*** Mamici de Mai-Iunie 2007 *** (66)
Raspunsuri - Pagina 22

timur spune:
 Astazi (adica ieri) mi-am luat pompa. Am luat-o pe cea manuala de la Primii Pasi. Ati folosit asa ceva? E ok?
Eu stiam ca cea de la Avent este buna, dar am zis sa iau una mai ieftina pt inceput ca poate nu va fi nevoie. Oricum pe asta vreau sa o iau la spital. A propos de spital: ati avut nevoie de biberon sau suzeta (macar la intoarcerea acasa)?
Noi asteptam ziua de sambata sa mergem la control. Maine, marti, intram in 41 de saptamani si bb nu prea are chef sa vada lumea. Daca pana sambata nu se intampla nimic, cica se baga dna dr dupa el.
Experiente ale celor carora li s-a indus nasterea? Povestiti-ne si noua, celor cu bb-i mai lenesi.

arcadia spune:
 Ella, multumesc din suflet! Eram ingrijorata ca ma durea din ce in ce mai rau, si fiind noapte nici nu aveam pe cine sa sun.. Am facut cum ai spus tu, l-am pus pe bebe la san cand s-a trezit. L-am pus cu buzita de jos, cu care trage, spre umflatura, desi e o pozitie ciudata, il tin pe laterala mea, dar a mers!!! S-a dezumflat aproape de tot si nu ma mai doare. Acum sa vedem ce-o sa fie pana maine dimineata, sper sa nu se umfle din nou.. Ce bine ca exista forumul asta,  in unele situatii chiar n-as fi stiut ce sa fac daca nu erati voi 
Ella, ti-a zis cumva doctorul tau si ce cauzeaza umflaturile astea? Inca o data multumesc 
 Mami de 
 Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe

ella_74 spune:
 Arcadia,
guguloaiele alea nu sunt decat lapte acumulat in exces
; pentru mine sunt un barometru cand vreau sa vad cat lapte am...daca am ajuns sa simt un guguloi inseamna ca e timpul sa scoatem laptele indiferent cum, ca-l pun pe bebe la san sau pun pompa.
Io am ajuns sa fac un obicei din a ma mulge in timpul noptii fiindca bebe a ajuns sa doarma si 5 ore fara sa se trezeasca si in timpul asta eu nu pot sa stau cu atata lapte, nici nu pot sa dorm ca sunt foarte tari si ma dor ca nici nu pot sa stau pe o parte si repet , io sunt una din aia cu sani mici ca sa nu zic foarte mici (sau eram 
) si probabil de asta si patesc asa ca nu am "spatiu de de pozitare".
 Ma bucur ca ai rezolvat dar ai grija ca se poate repeta daca stai prea mult timp fara sa scoti lapticul cumva.
, mamica de David
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

tincutza spune:
 timur> Cu Primii Pasi "functionam" si noi, ce e drept, o data la cateva zile. Eu zic ca e OK daca nu vrei sa o folosesti mult timp, dar ai grija la sterilizat partea de sus, la capacelul albastru. Acolo se strange laptic si trebuie curatata ff bine (noi o fierbem, dar deja da semne de oboseala).
Cel mai bine ma descurc cu pompa cand suge bebe la un san, o pun la celalalt si asa trag mult mai usor, desi fac o echilibristica...![]()
Miki, Pitzy si Cezar
http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/
http://www.babiesonline.com/babies/f/florianjr/

diana spune:
 Multumesc pentru raspunsuri. 
Acum am dat de alta problema cu Alin care a facut febra 39.3. Si mi-e greu sa-i separ. I-am explicat ca nu trebuie sa intre in camera la bebe dar tot mai scapa. Mi-e frica sa nu-l imbolnaveasca si pe asta mic.
Eu am inceput sa ma refac. Adica nu mai am dureri de spate asa mari. Si nici operatia nu mai supureaza.
Va pup si revin
Diana

