Botox ar putea sa o ajute dar sint foarte scumpe si chiar nu stiu daca face cinev asa ceva in romania. Probabil mai bine ar fii "Baclofen pump" ( un aparat implantat sub piele care elibereaza o cantitate foarte mice de Baclofen in canalul spinal si provoaca relaxarea muschilor). Pentru asta iti trebuie un medic neurolog pediatru dintr-un centru mare.
2. Pina la ora asta un tratament cu stem cells nu este posibil; sntem poate la 10 ani de asa ceva.
3. Katy ar trebui sa aiba un RMN pentru a intelege mai bine ce lexiuni a suferit la nastere.
Numai bine.

Mergi la inceput