La voi se mentine curatenia?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by Wicca

....si eu sunt stresata de ordine si curatenie, mai ales ca aici la toata lumea in casa arata impecabil!Dar nu am aflat secretul....
Andreea si BB Andrea (26.12.2005)

Secretul : MENAJERA. Cine nu are menajera si are serviciu si copil nu are cum sa aiba curatenie exemnplara in casa. E imposibil.

Sa facem ceva pentru Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Fetelor, eu nu am bb, dar si asa ordinea tine doar o parte din ziua in care am facut-o... Acum am intrat si in sesiune, deci, nu stiu ce m-as face fara mama care mai vine pe la mine si ma ajuta la capitolele curatenie/ordine/gatit. Dupa servici fac un dus si ma pun sa invat...

Stam 2 intr-o garsoniera, deci intr-un fel am si o scuza pt asta...

Am un dulapior in care arunc hainele lasate peste tot in casa, si un sertar in care bag cd-urile, cartile, revistele si hartiile 'uitate' alandala pe birou si comode - asta pentru situatia in care apare un vizitator neprogramat... Apoi cand am timp le sortez si le aranjez.

Cum trece timpul parca tot mai mult ma deranjeaza daca nu este ordine in jurul meu. Asta e semn de imbatranire??

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS
www.telefonie-mobila.ro" target="_blank">FITZE MOBILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Dragut subiect!
Si pe mine ma scoate din minti stransul lucrurilor de prin casa. Am insa o idee pe care o voi pune cat de curand in aplicare; o sa iau un cos mare de tot, ceva estetic si o sa arunc acolo tot ce nu este pus la locul lui, de-a valma - alimente, sucuri, pahare, haine, chei, caiete, carti, ziare, jucarii, chitante, facturi, suruburi, masini de gaurit, glaspapier etc. Daca au nevoie de ele le vor gasi in recipientul respectiv intr-o stare mai mult sau mai putin buna (poate pe viitor vor evita aceasta situatie). Daca nu, in decurs de o saptamana vor fi aruncate la tomberon, ca doar nu o sa tinem in casa lucruri pe care nimeni nu le vrea...
O alta idee este ca in cazul in care baiatul meu nu-si face curat in camera lui, sa nu fie lasat sa paraseasca camera, pentru a proteja restul casei de dezastre asemanatoare.
Chair nu mi se pare normal ca dupa o zi de munca la servici sa vin acasa si in loc sa ma relaxez, sa stau ore in sir punand lucrurile la loc. Nu e usor mai ales cand ai o casa mare cu multe scari de urcat, plus curtea de care au grija cainii care contribuie si ei la brambureala cu ce pot. Cand ne-am mutat am incercat sa stabilesc niste reguli - copilul sa mature curtea din fata, sotul sa faca si el cate ceva (dar nu mancare pentru ca atunci se distruge bucataria si o parte din sufragerie)- macar sa puna rufele la spalat si la uscat...dar mai bine nu, ca le amesteca de le ies culorile si le pune mototolite si fara cleme. Baniuesc ca nimic nu le iese bine nu pentru ca nu ar fi in stare, dar ei au falsa impresie ca o fac pentru mine, siliti , ca ei s-ar simti foarte bine si asa...Decat sa vad lucrurile prost facute, mai bine le fac eu si uite cum ajungi sclava casei si te ocupi de prostii in loc sa stai cu ai tai... Cum spuneau si altele - daca nu e cat de cat ordine in casa nu ma pot apuca de nimic, nici de odihna nu-mi arde, parca imi sta dezordinea pe cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Azi va sar..
Dar maine va chem la apel, ce ziceti?
Va zic dupa acuma la mine iar e dezastru si eu nu mai poooooooooot!
Ieri am avut musafiri, au fost cinci copii in casa, sunt alune peste tot, snacks-uri, cips-uri samd
plus jucarii..
la bucatarie sunt totusi vasele spalate!

Doamne cu puterea Ta, ajuta-i micutei Diana sa se faca bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu nu pot decat sa spun...vreau si eu masina de spalat vaseee!!!Si aspirator care sa curete singur..si un robotel care sa stearga praful care se aduna in cantitati industriale de pe o zi pe alta..si o masina care sa calce singura..si multe altele.
Si la mine curatenia dureaza putin..cateva ore dupa ce o fac,apoi incep bombardierele ..pernute si altele adunate in chip de casuta pe jos,jucariile fug (parca singure) de pe rafturi tocmai in mijlocul camerei,creioane colorate si carioci peste tot acompaniate de foi desenate..nu va mai spun ,la noi se mananca in sufragerie la tv,iar dupa masa pot aduce un cotet de gaini sa manance din urma fetitei firimituri de pe jos si de pe masa.
Telecomenzi,reviste,hartiute,toate alandala..plus muntele de haine ptr calcat care nu dispare niciodata din dormitor..

