Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi
Raspunsuri - Pagina 16
hannen spune:
N-am mai dat de mult pe aici.
Sanatate la puii bolnavi,Oana !Si celorlalti bineinteles!
Sa va zic ce-am facut aseara.![]()
Am facut baie la cupiii,care acum vara e de vreo ora asa,adica le las pe cele mari sa se joace in pool
(asa zic ele la baie) si eu am spalat-o pe pitica care apoi cu putina tzitzi a adormit!
Am scos fetele dupa ce am pregatit masa,le-am dat sa manince si dupa vreo juma de ora apare omul.
Eu dau foc la oala cu supa ca era terminat de vreo ora ,zic sa fie mai calda,asa-i place lui si plecam in living.Stam la o vorba,mai vin pe aici,chiar va citeam,ma uit la mail si deodata ma intreaba "sosu" ,"ai ceva pe foc?parca miroase a ars"
Eu ma uit la el mirata," a,nuuuuuuuuuuuuu" si dau sa ma intorc la treburile mele(pc-ul
) cind mi se aprinde lampa "supaaaaaaaaa".
Fug la bucatarie ,fetelor ,supa mea era scruuuuuuum!Era supa japoneza cu pasta de "fasole" (miso).Mi se arsese toata miso pe fudul oalei ,va dati seama cit am lasat-o?
Iau oala rizind si i-o arat omului care zice "thanks
".Se ridica de pe canapea si zice "hai sa mincam pina nu arzi si restul de mincare"

Am mai facut doua boacane de astea,o data am ars cartofii pt. puree si o data am lasat o oala cu apa la fiert si m-am dus la control,eram gravida cu mica,pitica.
Mi-am adus aminte de oala cind eram in drum spre casa.Am zis ca innebunesc,zic gata,arde casa(si trebuia sa ne mutam peste o sapt.)
Atit imi trebuia,cred ca ma muta omul singura in virf de munte!![]()
Va mai povestesc eu si despre cum ne organizam noi,dar acum face galagie bulina...
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
Completati daca considerati necesar Amira 5 oct 2001,Israa 8 nov 2004,Inas 12 sept.2006![]()
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
acs spune:
Eu am reinceput serviciul de la 1 iunie. Asa incat nu mai stau cu prichindeii mei atat de mult cat as dori. Am program de la 9 la 18, plus drumul (fac cel putin o jumatate de ora pana la serviciu). Iar o zi pe saptamana trebuie sa ajung la cumparaturi. Of! Era asa de bine acasa cu puiutii.
Acum sta mama mea cu ei. Se descurca destul de bine, pentru ca nu avem probleme cu fetele. Sunt cuminti si o mai si ajuta. Bebe cere mai multa atentie. Si mai este si mamaie (bunica sotului) care sta cu noi in casa si ne ajuta atat cat poate.
Dar mama abia acum a iesit la pensie (special pentru a sta cu nepotii). Asa ca am avut bona. De fapt mai multe bone, pentru ca n-am gasit pe nimeni sa stea mai mult de un an si jumatate (asta a fost recordul, caci am avut si o bona care a stat trei luni).
O cam exploatez pe mama. Ea ma asigura ca-i face placere sa stea cu copiii si-s convinsa ca e adevarat. Dar munceste prea mult :(. Avem noroc cu mama, caci este un om deosebit si ar face orice pentru noi si pentru sora mea.
Cat despre timpul pentru mine: nu prea am. Mi se pare ca nu stau deloc cu copiii (cam asa si este), asa incat orice clipa libera incerc s-o petrec cu ei. Ioana, mijlocia, m-a intrebat cand termin cu serviciul :(. Doar cand se culca ma ocup si de mine (pensat, epilat, taiat unghii... cam atat). Uneori mai apuc sa citesc, seara, daca nu-s prea obosita. De obicei in weekend mergem o zi la masa la parintii mei (deci tot mama munceste, dar nu accepta sa nu mergem la ei). Acum, vara, cautam sa iesim impreuna cat putem de mult. Reusim sa plecam la sfarsit de saptamana macar o zi. Si avem de gand sa petrecem o saptamana cu fetele la mare si inca una cu totii la munte.
Si pentru lista: Maria 3.07.2002, Ioana 23.02.2004, Victor 22.11.2006.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
Mik spune:
Oana, am citit povestea ta. Felicitari !
(iti inteleg foarte bine sotul cind era pe jumatate fericit, pe jumatate "shocat" de veste.) 
La noi nimic extraordinar. Decit ca cel mare l-a ajutat pe cel mijlociu sa se imbrace. Lucru mare !
