Republica Dominicana - Viza - Urgent!

Republica Dominicana - Viza - Urgent! | Autor: tusferi

Link direct la acest mesaj

Buna ziua la toata lumea !
Cine poate ajuta o femeie disperata ? Am primit cadou de la seful meu o vacanta in Rep.Dominicana si plecam sambata. Seful meu care a fost acolo, mi-a spus ca nu este nevoie de viza (el nu a avut viza). Sotul in schimb s-a documentat pe internet si mi-a spus ca este nevoie si ca nu pleaca fara viza . In Romania nu exista ambasada si nu am de unde sa fac rost de viza in timp atat de scurt. Va rog mult, daca ati fost acolo, ajutati-ma cu o informatie, un sfat. Pot intra fara viza? A mai intrat cineva fara viza?
Va dati seama ca sunt in pragul disperarii. Mi se iveste ocazia asta sa plec in Dominicana (moka), seful a dat banii deja pe excursie, iar al meu nu vrea sa plece ! Ratez si excursia si imi face si "atmosfera" la serviciu...
Astept raspuns urgent si va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

este nevoie de viza, scrie pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5468&idlnk=4&cat=5
si cica Romania apartine de Ambasada Republicii Dominicane in Italia: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=31202&idlnk=5&cat=6

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

"VIZA DE INTRARE

in Republica Dominicana

obtinuta in prealabil

este obligatorie

Se poate obtine de la Consulatele mai apropiate: Praga sau Frankfurt. Costa 80 euro/pasaport plus costurile de transmitere (pret informativ)

DOCUMENTE NECESARE pentru viza

Cerere de obtinere a vizei, Formulat tipizat completat, Copie dupa rezervare bilet avion dus/intors, voucher servicii turistice, adeverinta de la locul de munca, extras recent de cont bancar, 3 fotografii color tip pasaport

Viza poate fi solicitata personal de catre turist sau prin intermediul agentiei noastre pe baza documentelor solicitate oficial de catre consulat, cu plata aferenta vizei si a costurilor de curierat.

In perioada de obtinere a vizei nu veti putea folosi pasaportul, deoarece se transmite in original.

Obtinerea vizei dureaza 2 saptamani."

asta am gasit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Asta am citit si eu pe net dar eram curioasa daca au mai intrat si altii fara viza (in afara de seful meu)...

Am gasit si o discutie mai veche aici pe forum:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65501&whichpage=1&SearchTerms=dominicana

Fetele care discutau de excursia in Dominicana spuneau ca nu e nevoie de viza dar nici una dintre ele nu statea in Romania. Acum nu stiu daca aveau si cetatenia tarilor in care stateau sau numai cetatenia romana. Una din fete spune ca e cetatean roman...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Noi plecam in Dominicana simbata viitoare dar suntem cetateni canadieni. Simbata insa s-au intors alti prieteni de-ai nostrii si in grupul lor (au fost la o nunta) a fost o familie de Romini care sunt tot pe statutul de emigranti aici. Lor le-a trebuit viza de intrare.

Ai grija ca la iesirea din Dominicana se platesc 20$ / persoana.(asta in afara de plata vizei de intrare).

Unde va duceti si cit stati? Noi mergem in Punta Cana si stam 2 saptamini.

By the way, meserias sef ai...

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Nu stiu inca unde o sa stam, dar stam o saptamana. Nu a vrut sa imi spuna prea multe. Cica o sa imi dea toate hartiile zilele astea... Stiu doar ca promisese un 5* all inclusive. Sa vedem acum daca se tine de cuvant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Este nevoie de viza!
Eu am mers in RD din Franta dar sunt cetatean roman si a trebuit sa platesc 100 euro viza/pers. Am trimis actele prin posta la Marseille si s-au intors cu viza pusa. A durat cateva zile.
La consulatul de la Paris viza era de 120 euro iar la Praga vad ca e 80 euro.
Imi amintesc ca atunci cand au vazut pasaport romanesc m-au intrebat de viza. Eram intr-un grup de francezi care nu au nevoie de asa ceva si totusi nu s-a trecut cu vederea peste nationalitate.

---------------
Just me

Mergi la inceput

Eu voi pleca din Germania, dar asta nu are relevanta. Nu am timp sa iau viza deci va trebui sa ma duc asa. O sa va povestesc cand ma intorc, daca am trecut sau nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Este nevoie de viza daca aveti pasapoarte romanesti.Trebuie sa te interesezi cum se obtine in regim de urgenta de la Praga sau din Germania.

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Si eu sunt intr-o situatie similara. Am gasit un last minute pentru RD exact in perioada de concediu si am aflat ca am nevoie de viza. Am vorbit la Ambasada RD in Belgia (de aici plecam) si mi-au zis ca imi dau viza de pe o zi pe alta (desi sunt cetatean roman). Maine aflu mai multe de la consul.

Din cate am inteles, poti apela la Consulatul RD la Praga, Frankfurt sau Paris pentru viza de urgenta. De regula, daca este excursie organizata, se da mai usor, mai ales pentru ca ti se da de la agentie un fel de document care are valoare de viza sau voucherul.

De asemenea, poti insista la agentia de turism sa obtina viza mai repede, ei avand deja contacte la Consultatul RD in cele trei localitati amintite. Sau macar sa iti dea viza pe aeroport in RD.

Bafta multa.

Moira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Eu ar trebui sa plec pe 19 iunie si am mari emotii daca obtin viza. Eu ca eu ca sunt aici insa sotul meu vine cu 2 zile inainte de a placa in RD si mi-e teama de surprize neplacute. Maine vorbesc cu consulul.

Noi ar trebui sa mergem la Punta Cana, la un hotel de 5 stele, all inclusive. Speram sa avem vreme buna, adica sa nu ploua chiar foarte mult, desi suntem in sezonul ploios.

Pentru cele care au fost deja in RD, puteti sa ne spuneti niste impresii? Eu am auzit ca e super, peisaje de vis, insa am auzit si lucruri mai rele, mai ales privind hotelurile (cele de 5 stele nu sunt chiar de 5), mancarea etc.

Bafta.

Moira

Mergi la inceput