HERPANGINA
Fetelor, fetita mea are 8 ani si de cateva zile are o problema de sanatate. A facut febra 38.6 marti seara si zicea ca o doare burtica. Miercuri dimineata am fost cu ea la dr, care s a uitat in gat si mi azis ca amigdalele sunt pline de vezicule, i s a parut si ca are o discreta roseata a pielii pe abdomen(ca niste pete f discret rozalii ) pe care eu acasa nu le vazusem . Diagnosticul a fost de viroza cu manifestari eruptive cutanate, si ne a dat doar nurofen si tantum verde. Eu i am povestit dr ca ea cu cateva zile inainte se jucase cu un baietel din vecini care avea herpangina, care tot cu febra se manifesta , vezicule in gat si pe obraji in interior. A zis ca herpangina e tot de origine virala si e f posibil ca fetita mea sa fi luat de la el. Acum ce sa zic, de marti seara nu a mai facut fb, pana azi, cand avea iar 37.9, m am uitat in gurita ei si am vazut ca are si pe interiorul obrajilor cateca bubite. Intrebarea mea este: a mai patit cineva asa cu copilu, si in cat timp s a vindecat si cu ce tratament? Ca eu nu inteleg cum a fost bine de marti seara pana azi si azi iar fb? Stiu ca 37.9 nu e febra efectiv, dar cred ca starea astea de subfebrilitate nu e deloc in regula.Ce sa fac? E sambata si dr vad ca nu raspunde la tel.
Raspunsuri
alintaroma spune:
Fata mea a avut herpangina acum vreo 4 ani si ceva a luat-o de la niste baloane in forma de iepuras a caror urechi au sfirsit in gurita ei ... era undeva pe la 1 1/2 - 2 ani. Cam in 24 ore de la eveniment a facut febra brusc si foarte mare. Medicul a vazut-o imediat si a dat diagnosticul de herpangina, spunindu-mi ca e virala. I-a prescris Cexyl suspensie si badijonari locale la bubitele din gurita cu albastru metilen si antitermice (sa nu crezi ca am asa o memorie de buna ci se datoreaza faptului ca m-am uitat in caietul ei unde pe linga multe alte povesti am trecut si bolile care le-a avut si ce tratament i-a fost administrat).
La citeva zile nu am mai avut probleme.
PS sa nu te sperii daca va face pipi blue de la badijonari se trage :)
Sanatate multa!
filofteia spune:
Adi a facut de doua ori pana acum herpangina, este de fapt angina herpetica. La el se manifesta cu febra peste 38,5. De ambele data doctorul ne-a dat antibiotic. Este intradevar virala (este un virus herpetic) dar bubitele acelea care le face pe obraji si in gat se pot infecta. (asta a fost explicatia dr. pentru anitbiotic)
Daca face odata virusul ramane in corp si la fiecare scadere a imunitatii este posibil sa faca. Veste buna este ca sunt doi virusi herpetici. Acesta este cel usor, de tip 1. De la al doilea poate face meningita, dar daca a facut de la cel de tip 1 probabilitatea ca sa-l ia pe cel de tip 2 este foarte scazuta.
stefi68 spune:
Fetita mea Andreea, de 6 ani si 7luni a facut de mai multe ori pana acum angina herpetica, si o singura data am luat antibiotic (in spital pe branula). In general exista subfebrilitate, si o tratam cu antitermice, si pentru gurita, glicerina cu stamicin si albastru de metil (la indicatiile pediatrei).
herra spune:
buna,
daca va mai amintiti - cat timp tin aceste vezicule?
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
danat spune:
Buna,
Da, noi am patit vara asta chiar. Este viral. Baiatul meu a facut asa ceva, a avut prima zi febra peste 39, i-am dat supozitor cand avea febra mare, apoi am mers la dr si i s-a prescris numai nurofen, lichide, si sa nu bea/ manince nimic prea cald. Indicatii: inghetata (bineinteles, nu in exces, dar ajuta la dezinflamarea zonei).
Si el a avut o eruptie pe trunchi, ca niste f f mici bubite roz-rosietice, care se simteau mai aspre la palpare, nu avea in schimb nimic pe membrie.
Eruptia a trecut incet incet cam intr-o saptamana, iar ca stare generala s-a simtit in 2 zile mai bine si nu a mai facut febra.
Sanatate!
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
Michael Jackson
biluta28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui herra buna, daca va mai amintiti - cat timp tin aceste vezicule? Eu stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa. S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919) |
Si ai mei au avut vara asta herpangina... cam 10 zile dureaza apoi incep sa cedeze si incet incet dispar definitiv... foarte bun a fost spray tantum-verde....
Mihaela - 35 ani- sagetator Ana 8 ani si 10 luni - Edi 4 ani fara o saptamana
http://community.webshots.com/user/biluta28
bubu05 spune:
Si Vlad a facut herpangina pe 1 august, am fost la piscina si a luat virusul din apa. Dupa 3 ore de balaceala a facut febra 40, apoi a doua zi tot intr-o febra a tinut-o, cam 39 si se plangea ca il doare rau in gat. Avea vezicule albe pe amigdale, diagnostic- herpangina. Fiind o boala virala, nu se administreaza antibiotic! a luat aciclovir, tantum verde spray, glicerina boraxata cu nistadin si nurofen.
La doua zile a luat si Stef de la Vlad, acelasi tratament si el. Tratamentul a durat 3 zile, iar intr-o saptamana de la debut le-a trecut.
Ei au avut o forma fara eruptie pe corp, iar veziculele erau doar pe amigdale, nu si pe obraji.
herra spune:
multumesc pentru raspunsuri.
la Vlad a trecut herpangina dar a facut candida in gura, de-aia ma intrebam eu de ce nu mai trece!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
Viviannie spune:
Buna mamicilor,
Bogdut al meu, la 1 an si 2 luni, a facut herpangina, dar il tine deja de 2 saptamani... I-am dat doar nurofen/panadol, fara antibiotic, caci zisese ca trebuie sa-si faca nr aceasta boala si sa se autoimunizeze.
LA el totul a inceput dupa o enterocolita groaznica. De atunci, facuse acele bubite, la o saptamana ii mai trecuse (chiar ii ramasesera putine bubite in gat) si la 3 zile ulterior (nimerisem intr-o zi din acestea 3 si printr-un vant puternic, vreo juma de ora), ii revenise iar tot gatul inflamat. Nu mai stiu ce sa fac, caci imi face iar mofturi la mancare si m-am uscat de 2 luni de zile cu atatea medicamente la el...
Astept pareri,
cozorares spune:
Buna, baitelul meu de 3 ani are si el herpangina. Dupa patru zile de tratament crezand ca are laringita am aflat ca are herpangina. Ce tratamente miraculoase stiti pentra boala asta urata