Daca tot vorbiti la ce faceti pentru voi, eu sunt cam la fel. Imi cumpar tot soiul de creme si chestii pentru mine, si mi le aplic acasa. La coafor ajung cam la 5 luni sa-mi faca suvite si sa-mi mai taie din podoaba capilara. In rest, citesc nitel cind ma bag in pat si ascult muzica cind sunt singura. Imi mai spun ca acusica vor fi mari si voi putea iesi la concerte, la restaurant si la conferinte cind voi pofti. Deocamdata dorintele mele le-am pus in paranteza.
marimar spune:
Asa e Mik, si eu ma gindesc sa ma bucur acum cit pot de ei, cit sint mici ca peste citiva ani isi iau zborul si o sa ma bucur numai de sot si el de mine
si atunci o sa avem vreme de ce nu avem acum
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
alincic spune:
Salut mamicile!!!! cum rezistati la caldura???
manuela,ce bine ca este cine sa stea cu copiii(in special mama),cred ca esti cu mult mai linistita cind mergi la servici.Desi stiu cum te simti,si mie imi parea co o exploatez pe mama cind lasam copiii cu ea.
Oana3,intrebai cum ne descurcam,daca avem pe cineva.
Cit au fost copiii mai mici,de fapt de la nastere pina la-(cea mica 10 luni,mijl 3ani si Sami4ani)
noi am stat la parintii mei,si mereu am avut "bone",ultimul an si tatal meu a stat acasa pe motiv de boala.
Deci eu aveam timp sa ma ocup de fiecare copil in parte,si ii scoteam la plimbare cit de des posibil.Cu bucataria nu aveam eu treaba,doar ii hraneam.Si deseori(cam de fiecare data)cea mica o adormea bunelul,si eu ii culcam pe ceilalti doi.
Si la plimbare iesea bunelul cu cei mai maricei,iar eu cu cea mica.
Nu mai zic ca, daca era nevoie sa iesim undeva cu sotul,copiii ramineau cu buneiii.Si eu deseori iesem singurica in oras la cumparaturi.
Acuma,de un an de zile noi suntem in State,si eu am ramas "singurica",sotul toata ziua la munca si eu acasa cu ei.
La inceput credeam ca nu voi reusi,dar nu a fost chiar asa de strasnic cum credeam eu.Sau poate ca au mai crescut copiii un pic.
Acuma,tot fac socoteli cum sa fac ca printre: gatit,curat,spalat,calcat,si celelalte sa-mi ramina timp cit mai mult pt copii.Acuma cel mare merge la prescolara si invatam a scrie litere. La cumparaturi mergem cu tot familionul
,si timp pt mine imi ramine foarte putin.Merg la coafor o data la 2-3 luni.
Cum imi iau permisul de conducere,incep sa-mi caut si de lucru.
Cam asa este la noi.
Acuma ei s-au trezit si ma duc sa ma ocup de ei.Le-am pregatit o prajitura si deja usa de la frigider nu mai rezista![]()
mcrmiki spune:
Buna fetelor!
Oana ma bucur ca sunteti mai bine. In privinta ingrijitului a trei copii de aceeasi varsta, mai ales cand sunt micuti nici nu-mi pot imagina cum mai rezisti. Despre cresa cred si eu ca ar fi mai bine sa ii duci la 2 ani, cel mai bine pentru un copil este sa stea cat mai mult cu mama.
Marimar cred ca este timpul de al treilea copil, asa simteam si eu cand ii aveam doar pe Bogdan si Vlad si al trei-lea era doar in plan, asa ca ...
Noi am ramas in urma cu explicatiile. De dormit copii mei dorm toti in aceeasi camera, stam la casa, dar nu avem decat trei camere. Ce avem noroc este ca este foarte mare camera lor, cam 31-32 mp si au loc acolo si de joaca, dar sper ca in 2-3 ani sa reusim sa ne facem alta casa in care fiecare sa aiba camera lui. Seara cand venim de afara si de obicei cei mari sunt f. murdari merg direct la baie, iar daca suntem singuri, fara tati care si el ajunge cateodata tarziu de la lucru, il pun pe Alexandru in rotobil pana ii spal pe cei mari si apoi le dau sa pape, timp in care eu il spal pe Alexandru, il adorm si numai bine cei mari au mancat, se spala pe dinti si la culcare. Vreau sa va spun ca sunt mult mai ascultatori cand sunt numai cu mine, inteleg ca nu ma pot descurca cu toti daca sunt rai. Jucariile din camera si le strang singuri, hainele si le aranjeaza pe umeras, asa ca nu mai am forte mult de lucru cu stransul dupa ei dupa ce se culca. Niciodata nu-i las sa se culce pana ce nu este ordine in camera lor, dar bieanteles ca tre sa stau cu gura pe ei.
