El ma ignora......si eu vreau sa il ignor
Raspunsuri - Pagina 4
Loreena spune:
Buna seara din nou, sunt destul de relaxata si am noroc de 3-4 prietene bune, de suflet care ma sustin si cu care pot vorbi; faptul ca pot comunica cu cineva imi face bine si nu imi lasa gandurile sa o ia aiurea; de la inceputul saptamanii nu mai comunicam deloc - (m-am mentinut pe pozitii, l-am ignorat si nu am raspuns la provocari) - (in afara de ce tine de fata, adu apa fetei; prosopul; laptele cu cacao; a mancat; a dormit; pune-i desene..etc) in rest nu vorbim deloc; zilele astea cum am venit de la munca imediat am iesit afara cu fata si ne mai intoarcem seara; el la fel mai mereu a iesit; a zis de cateva ori ca pleaca, probabil (am inceput sa ii cunosc gandirea) ca eu sa il intreb "unde?", iar el sa imi raspunda "nu e treaba ta?".....numai ca eu nu-l mai intreb absolut nimic; intr-una din zile a luat fata si a plecat afara cu ea;
am intrat pe un forum specializat si am citit cateva amanunte despre ce presupune un divort si vreau sa ajung sa vorbesc cu un avocat; chiar daca nu am comunicat zilele astea de cateva ori mi-a mai adresat jigniri; stau pana seara tarziu pe afara sau ma duc in vizite pentru ca nu am nici un chef sa revin acasa; la serviciu ma simt foarte bine;
la avocat trebuie sa mergi de mai multe ori cum e? poate fi la dispozitia mea pentru a discuta pe larg problema sa ma lamureasca si pe mine si sa imi dea un sfat specializat? am emotii in privinta asta cu avocatul, dar abia astept sa ajung si sa ma descarc......cred ca bine mi-ar face si un psiholog; habar n-am daca exista psihologi specializati in asemena probleme.
o alta problema cu care ma confrunt este concediul programat de acum cateva luni pentru luna iulie; sincera sa fiu nu as mai merge; oricum daca merg, merg doar pt fetitza mea, dar sigur va exista stres...de pe acum el incepuse sa se streseze...sa vezi ce greu ne va fi cu fata; sa vezi ce o sa ne tinem dupa ea; trebuie sa mancam pe rand ca sigur nu va sta langa noi la masa si ne vom enerva....in loc sa stea linistit si vedem noi ce o fi, suntem calmi, doar asa e cu copii....daca il anunt ca nu mai merg va iesi un scandal mare pentru ca a dat avans deja (din banii lui) eu urmand a achita partea mea (adica jumatate) inainte de plecare......deci isi pierde toti sau o parte din bani.....si cum pentru el banii inseamna mult....si daca eu nu merg nu o las nici pe fata sa mearga doar cu el, iar el nu va putea pleca din tara fara acordul meu.....cred ca asta ar fi prima oara cand eu l-as avea cu ceva la mana si practic nu ar putea face ce doreste fara acordul meu.....deci.....nu stiu ce va urma sau cum va reactiona, dar de bine nu va fi; cu banii astia m-as duce la un avocat si la un psiholog.....asa ma gandeam.....cum el are o problema cu banii, chiar daca nu am vorbit deloc zilele astea, m-a contactat pe mess sa ma intrebe cand ii dau banii de concediu (pentru ca la ultima conversatie i-am spus ca eu renunt si nu mai merg)..deci noi nu ne privim, nu ne vorbim si el totusi va merge in concediu cu mine, ceea ce mi se pare aiurea....sunt sigura ca 99% ii e frica ca nu ii dau banii.....si am si eu o intrebare la voi....cand mergeti in concediu fiecare dintre voi va achitati partea? o prietena a zis ca ei nu i se pare normal, adica pui bani la gramada si stabilesti o plecare, dar jumi juma, la leut (mentionez ca bani de cheltuiala tot asa isi ia fiecare la el cat considera ca are nevoie); deci sunt si eu curioasa asa se pune problema? la noi cand facem iesiri (cel putin in ultima vreme) fiecare achita partea sa.....am fost la o petrecere cu fata eu am achitat si el mi-a dat jumatate (cu toate ca eu nu i-am cerut), iar cand am fost in oras si a platit el a doua zi i-am dat partea mea pentru ca mi i-a cerut....cand eram in CIC si el avea banii normal ca nu aveam de unde sa ii dau si ca atare imi scotea ochii si imi reprosa, asa ca prefer sa imi achit partea si fara nici o jena sa refuz sa ies undeva daca nu am in momentul acela disponibilitati, pentru a evita discutiile....sunt satula ca toate pana la urma ajung la discutii despre bani; banii schimba comportamentul oamenilor; pot spune sigur asta pentru ca l-am cunoscut si cand nu avea bani, era licean; si atunci avea mania asta cu autoritatea, controlul, dar banii i-au dat si mai multa putere, incredere in sine.
