Republica Dominicana - Viza - Urgent!
Raspunsuri - Pagina 2
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by Moira
Eu ar trebui sa plec pe 19 iunie si am mari emotii daca obtin viza. Eu ca eu ca sunt aici insa sotul meu vine cu 2 zile inainte de a placa in RD si mi-e teama de surprize neplacute. Maine vorbesc cu consulul.
Noi ar trebui sa mergem la Punta Cana, la un hotel de 5 stele, all inclusive. Speram sa avem vreme buna, adica sa nu ploua chiar foarte mult, desi suntem in sezonul ploios.
Pentru cele care au fost deja in RD, puteti sa ne spuneti niste impresii? Eu am auzit ca e super, peisaje de vis, insa am auzit si lucruri mai rele, mai ales privind hotelurile (cele de 5 stele nu sunt chiar de 5), mancarea etc.
Bafta.
Moira
Moira, intra pe www.tripadvisor.com , cauta hotelul la care te duci in Punta Cana si gasesti sute de impresii.
Noi plecam pe 16 iunie la Gran Bahia Punta Cana tot 5 stele.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
tusferi spune:
In Punta Cana se pare ca ne-a luat si noua bilete, dar inca nu stiu hotelul. Sper sa il aflu azi.
Moira, stii cumva daca se poate obtine viza in regim de urgenta pe loc? adica in aceeasi zi? Cineva de la o agentie mi-a zis ca se dau si in aceeasi zi in regim de urgenta...
tusferi spune:
Si mie mi-e teama de sezonul asta ploios sa nu putem sa ne bucuram de plaje. Stie cineva daca in sezonul asta ploios ploua de dimineata pana seara sau sunt doar ploi de scurta durata?
kid2003 spune:
Uff, greu de tot, dar te sfatuiesc sa nu zbori pana acolo fara viza si sa faci drumul inapoi...e atat de lung zborul...De la cine ia seful tau biletele pentru vacanta? De obicei sunt luate printr-un tour operator, gen TUI sau Dertour sau Neckermann. Daca pleci din Germania e clar ca e cu unul dintre acesti operatori. Singura solutie este sa iei legatura imediat cu agentia de turism care va intermediaza calatoria (chiar daca este din afara tarii) si sa le cereti sprijin pentru obtinerea vizei in regim de urgenta.
Eu daca as fi in locul tau as suna imediat la consulatul Republicii Dominicane de la Frankfurt si i-as intreba daca in cazul in care ma prezint personal imi acorda viza in regim de urgenta, fie in aceeasi zi fie de pe o zi pe alta.
99% cred ca te-ar ajuta sa obtii viza intr-un timp scurt, chiar pe loc cu conditia sa mergi personal sa o iei. Daca tot pleci in Germania pentru zborul de RD, pleaca mai devreme, mergi la consulat, ii viza si stai in Frankfurt pana pleaca avionul. Alta solutie nu vad.
Eu am fost in Australia, iar viza trebuia obtinuta de la ambasada din Belgrad pt ca noi nu avem. Am trimis pasapoartele prin curier (TNT) si tot asa le-am primit inapoi, drept este ca a durat cam 10 zile cu tot cu drum.
Am vrut sa mergem si in Dominicana, dar viza era din Frankfurt si pana la urma am obtinut mult mai usor viza pentru Cuba, chiar din Romania, sejurul costand cam la fel...Repet, nu m-as risca sa plec acolo fara viza...Faci 12 ore pe drum ca sa te intorci? No way!
Suna la ambasada in Frankfurt si du-te acolo sa iei viza mai repede, ca oricum nu e timp sa trimiti pasapoartele cu mama curierului si sa le mai si primesti inapoi pana sambata.
Sau..---convinge-ti seful sa amane un pic excursia sa ai timp sa indeplinesti formalitatile.
tusferi spune:
Eu din cate am inteles de la agentiile de turism, nici nu te lasa sa te sui in avion daca nu esti in regula, asa cum nu poti sa te urci intr-un avion de statele unite daca nu ai viza de statele unite. Iar odata ce ai ajuns acolo, nu te mai intorc din drum. El cand a fost l-a intrebat "vamesa" din Dominicana, care nu are nici calculator, daca romanii au nevoie de viza si seful i-a zis ca nu si chiar avea printat de pe un site din Dominicana ca se completeaza doar cardul turistic. Vamesa l-a chemat pe seful ei, care dansa in zona si ala a zis ca nici el nu stie daca e nevoie de viza, si l-a intrebat tot pe seful meu care i-a zis ca nu e nevoie si ala a incuviintat si si-a vazut de treaba lui mai departe. Deci din cate am inteles, nu e pericol sa te intoarca din Dominicana ci e pericolul sa nu-ti faca check in-ul daca nu esti in regula. Asa ca eu o sa ma duc la Dusseldorf (ca de acolo e plecarea) sa incerc sa fac check in-ul si daca nu pot sa il fac o sa plec la Frankfurt, sa imi iau viza in regim de urgenta, 1-2 zile. Am inteles de la o tipa de la o agentie de turism ca a avut turisti care i-au plecat fara viza dar a avut si turisti care nu au plecat fara viza, si au facut asa cum vreau eu sa fac. Adica i-au intros la check in si s-au dus si si-au luat viza de la Frankfurt. Eu nu pot pleca inainte, pt ca ar insemna sa plec maine si este prea din scurt pentru sotul meu care si asa se desprinde greu de problemele de serviciu. Nu poate pleca mai devreme de sambata. Deci cum ne-o fi norocul...