Ultima chestie ,sambata am facut curatenie..schimbat asternuturi,calcat,spalat,aspirat,frecat,sters geamuri si oglinzi..duminica(cat timp eu credeam ca doarme linistita) fetita mea a spalat oglinzile(usile de la sifonier,masuta de machiaj si usa de la dormitor toate au oglinzi) ...cu detergent de rufe si cu buretele de bucatarie..sa va spun cum aratau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Da. Pana la urma nu a gasit nimeni solutia salvatoare. Chestia cu cosul imens in care sa aruncam de toate mi s-a parut geniala dar nu e de durata.
Menajera e o soutie dar trebuie gasita una buna si nu foarte ocupata. Ca daca are 3-4 familii risc sa nu faca treaba buna... din graba.
Eu am decis ca in fiecare sambata sa fac curatenie generala: spalat pe jos, aspirat spalat geamuri, frecat cada. Am pus-o in aplicare de saptamana trecuta si a tinut pana miercuri. Si de miercuri pana azi zici ca a cazut bomba de la Hiroshima. Jucarii, multe jucarii, carti dezmembrate, haine calcate, luate din dulap si arunacte pe jos(de catre fetita mea de 1 an si jumatate). Asa ca maine imi duc fata la mama, il trimit pe sot la plimbare cu baiatul si raman singura in casa pentru a duce la bun sfarsit ce mi-am propus.Asta e singura solutie pentru mine. Nu mai zic de bucatarie care mi se pare cea mai dificila pentru curatenie. De spalat rufe oricum spal in fiecare zi- nu se pune.
Si neaparat achizitionarea unei masini de spalat vase .
Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Si inca ceva. Am o curiozitate. Pe voi va ajuta sotii la treburile casnice? Macar un aspirat sau spalat vasele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marig spune:

Da...pe mine ma ajuta sotul la asprirat si spalat pe jos.
Ce ma eberveaza la elca totul se rezuma la asta.adica,el considera ca daca a aspirat pe jos,gata curatenia.de unde maica teoria asta???
de praf n-ai auzit?de spalat faianta in baie(ca stropeste peste tot????

intr-o zi,dupa ce a aspirat,....am scos tot praful de sub dulapuri...si ce era acolo,mama....de atunci,e ok...
la mine e curat pana luni,dupa amiaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by marig

Da...pe mine ma ajuta sotul la asprirat si spalat pe jos.
Ce ma eberveaza la elca totul se rezuma la asta.adica,el considera ca daca a aspirat pe jos,gata curatenia.de unde maica teoria asta???
de praf n-ai auzit?de spalat faianta in baie(ca stropeste peste tot????

Parca ai fi spus despre al meu sot!! Cata asemanare!!!

Da, si sotul meu ma ajuta, nimic de spus, doar la sters pe jos, dar "josul" asta nu implica si...plintele sau colturile sau pe dupa obiectele din casa. Asa ca trage "maritza" de nevasta-sa, de toate cele prin casa sa adune smocurile de praf care se fac. Si daca ii fac observatii ma ameninta ca el nu mai face niciodata, ca mi-s carcotasa si ca niciodata nu-s multumita.
Mi-a mai intins si rufele pe sarma, mi-am pus mainile-n cap cand le-am vazut, dar am fost mandra de el si l-am rugat ca data viitoare cand le intind eu sa fie atent. Ash, de unde atata bucurie?? A preferat ca data viitoare sa le lase in masina.
In schimb ma ajuta cu gatitul. Face cartofi prajiti si friptura. Tot e bine, cand vii rupt de foame acasa si gasesti ceva pe masa.
Si il laud, ca face DOAR el mamaliga. Eu l-am luat pe "nu stiu" in brate. Siiii...mi-e drag asa cum este

Noi am spus ca ar fi cazul sa mutam ziua de curatenie vinerea. In felul acesta, macar ma odihnesc si eu in we, nu o mai fac pe-a micul robotel, ca doar luni o iau de la capat cu toate! Aaaa, aplicam tehnica asta incepand de azi Sa vedem ce-o mai fi!

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Ma ajuta sotul la rufe......spalat si intins si strans ca sarmele din uscatorul blocului parca sunt puse pentru Pasarila Lati-lungila,iar la cei 1.63m ai mei ar trebui sa urc pe scara.La mine la tara exista o intreaga poveste vis a vis de ordinea rufelor pe culme,insa la bloc,avand in vedere ca numai barbatii intind,D-zeu cu mila.Daca mai traia maica-mea as fi adus-o sa vada uscatorul sa regrete ca am incasat-o de cateva ori cand nu am respectat randuiala.In casa,fac ordine dimineata,am timp,incep munca la 10,iar seara cand ajung disper.Bine ca suntem sanatosi,cui nu-i place sa nu vina la mine.......

Mergi la inceput