Ce antibiotic la scarlatina?
Raspunsuri - Pagina 2

Cristina_C spune:
Multumesc, speed. Deja se simte mult mai bine fata de ieri, sper s-o tina tot asa si sa nu mai avem surprize.
poza Robert

Cristina_C spune:
Multumesc de intrebare, se simte bine, chiar e plin de energie, febra n-a mai avut de ieri seara. Si nici urma de eruptie. Deja este a doua zi de antibiotic. Gatul mai este rosu, dar a putut sa inghita, a mancat chiar binisor. Daca e totusi scarlatina, atunci e o forma usoara. Si antibioticul isi face efectul. Poate totusi e doar o infectie cu un streptococ, nu stiu ce sa mai cred.
poza Robert

alimaxi spune:
Ma bucur sa aud a este bine Robert! Tot asa i-a facut si la Maxi, schnell test-ul ala, pentru ca rezultatul a fost in cateva minute...pozitiv. Dar doc.noastra a fot sigura ca e scharlach. Exact la fel a debutat si la el...fara eruptie deloc, probabil tot o forma usoara..
Sanatate multa ingerasului!
PS. Numai aici in De.am auzit de magen-darm grippe....voi ati probat-o?Alina si
Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Cristina_C spune:
In Germania nu, dar acum 2 ani am experimentat varianta pur romaneasca - o gastroenterita din cauza careia am ajuns la spital, cu perfuzii.
Acum se pare ca Robert a patit exact ca Maxi, tot fara eruptie si el, cu diferenta ca mai degraba eu eram convinsa ca-i scarlatina din cauza anuntului cu "Scharlach" (ce infiorator imi suna!) care statea la intrarea in gradinita de mai bine de 2 saptamani. Nu mi-e clar ce anume arata acel schnell test (daca arata exact streptococul rasunzator cu scarlatina), o sa intreb doctorul vineri cand il mai facem o data.
poza Robert

hcclara spune:
d-ne ajuta ca e bine...
la noi la gradi acum nu e nimica slava d-lui, dar sper sa nu aduca marc ceva ca vreau sa plec cu ei in ro peste 2 sapt si mi-e groaza...scarlatina am vazut pe aici numai prin toamna, apoi au mai fost biletele cu paduchi, si din toata gradi aia de 7 grupe a fost un caz de ringelröteln, tocmai marc al meu si la exact doua sapt. a facut si luca. si asta debuteaza cu dureri gat, febra si un ausschlag si nu tine multe zile...marc a primit antibiotic, la luca a fost putin mai mult ausschlagul...in romaneste se numeste eritema infectioasa, eu nu am auzit de ea pana acum.
Claudia
Poze

Cristina_C spune:
Si azi e bine, practic doar in prima zi a avut febra si nu cred c-o sa-i mai apara eruptia daca nu i-a aparit pana acum. Ii dau in continuare antibioticul, 7 zile in total. Cred ca de luni il duc la gradinita asta dupa ce, buneinteles, mai mergem o data la control. De 1 an de cand merge la gradinita am vazut anunturi cu varicela - de vreo 2 ori (pe care a facut-o cand era bb), o singura data paduchi (dar nu a luat), scarlatina - tot de 2 ori si tot o data, mai demult, "streptococi ". Plus ca toamna-iarna fac multi otita. Robert a reusit performanta sa nu se imbolnaveasca de nimic 5 luni, din ianuarie si, pana acum, in iunie, tot e ceva.
poza Robert

alimaxi spune:
Crisina...vezi ca s-ar putea sa va trebuiasca cand mergi la gradi "confirmare" de la doc.ca e sanatos si poate merge din nou in colectivitate. Sa nu uiti sa intrebi doc...noua ne-a trebuit!
La noi la gradi inca mai este anuntul cu scharlach....stau un pic cu inima stransa...desi sper sa fi trecut pericolul..ca e de mai mult de 2 saptamani, si a fost doar un caz....
Fetelor, eu i-am facut lui Maxi tratament cu Imunogrip junior din Ro. Un siropel din plante 100%...stimulator imunitar ...si se pare ca a dat rezultate...desi doc.noastra de aici zice ca nu crede ca aajuta la ceva...dar rau nu-i face...
mai folositi careva tratamente homeopate?si
la copilasi! Sanatate multa!
Alina si
Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Cristina_C spune:
Da, pai asta e si unul din motivele pentru care ma duc iar la doctor Trebuie sa ma lamuresc daca a fost totusi scarlatina si stiu ca am obligatia sa anunt la gradinita, chiar sa aduc o adeverinta ca nu mai e contagios.
poza Robert