roxanaz spune:
moama asta chiar vacanta cu peripetii inainte! tin pumnii sa fie bine si sa fugiti in vacanta cat de repede! succes!
Roxana
tusferi spune:
Ca bine zici! Sper sa fie de pomina si cu happy end. O sa va povestesc ce a iesit pana la urma. Daca as fi platit-o eu, n-as fi riscat la asa o poveste, dar tinand cont ca ne-a platit seful (si mie si sotului) si drumul pana in germania, si hotel in germania la dus o noapte si la intoarcere o noapte, am "tupeul" sa ma risc. Pierderea mea cea mai mare ar fi sa nu ajung sa ma bucur de cadou, nu fianciara... Ma aleg macar cu un drum in Germania :))
Dalia spune:
Tusferi,in martie 2006 am fost in RD ca cetatean roman si nu am avut nevoie de viza(am domiciliul in Ca). In ianuarie anul asta am fost iarasi dar cu pass canadian , sotul meu cu pass romanesc si nu a avut nevoie de viza.Poate din europa e diferit,desi nu cred.Si da , in aeroportul din punta cana chiar nu vezi urma de PC:)). Deci nu cred ca tb sa-ti faci probleme.
Dana, in 2006 am fost la Bahia, este super totul,n-o sa regreti alegerea facuta.
Vacanta placuta amandurora!
tusferi spune:
Multumesc mult!
Doamne, abia astept! Am aflat intre timp si cum se numeste resortul: Grand Palladium.
helbi spune:
quote:
Originally posted by tusferi
Eu din cate am inteles de la agentiile de turism, nici nu te lasa sa te sui in avion daca nu esti in regula, asa cum nu poti sa te urci intr-un avion de statele unite daca nu ai viza de statele unite. Iar odata ce ai ajuns acolo, nu te mai intorc din drum. El cand a fost l-a intrebat "vamesa" din Dominicana, care nu are nici calculator, daca romanii au nevoie de viza si seful i-a zis ca nu si chiar avea printat de pe un site din Dominicana ca se completeaza doar cardul turistic. Vamesa l-a chemat pe seful ei, care dansa in zona si ala a zis ca nici el nu stie daca e nevoie de viza, si l-a intrebat tot pe seful meu care i-a zis ca nu e nevoie si ala a incuviintat si si-a vazut de treaba lui mai departe. Deci din cate am inteles, nu e pericol sa te intoarca din Dominicana ci e pericolul sa nu-ti faca check in-ul daca nu esti in regula. Asa ca eu o sa ma duc la Dusseldorf (ca de acolo e plecarea) sa incerc sa fac check in-ul si daca nu pot sa il fac o sa plec la Frankfurt, sa imi iau viza in regim de urgenta, 1-2 zile. Am inteles de la o tipa de la o agentie de turism ca a avut turisti care i-au plecat fara viza dar a avut si turisti care nu au plecat fara viza, si au facut asa cum vreau eu sa fac. Adica i-au intros la check in si s-au dus si si-au luat viza de la Frankfurt. Eu nu pot pleca inainte, pt ca ar insemna sa plec maine si este prea din scurt pentru sotul meu care si asa se desprinde greu de problemele de serviciu. Nu poate pleca mai devreme de sambata. Deci cum ne-o fi norocul...
Am sunat eu acum din Frankfurt si ai nevoie de viza. Eu am nimerit se pare la ambasada, tipa mi-a zis ca sa iau legatura cu consulatul, dar acoilo nu raspunde nimeni acum. Si maine e liber aici.......
O intrebare, ca sa nu risti drumul degeaba: nu ai putea veni tu de maine seara in Frankfurt, vineri mergi la Consulat si iei vizele si simbata vine si sotul tau (iei tu pasaportul lui si el calatoreste pina in Frankfurt cu C.I-ul, ca e perfect legal).
Uite adresa Konsulatului: Stiftstrasse nr 2 (e chiar in centru, o straduta mica care pleaca di Zeil, strada principala din Frankfurt). Tel. 0049 69 74 38 77 81
sau Fax: 0049 69 743 826 40
Din pacate, nu reusesc sa vad programul uc publicul si a adresa de mail. Dar azi, cred ca ajung prin oras (sau maine) si ma uit de program, daca te intereseaza.