pe pasaportul tatalui???
Fetita este pe pasaportul meu, acum este si in custodia mea. Tatal, ambitii, o vrea si el pe pasaport. Se poate?
Raspunsuri
zepellina spune:
quote:
Originally posted by marius
Nu.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
multumesc
dar nu se poate sa fie pe 2 pasapoarte sau de ce?
daca are pasaport individual, poate sa plece cu acordul meu?
Mercedes spune:
Poate sa fie pe ambele pasapoarte dar probabil marius so fi referit negativ avand in vedere custodia copilului.
Daca va avea pasaport individual dupa ce va avea... va tb pentru orice iesire acordul fiecarui parinte in cazul in care ati fi casatoriti iar in cazul in care ai avea o hotarare irevocabila in favoarea ta doar acordul tau.
marius spune:
Nu se poate inscrie pe doua pasapoarte. Doar pe unul la alegere. Daca este inscris pe unul atunci copilul poate fi scos din tara doar de posesorul(posesoarea) respectivului pasaport si trebuie acordul notarial al celuilalt parinte (obligatoriu) daca sunteti casatoriti.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
aissa spune:
Nu e adevarat Marius. Noi martea trecuta am depus actele pt eliberarea pasapoartelor noastre si am facut cerere de inscriere a copilului pe ambele pasapoarte. Este perfect legal si posibil tocmai in ideea ca cc copilul are dreptul de a calatori cu oricare dintre parinti. Ori daca se trece doar la mama si trebuie sa calatoaresca cu tatal sa zicem ce faci?
Sigur-sigur copilul poate fi trecut pe ambele pasapoarte, dar ai nevoie de acordul celuilalt parinte pt a-l scoate din tara daca nu calatoriti impreuna toti 3.
Poze
marius spune:
In cazul in care se doreste acest lucru se elibereaza pasaport individual. In mod sigur nu poate fi trecut acelasi copil cetatean roman pe doua acte diferite avand acelasi regim de evidenta frontaliera.
Am sa caut si partea de interdictie. Sper sa o gasesc. Pana atunci insa am sa dau un exemplu clar de imposibilitate. Copilul iese prin punct frontalier pe un pasaport si intra pe alt pasaport. Acest lucru este imposibil pentrru ca la trecerea frontierei de stat se inscrie pe pasaportul de iesire mentiunea de iesire a copilului minor. Daca cele doua pasapoarte are avea exact acelasi regim atunci in mod clar ar fi prefect legala intrarea in spatiul frontalier pe al doilea pasaport. Cu alte cuvinte nu ar mai exista nici o evidenta a intrarilor si/sau iesirilor unui cetatean prin puncul de control. Orice intrare a cetateanului posesor de pasaport avand mentiunea de iesire cu copil minor ar deveni imposibila pentru ca prin lege ar trebui sa fie insotita la intrare de copilul minor de la iesire.
Dar am sa incerc sa dau de prevederile concrete privind regimul trecerii frontierei de stat a cetenilor romani swai un raspuns rapid se poate primi de la Directia Pasapoarte la MAI.
Acum eu asa stiu dar pot sa nu stiu bine.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
papadie spune:
Noi am avut ambii copii pe ambele pasapoarte.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
marius spune:
Simultan? Adica un copil in doua acte in acelasi tip?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
helbi spune:
quote:
Originally posted by marius
Simultan? Adica un copil in doua acte in acelasi tip?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
Da,se poate (sau se putea intre 2000-2002 cind am avut fata inscrisa pe pasapoartele noastre)! Si noi am avut fata pe ambele pasapoarte, pina au expirat si i-am facut pasaport individual.
Acum, am o intrebare: noi locuim in Germania, si in vara voi calatori numai eu cu fata in tara. tatal isi poate da acordul pt aceasta calatorie si la un notar aici, sau e musai sa bataem drumul pina la consulat. ca am citit si asa si asa.......
Si inca ceva Fetei i-i expira pasaportul in toamna. Ca sa-i fac pasaport in RO am nevoie de acordul tatalui. Cum el, asa cum am mai mentionat nu va calatori in RO, trebuie sa faca procura la Consulat, cum ca e de acord ca sa-i fac fetei alt pasaport? Sau e suficienta o procura la notar?