Ce antibiotic la scarlatina?

Ce antibiotic la scarlatina? | Autor: Cristina_C

Link direct la acest mesaj

Buna,
in ultimele 2 saptamani au tot fost cazuri de scarlatina la gradinita si se pare ca, de data asta, de ce mi-a ost frica n-am scapat. Asta noapte Robert a avut febra, un somn agitat si dimineata avea 40, gatul foarte rosu, dureri mari de gat, de burta, varsaturi - tipic pentru debutul scarlatinei - din ce-am citit eu. Si am mai citit ca antibioticul potrivit ar fi Penicilina sau Eritromicina. Pediatrul, dupa ce exudatul a iesit pozitiv (= exista streptococ - nu neaparat cel beta-hemolitic al scarlatinei, dar poate fi si asta), i-a dat tratament de 7 zile cu Infectocef, o cefalosporina. Antibioticul asta l-a mai luat anul trecut de cateva ori cand a avut amigdalita, dar atunci testul pentru streptococ a iesit negativ. I-am dat deja doza de dimineata, urmeaza sa-i dau la pranz, apoi seara si de-abia maine, daca apare si eruptia, vom sti daca este intr-adevar scarlatina. Cel mai probabil ca este, daca a intrat in contact cu copii bolnavi. Oare ar trebui sa fac si alte teste? De sange, de urina sau tot un exudat de unde sa rezulte clar de ce streptcoc e vorba (nu doar asa, la modul general)?
Trebuie neaparat sa urmeze tratamentul potrivit pentru ca scarlatina poate da complicatii foarte urate. Pediatrul a zis ca e bun si antibioticul asta, am incredere in el, ca-l cunosc de mult(m-am bucurat ca azi l-am gasit pe el la urgente). Dar o urma de indoiala tot am pentru ca am citit peste tot ca se da Penicilina sau Eritromicina, de aceea as vrea sa stiu daca a mai tratat cineva scarlatina cu succes si cu alt anibiotic in afara de astea doua. stiu ca cefalosporinele au spectru mai larg.
Va rog sa-mi raspundeti daca stiti ceva despre asta, sunt extrem de ingrijorata.

poza Robert

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanuele4u spune:

Daca ai incredere in pediatrul lui de ce nu urmezi tratamentul? Din cate stiu eu se dau antibiotice sau sulfamide . Banuisc ca a mai tratat copii cu scarlatina si tratamentele4 au fost bune. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, noi nu ne-am lovit de problema asta.
Sanatate multa lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Si noi am luat "scharlach"...tot de la gradi. La numai 2 ani jumate...
A fost cu febra 40.9, gat rosu, dar fara eruptie deloc! Maxi a primit amoxicilina.... si astfel am tratat cu succes scarlatina. Sper sa nu faca din nou....caci si la noi la gradi a fost un caz de scarlatina, din nou!
La febra mare(stii sigur) paracetamol, nurofen, alternativ poti sa-i dai din 4 in 4 ore...Eu i-am mai dat sosetute ude cu apa si otet...si cand l-am adus de la garda, cu 40 febra a zis doc.sa-i dau iaur rece din frigider....
Va doresc sanatate multa si sa treceti repede si usor peste asta!
si pt.Robert!

Alina si Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ema, am incredere in el si urmez tratamentul, semnul de intrebare a aparut atunci cand am inceput sa citesc despre boala asta si peste tot unde m-am uitat scria ca se trateaza cu penicilina sau eritromicina - n-am vazut mentionate si alte antibiotice. Dar probabil asa se trateaza scarlatina pe aici, n-aveam de unde sa stiu.
40,9, Alina, wow! Antitermice n-am decat ibuprofen (Nurofen) in casa, poate fac rost si de paracetamol. I-a scazut febra intre timp de la 40 la 38, a mancat ceva, a baut ceai, n-a mai varsat imediat il trezesc si-i dau a doua doza de antibiotic. Dar amoxicilina e tot o penicilina, nu?
Sa vedem daca o sa-i apara si pe piele sau nu. Si, ce e mai pacatos la scarlatina,nuestevaccin si boala nici nu da imunitate, de asta imi era asa de frica de ea. Te mai intreb ceva: la voi a fost tot asa, i-a iesit streptococ la exudat sau a facut si alte analize?

poza Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Nu a mai facut alte analize, doar streptococ i-a iesit la exudat.
sanatate multa! Daca a scazut febra e bine..a trecut ce a fost mai rau...urmeaza tratamentul....
Sanatate multa!

