HSG si histeroscopie (2)
Raspunsuri - Pagina 14
leonardo2007 spune:
Buna fetelor
va multumesc de incurajari. citisem de histeroscopie ca nu doare asa tare ...totusi pe mine m-a cam durut (fiecare corp reactioneaza astfel, desi a fost anestezie locala)... pana a bagat toate nebuniile de instrumente inauntru, pe langa camera ..
Nu atat procedura in sine..parca mai rau m-a durut apoi vreo 30-45 min ...eram tare lesinata in salon ... m-a durut chiar si umarul si un pic in dreptul inimii (mai citisem asta la cineva ..poate de la anestezie).
arinna, nu am facut de capul meu Histeroscopie ..ci pt ca era cam singura analiza care-mi lipsea ... iar HSG imi aratase ca trompele sunt permeabile la mine.
asa, prin histeroscopie ... a vazut exact forma uter.
Rezultat :
- cavitate uterina neregulata prin prezenta unui uter sept fundic gros - uter bicorn
- mucoasa uterina de aspect normal: orificiu tubar vizibil
deci nu din cauza formei mai ciudate a uterului nu raman insarcinata ... tot de ovulatie tine ...
voi face tratament luna viitoare de stimulare (altceva decat closty)
singura chestie e ca daca raman, exista o posibilitate sa nu pot duce sarcina pana la capat..depinde ..a zis ca-mi explica cand merg la el pt interpretare rezultat si stabilire tratament
http://tt.lilypie.com/3N44p2.png
arinna spune:
Leonardo,
Of, bine ca a trecut...
Eu ma gandeam ce l-a determinat pe Dr sa-ti recomande si histeroscopia din moment ce trompele erau ok...vad ca multe dintre noi patesc aceeasi chestie, HSG urmata de histeroscopie ( si apar cornite pe la uter )
Cum ziceam in alt mesaj si mie mi-a zis ca e ceva ciudat dar ce anume abia pe 23 aflu ca mergem sa discutam rezultatul si sa ne zica de ce trebuie si histeroscopie.Eu as fi facut cu anestezie locala daca se putea dar aici numai cu generala se face.
Cam stau cu emotii de ce-o fi vazut si ce vrea sa mai vada in continuare.O fi tot forma uterului.
Si la mine e problema cu dusul sarcinii la capat din cauza varstei si a fibroamelor. sa vedem daca imi da vreo sansa totusi cu sarcina.
Arianna, din cate am inteles parca si fetele in Romania stau pe masa normala,ca la eco dar la radiologie.Eu sunt in Canada, aici am stat la radiologie pe masa, cu niste servete sub mine si cu perna- daca nu era perna mi-as fi tinut mainile sub cap ca nu pot sa stau pe lemn fara.Mi-a zis sa ma dezbrac de la mijloc in jos doar si am luat un halat dat de ei.
Nu introduce mult lichid iar daca se vede bine chiar mai putin, nu trebuie sa repete de mai multe ori-la mine nu era ok si a mai injectat de cateva ori dar nu a fost dureros,doar ca o presiune, cum ziceam si o arsura ca la inceputul ciclului.Ce ma deranja putin si abia asteptam sa scap era chestia de metal pusa ca departator, ca forteaza putin vaginul si o simti dar nu pot sa zic ca durea.
Cand vrei sa mergi sa o faci ?
Arianna_M spune:
Arinna...
multumesc frumos pt raspuns....
eu acum iau duphaston pt k sa imi vina cm-ul...mai am de luat 2 zile fara ziua de zi....iar in prima zi cand mi-a venit o sun pe dr.k sa ma programeze..
dupa calculele mele ar fi cam pe 21 ian.
imi e putin frica....dar facem orice pt bb.
pupici!!
....dak da Doamne-Doamne !
http://tt.lilypie.com/pdeQp2.png
elly_me spune:
Arianna_M
Nu te stresa ca nu doare decatt ff putin - suportabil.
Este mai mult jenant.
Eu inainte sa fac HSG am tot citit atatea pareri si m-am stresat fff rau - dar nu este chiar asa dezastru.
Fii calma.
Eu in feb. fac histeroscopie si laparo. si de asemenea am citit tot felul de pareri- dar nu mai vreau sa ma stresez.
O sa doara putinel si gata.
O nastere doare mult mai rau - asa ca trebuie sa ne pregatim.
