Republica Dominicana - Viza - Urgent!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Buna,

Dupa ce am vorbit azi toata ziua la Ambasada RD la Bruxelles si dupa ce am incercat sa obtin toate actele solicitate de ei, ne-am dat seama ca este timpul prea scurt. Pe langa faptul ca, desi le trimit actele pe fax, ei nu se decid decat dupa ce vad si originalele (deci la mine ar fi cu 2 zile inainte de plecarea efectiva), nici nu stiu daca imi vor da viza. De asemenea, mi-au cerut sa il iau sub responsabilitatea mea pe sotul meu si sa obtin certificat de la primarie in acest sens. Cei de la Primaria Ixelles mi-au spus ca ma poarta pe drumuri, asa ca am lasat-o balta. Nu pot plati excursia din Belgia si biletul de avion pt sot din Romania, pentru ca sa am surprize.

Sper ca la voi sa fie totul in regula, poate ca reprezentantii RD in Germania sunt mai relaxati.

Noi ne-am reprogramat voiajul pentru februarie urmator, foe pentru RD, fie pentru Aruba (pentru care nu e nevoie de viza).

Moira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Stiu doar ca se poate acorda de pe o zi pe alta, daca ai toate actele pregatite, in original.

Noua ne-au cerut:

pasaportul in original
dovada de la serviciu
ultimele doi fluturasi de salariu
3 fotografii
dovada ca mergi cu excursie organizata (voucher cred)
certificat de la primarie ca il iau pe sot in grija (prise en charge).

Daca ai toate actele astea cu tine, ei le analizeaza si decid (!) daca iti acorda viza sau nu.

Dominicanii de la Ambasada mi se par tare simpatici, amabili si dornici sa ajute. Pacat ca cer acel certificat despre care mi s-a zis ca de fapt nu e necesar pentru romani.

In ceea ce priveste sezonul ploios, din cate am citit, nu ploua in continuu ci doar doua ore dupa-amiaza, intre 16-18 si noaptea. In rest, e soare si doar dimineata e un pic ceata, dar nu foarte tare. Chestia asta mi-a zis-o si tipa de la agentie.

Asa ca, distractie placuta!!!!!

Moira

quote:
Originally posted by tusferi

In Punta Cana se pare ca ne-a luat si noua bilete, dar inca nu stiu hotelul. Sper sa il aflu azi.
Moira, stii cumva daca se poate obtine viza in regim de urgenta pe loc? adica in aceeasi zi? Cineva de la o agentie mi-a zis ca se dau si in aceeasi zi in regim de urgenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

M-am intors!
Eram datoare sa va spun ce am facut... Am trecut fara probleme. Ne-am dus la Dusseldorf la aeroport, ne-am ridicat mai intai biletele de avion de la o agentie si pe urma cu curaj la check in. Tipul de la check in s-a uitat prin pasaport, s-a uitat la o viza veche de Anglia, la fiecare pagina din pasaport, s-a mai uitat prin calculator si apoi ne-a luat bagajele fara sa pomeneasca ceva de viza. Va dati seama ca am stat cu inima cat un purice cat s-a uitat el prin pasapoarte. Dupa ce am facut check in-ul la bagaje, ne-am dus si am ridicat voucherul de cazare si l-am si platit. Am mai stat putin pe ghimpi la punctul de control pasapoarte, care se facea chiar la Gate-ul de unde pleca avionul de Punta Cana. Am trecut si acolo fara probleme. La Punta Cana in aeroport am avut mai putin emotii. Deja nu puteam sa cred ca ne-ar mai intoarce, odata ajunsi acolo. Cei de acolo s-au dotat intre timp cu computere dar nu ne-au zis nimic de viza. Vamesul a fost foarte haios, s-a amuzat de palaria mea de cowboy.

Cat despre impresii... ce sa mai spun! A fost de vis! As pune link cu poze dar nu stiu daca reusesc...

http://new.photos.yahoo.com/tusferi/album/576460762404659786

Va pup!

Mergi la inceput