maine iau salariul si primul lucru pe care l-as face ar fi sa ma duc la avocat..am o nerabdare in mine;
nu vreau sa considere ca imi bat joc de el si de banii dati de el si ca fac asta dinadins ca sa il am la mana si sa il pedepsesc in acest mod pentru comportamentul sau; pe undeva este si gresala mea ca am acceptat sa imi mai petrec concediul cu el.propunerea cum va inchipuiti a venit intr-o perioada de liniste. si pana la urma nici nu vreau sa imi irosesc banii intr-un concediu din care sa vin mai stresata decat am plecat (cand i-as putea investi in viitoul si linistea mea).....poate doar pentru fetitza mea ce ma mai gandesc si sunt in cumpana;
am citit ceva ca in caz de divort (unde exista si copii) daca nu e cu acordul partilor se face o ancheta sau un control social.....ce inseamna asta?cat dureaza un divort ce presupune si stabilirea custodiei? bunuri materiale nu avem de impartit (nu cred ca intra aici lucrurile mele personale, haine etc)
perioada asta de ignorare reciproca cred ca ma ajuta sa nu ma mai amagesc ca vine o data si se poarta frumos cu mine si sa imi fie mai usor sa renunt, e o perioada de trecere zic eu. pentru ca inevitabil isi va reveni si va continua sa ma desconsidere; cand cineva greseste, zici eh o data .mai greseste omul.apoi a doua oara...poate se schimba....a treia oara....o fi fost saracu stresat de munca .si in continuare greseste.probabil are o perioada fosrte prosta.si te tot prosteste asa pe fatza...sper eu ca pana la un moment dat..care moment sa fi venit deja
principe spune:
loreena,
dar posibilitatea sa mergeti amindoi la un psiholog in probleme de familie nu exista.
ma gindesc daca ai stat 13 ani linga el ceva valoreaza el ,ca undeva v-ati blocat ,ca acum incearca sa te calce pe bataturi ,poate ai putea vede de ce???'
oricum este bine zic sa te duci sa vorbesti si cu avocatul,sa vezi ce si cum dar si cu psihologul.poti face actele ptru divort ,daca nu vrea sa mearga la psiholog cu tine ,nici pus in fata divortului ,inseamna ca mare lucru nu ai ce pierde ,el nu vrea sa schimbe nimic.iar tu esti tinara si ai dreptul sa ti-o traiesti fericita si nu ignorind ,ignorind te frustrezi.
despre divorturi nu am habar nu te pot ajuta.
de liniste sufleteasca si iubire sa ai parte .
monica mami de print
Miramar spune:
Loreena, intr-o casnicie normala, banii sunt la comun, nu conteaza cine cat contribuie, unul poate deloc sau doar cu 20%. In ce priveste cosul zilnic, cina la restaurant etc se platesc in mod aleatoriu ba de unul ba de celalt pe principiul care are bani in portofel sau pe card.
larissa_79 spune:
Ce ai mai facut Loreena? Eu am citit subiectul de la inceput..nu am dat un raspuns pentru ca nu stiu clar ce sa zic. Ma uit la pozele cu voi si parca nu imi vine sa cred ce povestesti...Acolo sunteti fericiti ..imbratisati. Recunosc ca din tot ce ai postat tu m-a shocat realmente faza cu impartitul banilor. Pur si simplu eu nici nu realizam ca se poate asa ceva si mi se pare o mare tampenie. Daca esti o familie totul e la comun. Iti pot da o idee...daca tot costa totul...pune si tu un pret la gatit...sa plateasca manopera nu? Oricum e ciudat...modul lui de a fi. Astept sa ne zici ce mai faci...si daca ai avut puterea sa mergi la un avocat.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)