HSG si histeroscopie (2)
Raspunsuri - Pagina 13
elly_me spune:
Arinna- in Ro (la Giulesti) nici macar nu iti face HSG daca spui ca esti alergica la ceva- decat dupa ce faci trat. 1 luna ; mie asa mi s-a-ntamplat.
Succes.
Eu sunt in Z28 sau 29 si astept rushii.
Eu trebuie sa fac histeroscopie (cred ca operatorie) si laparo. -dar ma voi programa in feb.(18-19.02)
Am mari emotii.
Elly
leonardo2007 spune:
Buna Arianna_M,
Merg la Dr. Silviu Predoi la Medlife.
O sa-ti spun apoi cum a fost procedura.
http://tt.lilypie.com/3N44p2.png
Arianna_M spune:
quote:
Originally posted by leonardo2007
Buna Arianna_M,
Merg la Dr. Silviu Predoi la Medlife.
O sa-ti spun apoi cum a fost procedura.
Multumesc....
iti tin pumnii!!
....dak da Doamne-Doamne !
http://tt.lilypie.com/pdeQp2.png
arinna spune:
Buna fetelor,
Am scapat, si pentru mine a fost Ok la HSG. mai mare stresul,dar cum spuneam am luat calmant aseara si la culcare, cate o jumatate de tableta iar dimineata doua paracetamoale tari(650 mg) cu eliberare prelungita, pentru artrita sunt de fapt.
Nu a durut dar a fost neplacut sa stai cu departatorul inauntru, era ca o jena.Apoi nu m-a durut cand a introdus nu stiu ce acolo, prin care baga seringa si solutia.Doar cand se facea radiografia( dr nu iesea din camera) injecta mai mult in acele momente si simteam ca o arsura,ca la ciclu.
dar se pare ca nu e acelasi lucru pentru toata lumea, intr-adevar...o alta fata a fost dupa mine si a iesit plangand -nu stiu ce s-a inyamplat,eu cred ca a fost tare stresata, am intrata in vorba cu ea inainte si era tot asa speriata.Eu nu bausem cafea, eram oarecum linistita ca dormisem bine ca efect al bromazepamului (calmepam)eu obisnuiesc sa iau pt anxietate sau cand nu pot sa dorm, nu e somnifer e linistitor dar daca il iei noaptea te ia somnul si dormi bine.Nici nu stiu daca a reusit sa faca, plangea intr-una si a plecat fara sa mai putem vorbi.Deci e adevarat, in general cred ca e o nimica toata, numai daca sunt probleme, ceva , poate colul cu sensibilitate, spaima sau trompele infundate.
Inca nu am raspunsul concret, o sa merg din nou la medic sa vb cu sotul meu ca eu nu stau f bine cu engleza, inteleg,,discut dar nu foarte usor, asa ca va trebui sa vorbesca si el cu medicul.ce mi s-a spus mie e ca nu se vede ca lujmea, ca uterul e cam ciudat si ca trebuie sa fac si histeroscopie .
Asa ca, Elly, suntem cam in aceeasi situatie.
Aici HSG nu se face cu antibiotic sau antiinflamator, nu are legatutra cu alergiile, se fol doar solutia cu iod.Desigur le-am spus ca am alergii la antibiotic-penicilina si sulfamida dar asa ca sa ma aiba in evidenta spitalului.
Din pacate acum ne stresam cu ce ne va spune la urmatoarea vizita, de ce i s-a parut ciudat, si cu histeroscopia, care se face numai cu anestezie generala, in caz ca trebuie sa si umble, probabil.Asa ca e vorba de internare si inactivitate cateva zile.E multa lume care asteapta pt asta, abia in martie pe 20 am proramarea, se fac numai miercurea iar hsg numai martea. Pe 23 ian mergem sa discutam cu el, ce a gasit concret la HSG ca azi nu mi-a zis decat 2 vorbe.
Cred ca-s plina de fibroame
Una peste alta sunt bune investigatiile astea pt oricine pt ca o simpla eco nu e prea relevanta si de multe ori sunt puse diagnostice gresite.
PS Si eu am emotii cu histeroscopia, anestezia etc....dar macar stim ca nu doarePoate dupa, dar nu cred ca mai rau ca la un ciclu agresiv.Eu am facut si embolizare uterina si nu stiu daca poate fi ceva mai de cosmar ca asta...
Acum sunt ok, nu ma doare dupa3 ore, poate tot paracetamoalele lucreaza, nu stiu, am luat odata pt o durere mare de dinte si m-a lasat, pacat ca in Romania nu am vazut cu eliberare prelungita, or fi si nu stiu eu ?
Va pup si va urez sa treceti usor peste toate, pana la urma vad ca cine trece prin HSG cam trece si prin histeroscopie
OF, bine ca avem cu cine sa schimbam pareri si sa auzim ca nu e chiar asa rau, ca pe alte forumuri ziceau ca doare rau, ca e ca naiba,poate sunt mai brutali medicii, depinde si pe mana cui nimeresti, daca iti pune departatorul ala fara grija e neplacut.Si cand am vazut cum desface carpe cu scule, foarfeci,,,,bine ca a fost doar spaima pana la urma.Si nu dureaza mult,pune chestiile alea inauntru si introduce o seringa lunga prin care impinge lichidul,mai incet sau mai tare in momentul incare se face radiografia, adica de cateva ori.La mine nu se vedea bine, nu se ducea pe unde trebuia si a repetat, sau nu se vedea din cauza fibroamelor.Eu va sfatuiesc sa luati un calmant seara, la culcare, dar sa puneti ceasui sa sune ca riscati sa va treziti mai greu.
leonardo2007 spune:
arinna,
nu mi-a zis decat ca nu doare..o sa vad maine dimineata daca e cu anestezie sau nu.
nu vreau sa-mi fac ganduri negre ca doare ...
o sa fiu prea adormita la ora aia sa ma mai gandesc ca doare ...
eu de obicei ma scol mai tarziu ... o sa fiu adormita rau acolo...
arinna spune:
Foarte bine faci...sa fii calma si eventual adormita.Daca doar se uita probabil ca nu e asa complicat.Iti tin pumnii, la tine se apropie dimineata...Dar de ce e necesara si histeroscopia? Probabil tot din cauza uterului, a fost ceva neclar la HSG ?
Numai bine, te astept cu vesti !
Arianna_M spune:
Leonardo...
si eu iti urez succes!
fetele care ati facut hsg.....in timpul procedurii se sta pe masa de ginecologie sau k la echografia transvaginala?
....dak da Doamne-Doamne !
http://tt.lilypie.com/pdeQp2.png