Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)
Raspunsuri - Pagina 18
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
[font=Comic Sans MS]Mihaela imi pare rau, n-am fost pe faza, da, era vorba de creme Ole de la Dr. Oetker (sau poate fi orice marca de budinca, numai sa se prepare la rece, adaugand lapte si batand cu mixerul - zic asta pentru ca tocmai am vazut budinca instant si de la Darling).
Saru-mana M-am gandit eu ca despre Ole este vorba...Asa ca in week-end am purces la treaba. Si sa stii ca oricat m-am straduit sa o tai perfect,tot a iesit zburlita din cauza nucii de cocos.Dar faptul ca e dementiala la gust a acoperit acest "defect"...
Ma intrebam...oare nuca de cocos se poate inlocui cu nuca?Pentru ca sotul si fii-miu nu mananca nuca de cocos si a trebuit sa ma sacrific sa mananc singura o tava de prajitura. Plus ca a trebuit sa fac un desert si pentru ei...
Miha si Robert
Balbina spune:
Miha, eu zic ca merge si cu nuca, numai ca evident, va fi o alta prajitura, cu un alt gust. Tot buna, nu ma indoiesc. Fa si spune-ne si noua cum a iesit.
Am facut profiterolul meu, poza nu e cine stie ce, cam pe o parte si prea intunecata, dar va asigur, gustul desertului n-a fost alterat din acest motiv. Pentru gogosele am folosit reteta aluatului de la lady's fingers, o jumate de portie, iar la crema a fost cea de la krem, cu frisca, lapte si krem ole de vanilie. Mi-au iesit f.f. bune, iar in combinatie cu inghetata nici nu mai zic .
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
Alynutza spune:
Mihaela eu spun ca 100% poti inlocui nuca de cocos cu nuca obisnuita. Reteta asta de coca seamana extrem de mult cu cea de la pricomigdale (tot albus cu zahar si nuca), si la prajitura Sumeghi tot ceva in genul asta e coca si e foarte buna. Bineinteles, cum spune si Natalia, va avea alt gust, de nuca, nu de cocos, dar bun de tot.
Natalia arata foarte bine profiterolul tau. Sunt convinsa ca a fost si foarte bun .
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Balbina spune:
Alina, ce pacat ca stai departe. Mai am gogosele si inghetata pentru cel putin vreo 6-7 portii de profiterol. Nu ca mi-as face griji ca nu se manince , ci chiar mi-ar face placere sa te servesc.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
Alynutza spune:
Natalia mersi, esti o draguta. Pana la urma intentia conteaza .
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
adi69 spune:
Salutare!
Am revenit din plimbari.
Am facut un traseu interesant prin tara,Alinuta,am fost foarte aproape de tine la un moment dat(am ajuns pana la Turda),si m-am gandit la tine..cine stie ce bunatati faceai atunci si noi eram cam flamanzi..
Natalia ,vreau si eu o bucatica de prajitura Twix si o portie de profiterol..
Balbina spune:
Adi, ce frumos va petreceti vacanta! Pe la Bucuresti cind treceti? Desi aici nu prea aveti ce vedea.
Twix nu mai am, poate daca reusesti sa-l materializezi de pe poza. Dar profiterol poftim, cu mare placere!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
Alynutza spune:
Adriana pai mai aveati 2 pasi pana la Cluj . Frumos frumos ca va excursioniti, noi inca suntem in dubii daca sa mergem sau nu la Sf. Ana weekendul asta, pe motive de vreme capricioasa si ploioasa. Da' si daca stam acasa, ma razbun si nu prajituresc nimic, ca am o cutie de bombo de cioco din alea bune care sta in camara din iunie.
macadamia spune:
pentru ca mi-e drag topicul asta...si pentru ca datorita nataliei....pardon...din cauza nataliei am ajuns sa stau si cate 6-7 ore pe forumurile culinare...(prajiturile ei mi-au trezit interesul pentru tot ce inseamna bucatarie)...
va spun ca azi am cumparat lapte condensat indulcit...si m-as bucura daca as sti ca va foloseste informatia, mai ales ca de la voi am aflat de el si abia astept sa-l transform in caramel...
magazinul se cheama sultan..e de fapt o macelarie cu specific arabesc de langa piata crangasi, chiar in stanga lui plus
e cutiuta de la nestle...
va doresc sa faceti multe bunatati....dar sa nu cumva sa ma duc a doua oara si sa nu mai aiba ca vin dupa voi....
Balbina spune:
Macadamia, merci de pont, am trecut chiar azi pe la o macelarie arabeasca, in virtutii, ce-i drept, nu la crangasi. Am vazut lapte nestle acolo, dar pretul nu prea mi-a placut (8.5 ron cutia).
Daca tot te-ai inregistrat pe forum si zici ca te-am "imbolnavit" cu dulciurile si gatitul in general, te astept cu poze si retete in acest subiect.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2