Tot despre copii si pasaport
Raspunsuri - Pagina 2
andacos spune:
Multzumesc mult pentru raspunsuri,pentru sigurantza mea am sa iau dupa mine toate actele,ca sa nu fiu pusa in vreo situatzie neplacuta!
Si parca vad cind ma voi intoarce am sa va scriu ca nu mi-au cerut nimic!
Dana
mihaela_s spune:
Dana, in situatia de a iesi din tara cu copilul din prima casatorie sunt si eu. Singurul act pe care mi-l cere mereu la granita si am iesit de muuulte ori, este copia dupa hotararea de divort cu stampila aceea pe care scrie ca este irevocabila. Certificatul de nastere nu ti-l cere, pentru ca la emiterea pasaportului ai avut nevoie de el. Si eu am alt nume dupa recasatorire, dar Diana e trecuta la mine in pasaport(pe care numele meu e dupa recasatorire) cu numele ei, care e altul. Asta nu-i intereseaza pe cei de la Potlitia de Frontiera, altii sunt cei care verifica si elibereaza pasaportul. Copia e doar xerox, nu necesita legalizare si e posibil sa-ti ceara un exemplar sa ramana la ei(nu intotdeauna mi-au cerut asta). La intrare in tara nu-ti cere nimeni nimic.
Concediu placut!
Mihaela si fetele mele
andacos spune:
Pentru ca am promis,revin cu detalii!
Vreau sa va spun ca nu m-a intrebat nimeni nimic in legatura cu copilul,nu mi s-a cerut nici un act,a fost ca si pina acum!Deci am "carat" degeaba dupa mine toate actele,iar emotziile mele au fost n zadar!
Mentzionez ca noi am fost cu masina in Romania,am iesit din tzara pe la vama Bors,si ultimul control pasapoarte a fost facut de catre unguri(care nici nu vad cu ce drept m-ar fi intrebat ceva in legatura cu copilul).
Deci tot stresul meu(in timp ce ne apropiam de vama aveam senzatzia ca actele mele nu sunt in regula,nu-mi aminteam daca am vazut undeva pe hotarirea de divortz denumirea de "definitiva si irevocabila",desi este apostilata de minister)a fost degeaba!
Astept sa revina si HELBI,sa ne spuna cum a fost,eu ii urez de pe acum mult succes si sa nu aiba probleme la iesirea din Romania!
Dana