timp pentru mine mai putin, ca si la voi. La coafor cam la 2 luni, sau cand mergem la cate o nunta, botez, si mai merg la pensat si tratament la fata tot cam la 2 luni. In rest toate le fac acasa: epilat, manichiura, pedichiura , creme, masti, seara dupa ce se culca copii. In oras cu prietenele nu ies pt ca toate avem copii si ne intalnim in timpul zilei, sau seara la o pizza cand prinde fiecare pe careva sa pazeasca copii cat suntem plecati(se pleaca dupa ce adorm copii). Mai merg la cumparaturi cat sunt copii la gradi, acum in vacanta mai greu, incerc sa merg cat dorm ei, cumparaturile le fac eu odata pe saptamana, dar daca merg cu ei imi ia mai mult timp, asa ca de obicei merg cu lista ca sa nu pierd mult timp. Mai incerc sa fac aerobic, acasa bineanteles, dar n-am mai facut de ceva timp si nu stiu cum sa fac acum cat ei sunt in vacanta. De citit, tot pe apucate, cateodata seara, daca nu sunt f obosita, dar tot despre psihologia copilului, tot pentru ei. Vorbind de timp, sa stiti ca si eu am impresia ca nu mai ajunge, ca sunt prea multe de facut, ca as vrea si mai mult sa stau cu ei, dar asta este situatia, ma gandesc, ca atunci cand vor fi mai mari nu vor mai avea nevoie atat de atentia noastra si atunci va fi putin mai usor. Mai stau seara dupa ce se culca si fac mancare, calcat,stau la barfa cu sotul, in timpul zilei nu apocam nici daca este acasa pt ca ne solicita mereu copii, asa ca seara dupa ce adorm ne linistim si noi.
Ce pot spune ca imi lipseste "sa fim doar noi doi", macar doua zile, poate pt ca nu s-a mai intamplat de mult asta, sper sa se intample cat de curand, daca nu mai asteptam sa creasca, pana la anul este si Alexandru mai mare si nu mai este asa de depentent de mine si poate ii lasam cateva zile la soacra si eventual sa mearga si tanti care sta cu ei, ca nu cred ca ar face fata singura.
Dar oricum ei sunt universul nostru si nu as schimba viata de acum cu cea dinainte.
La lucru nu stiu cand ma voi duce, mai am un an si ceva pana sunt obligata sa merg, dar vreau sa-mi caut ceva pana la ora 4 ca sa pot sta cu copii. Incerc sa il bag pe Bogdan la clasa cu program prelungit si atunci i-as lua pe amandoi in acelasi timp de la scoala si gradi, in timp ce Alexandru va sta acasa cu tanti, care este o super doamna din toate punctele de vedere, cred ca Dumnezeu ne-a trimis-o.
V-am pupat si va doresc tot binele din lume!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)
mcrmiki spune:
Tot eu. Vroiam sa recomand o carte pentru toti parintii, mai ales pentru cei care nu au rabdare, care nu-si prea inteleg copii. cartea se numeste : "Copii sunt din Rai" scrisa de John Gray, nu am citit-o inca toata, dar mi se pare extraordinara, cred ca se poate comanda si de pe internet.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
miraklucker spune:
Miha, esti o norocoasa.....ai mei nu strang nimic, si mai ales singuri. Seara inaite de culcare strangem impreuna, dar drept sa spun nu prea ajuta, sunt tot cu gura pe ei. Tocmai atunci ii apuca jucatul si uita ca defapt trebuie sa puna totul la loc. Nici cu hainele nu stam mai bine. De fiecare data trebuie sa-i fac observatie la David ca-si arunca pe unde apuca hainele.......si cu mine le merge mai bine,
, cum va spuneam eu sunt mai ingaduitoare cu ei, sotul e mai tare pe pozitii. David si acum dupa jumatate de an de cand am joia liber ma intreaba mai in fiecare seara cand sunt acasa,dar singura
, fara tata-su.
si mie imi lipseste acelasi lucru, 1-2 zile singuri fara copii, dar din pacate eu pot numai sa visez la asa ceva, ai mei sunt departe, socrii nu mi iau, nici macar pe unul dar pe toti 3....eventual sa-i impartim pe la nasi, matusi, unchi. Vom vedea, poate cand vor mai venii ai mei la noi, sa evadam noi undeva.
s-au intors din tabara??? cum a fost??
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
mcrmiki spune:
Mira sa sti ca trebuie sa stai cu gura pe ei ca sa faca ceva, de exemplu ca sa invete Bogdan sa-si puna papucii la locul lor cred ca l-am batut la cap un an de zile, dar acum in mod reflex si pune la loc, iar Vladut a invatat mai repede, il are drept model pe Bogdan. Si daca te chinui acum, mai tarziu iti va fi mult mai usor, eu si insist mai ales ca sunt toti baieti.
S-au intors de la mare miercuri dimineata, foarte incantati, dar cu un dor nebun de noi, mai ales de mine ca eu ii pupacesc toata ziua. I-a intrebat sotul meu daca sa-i inscrie iarasi in tabara pentru la anul, iar ei au zis ca daca mergem noi mai bine vin cu noi. Saracii de ei, le-am lipsit tare mult. Acum inca sunt bucurosi de venirea acasa, iar eu incerc sa-i tin cat mai mult in frau, sa nu inceapa iarasi cu certurile. S-au bucurat tare mult cand l-au vazut pe Alexandru, care a fost putin miat de aparitia lor, dar totodata bucuros, acum are cu cine se juca. Zilele astea sper sa apuc sa le fac niste poze si sa le pun in album (daca ma descurc).