Alina si Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Cristina,
Fetita mea a avut in urma cu ceva timp(acum vreo 2 ani jumatate)febra f mare 3 zile(febra peste 40°),altceva nimic,nu o durea gitul si pofta de mincare avea cit de cit.Am dus-o de vreo 2 ori la dr si in a treia noaptea i-a aparut eruptie asa ca simbata dimineata ne-am dus la spital(la Harlaching).
Dr de la urgente i-a facut testul(schnelltest)si i-a iesit streptococ A desi gitul era f discret rosu,nici vorba de gitul tipic din scarlatina,inghitea fara probleme.
El a zis ca ar putea fi scarlatina pt ca testul arata asta dar nu e 100%sigur pt ca testele astea rapide au eroare mai mare,la fel de bine cum ar putea fi si "febra de 3 zile"pt ca febra ii cedase a treia zi,deodata cu eruptia.
Ea a primit o cefalosporina,Cefaclor.
Stiu ca doctorita ei pediatra ne-a zis ca daca ar fi fost sigura ca este scarlatina,la 10 zile dupa sf tratamentului se face un exudat faringian.Noi nu am mai facut,ea a zis ca nu are rost,eruptia ei a trecut urgent iar pielea nu s-a descuamat asa cum e tipic scarlatinei.

Sanatate multa lui Robert!

Alina

Mergi la inceput

Multumesc de raspunsuri.
Alina, Robert azi dimineata avea cam toate semnele de debut specifice scarlatinei: dureri puternice de gat, de burta, febra mare, varsaturi, mai putin aspectul tipic al limbii si eruptia - dar era de-abia prima zi de boala. La pediatru a facut , cred, tot testul acela rapid, pentru ca mi-a zis in cateva minute rezultatul din pacate pozitiv, deci a gasit streptococ. Insa absolut sigur ca era vorba de scarlatina nu era nici doctorul in momentul ala, probabil era prea devreme, de-abia in prima zi de febra&co, lipsea eruptia, etc. M-am mirat cand i-a dat cefalosporina pentru ca ma asteptam la penicilina (citisem anul trecut pe vremea asta cand a fost scarlatina in gradinita). Dar pediatrul mi-a zis ca merge si asta si, avand incredere in el, ca il stiu de cand s-a nascut Robert, am acceptat pe moment . Apoi, acasa, in buna traditie, cum fac mereu cand pateste ceva copilul, m-am agitat toata ziua cautand pe internet despre scarlatina si mereu gaseam penicilina ca tratament, asa ca am intrat iar la idei. Insa chiar mai inainte am dat peste un site www.medhost.de si m-am mai linistit pentru ca scrie negru pe alb ca, uneori, la scarlatina (la noi nici nu-i absolut sigur ca-i scarlatina, dar sunt sanse mari sa fie), medicul poate prescrie eritromicina (ceea ce stiam deja) si o cefalosporina!!! ca alternativa la penicilina. Exudat vreau sa-i fac dupa ce termina tratamentul si am mai citit ca ar prinde bine un test de urina si un EKG, ca sa exclud complicatiile. Ramane de vazut ce va fi in zilele urmatoare.

poza Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Din cate am citit eu, pt scarlatina merge cel mai bine PENICILINA. Doar in cazul in care copilul este alergic la penicilina i se poate administra ERITROMICINA.

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurastanciu spune:

matei a fost suspect de scarlatina toamna trecuta. am fost la urgenta si a facut seara jumatate de fiola de dexametazona . medicul de la contagiosi a spus ca daca este scarlatina ar trebui sa ii apara pana a doua zi bubite. dimineata am mers si a facut inca jumatate de dexametazona dar nu a avut bubite. noua ne-a spus ca daca este scarlatina trebuie spitalizare dar nu ne-a spus ce antibiotic se face.
sanatate multa!

Mergi la inceput

Ii dau in continuare cefalosporina, se pare ca, mai nou, si asta e o optiune in tratamentul scarlatinei. Macar de-as sti sigur ca-i scarlatina - cred ca tot "suspect" de scarlatina e si el. Testul pentru streptococ a iesit pozitiv, asta-i clar. Ciudat mi se pare ca azi, a doua zi, n-a mai facut deloc febra, sunt mai mult de 12 ore fara febra desi n-a luat antitermic. Sper sa nu revina febra. Nici eruptia nu a aparut (daca mai apare), ma tot uit la limba lui sa vad daca-si schimba culoarea (ar trebui sa aiba aspetul acela de zmeura). Vineri dimineata merg iar la doctor sa repete testul, poate iese negativ.
Aici e suficient sa stea copilul acasa, nu trebuie internare. Am uitat sa intreb doctorul cat timp este contagios. Poate stie cineva? Oricum saptamana asta sta acasa, ca are vacanta.

poza Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

cristina, ma bucur ca sunteti mai bine . din cite stiu,daca e vorba de scarlatina, daca copilul e sub tratament cu antibiotice nu mai e contagios dupa 24 de ore de tratament.daca nu face tratament cu antibiotice (ceea ce nu e cazul vostru) atunci poate fi contagios si 2-3 saptamini.
multa sanatate!

Mergi la inceput