Succes.
Elly
http://tt.lilypie.com/XGqRp2.png
Arianna_M spune:
quote:
Originally posted by elly_me
Arianna_M
Nu te stresa ca nu doare decatt ff putin - suportabil.
Este mai mult jenant.
Eu inainte sa fac HSG am tot citit atatea pareri si m-am stresat fff rau - dar nu este chiar asa dezastru.
Fii calma.
Eu in feb. fac histeroscopie si laparo. si de asemenea am citit tot felul de pareri- dar nu mai vreau sa ma stresez.
O sa doara putinel si gata.
O nastere doare mult mai rau - asa ca trebuie sa ne pregatim.
Succes.
Elly
Asa este Elly...
doare mai tare o nastere..
trecem noi cu bine si peste asta....
arinna spune:
Arianna, iti doresc sa treci la fel de usor peste HSG la mine, Elly sau Leonardo.
Si eu sunt intr-o pasa proasta cu sangerarile astea de atatea luni, am facut si analize- mi-au luat 6 fiole intr-o zi pt diverse treburi si pe 23 merg la gineco sa vedem ce zice de una si de alta. Acum astept ciclul, se pare ca iar apare devreme, iar sange pierdut.Daca mai stau aici si imi mai iau astia sange cu tonele chiar ca o patesc .Am "donat " anul trecut de m-am saturat, culminand vineri. Apoi o sa fac si un paptest cred,ca se face la 1 ani,si o eco la sani sa o repet plus iar sange pt tiroda.
In plus, cand ma gandesc la anestezie generala imi vine sa-mi las balta toate interesele, cum se zice
elly_me spune:
Si eu m-am saturat de atatea analize.
Luna de luna "donez" cate 3-4 eprubete (sau mai mult).
Si de injectii m-am saturat- de toate m-am saturat.
Dar poate o fi cu ochi anul acesta.
Atat mai sper (dar de fapt, nici nu mai sper)- 1 an (doar atat ma mai chinui)
Daca nu iese nimik nici in acest an - nu mai incerc.
Mi-am cam pierdut speranta (desi se spune ca moare ultima- la mine s-a dus de mult)
De anul viitor o sa-mi gasesc alte preocupari- ma apuc de
Glumeam.
Oricum in toti anii de tratament m-am ales decat cu multee kg in plus; o sa le dau eu jos.
Elly
arinna spune:
Am o prietena care a tot incercat un an, doi si pana la urma si-a pierdut speranta si tocmai atunci a ramas insarcinata...toate analizele erau bune dar nu ramanea.Acum trebuie sa nasca ,are 38 de ani si bebe 4 kg ! Sper ca DR sa fie de acord Dr cu cezariana ca aici se aproba greu, cu justificari bune, varsta nu conteaza, doar daca chiar nu se poate altfel...costa mult spitalizarea si operatia in sine asa ca trebuie justificata.
Eu incerc doar de vreun an si ceva, de cand suntem impreuna dar avand in vedere varsta si fibroamele incercam sa fortam putin lucrurile si sa vedem daca e vreo sansa. Fara toate investigatiile aici nu se face inseminare, ca sa nu faci degeaba
Pe undeva e bine ca ne cautam atat,macar stim concret care e situatia.
maria_28 spune:
buna fetelor,
de dimineata am fost si mi-am facut HSG si trompele sunt permeabile. vreau sa va zic ca desi mi-a facut o injectie cu algocalmin inainte, pe mine m-a durut groaznic. nu vreau sa sperii pe nimeni, fiecare reactioneaza altfel....dar durerea de la CM e floare la ureche. va spun ca nu sunt o plangacioasa, suport durerea........dar fiind acolo pe masa mi-au dat cateva lacrimi. bine ca s-a terminat cu bine. nu v-am scris acest mesaj ca sa va sperii, din cate am citit multe fete n-au simtit mare lucru, dar asta s-a intamplat in cazul meu.
va pup
Arianna_M spune:
buna....
vroiam sa va povestesc k am fost azi la dr.sa vad cum arata chistul meu k ieri m-a durut burta cam tare...si credeam k s-a sparat sau fisurat.
este ok.
trebuie sa astept cm-ul apoi sa sun sa fac programare pt.HSG. si azi mi-a zis dr.k imi face si histeroscopie....ce stiti de aceasta interventie?
multumesc.