arcadia spune:
 Buna dimineata all,
Ella, mai mult de 3 ore jumatate, poate 4, n-am stat; dar de obicei nu trec 2 ore fara sa-i dau papa. De altfel, guguloiul n-a cedat la primul supt din sanul respectiv, ci doar cand l-am pus pe bebe in pozitie inversa. Acum vad ca nu ma mai doare, desi a ramas un pic din umflatura, abia vizibil. Abia astept sa treaca 2 ore sa-i dau si sanul celalalt, ca de frica l-am cam neglijat.
 Mami de 
 Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe

vas spune:
 Ella, hai ca m-ai luminat si pe mine. oare de aia ca aveam sanii mici inainte da acum laptele pe afara? Eu sunt disperata pentru ca nu mai am cu ce ma imbraca. Orice folosesc pentru sani imi ud toate hainele, iar daca ies din casa imi iau numai tricouri negre pe care nu se vede daca se pateaza. Nu pot purta nimic deschis la culoare. Iar in momentul cand alaptez din unul trage printesa si la celalat stau cu prosopul ca altfel ud tot. M-am rugat atat de mult sa am lapte sa o pot hrani pe micuta dar acum e in exces.Noaptea pana realizez ca imi curg sunt deja uda peste tot. Am incercat sa ma mai mulg, nu folosesc pomipita mi se pare mai confortabil cu mana.
iar in ce priveste guguloaiele daca ma mulg cu mana imi fac masaj si imping tot lapticul spre iesire.Asa cuprind toate zonele si raman foarte frumosi. 
Am si eu o intrebare? Alaptati in public? Eliza mea cand da de aer curat o apuca foamea chiar daca ii dau sa pape inainte de a iesi afara, si chiar nu stiu ce sa fac. Momentan apelez la garajul din fata blocului, dar daca o ia foamea prin oras ce ma fac?
Sunt mamica

lavini spune:
 Fetelor, am si eu o intrebare:ceaiul pt lactatie, de fenicul, etc... il faceti separart pe fiecare sau amestecati toate plantele in acceasi oala?Se poate sa se mai fi zis, da' nu am retinut.Multumesc!
Lavinia, 37+, 

Madi spune:
quote:
Originally posted by Amely
A avut probleme cu dermatita atopica si eritem de la caldura, dar i-am dat cu o cremuta si acum ne-a trecut. L-am scos sambata si duminica in Herastrau si a dormit foarte bine, se pare ca-i prieste de minune la aer curat. Prin iulie-august, dupa botez il duc o luna la casa de la munte, ca sunt satula de Bucurestiul asta poluat, de asta cred ca a si facut bubite.
Fetelor, voi cum le dati Vigantolul? noi ne chinuim sa ii punem 2 picaturi direct in gurita, cum ne-a invatat pediatra, dar trebuie sa il fortez mereu ca sa-i deschid falcutele, plus ca uneori am impresia ca nu il inghite si il scuipa. De obicei prind momentul cand plange si tine el gurita deschisa, dar mi se pare cam sadic...
Amely spune-mi, te rog, cum aratau bubitele bebelului tau, ca vad ca si noi ne-am pricopsit de vreo 3 zile cu niste bubite mici pe ambii obraji. Am zis ca daca nu ii trec azi, o sun pe doctorita. Bebelina mea mai regurgiteaza si mai sta cu obrajorii in lapticul acela si ma gandesc ca nu fie de la el, dar pe de alta parte m-am gandit si eu ca poate fi dermatita atopica. Tu cu ce i-ai dat?
Eu Vigantolul i-l dau in lingurita, seara, inainte de masa. Pentru ca ii e foame, linge lingurita imediat.
Madi si
Ana Teodora (27 aprilie 2007)Ana Teodora
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

eimotto spune:
 Buna fetelor (burtici si mamici)
Eu astazi nu am chef de nimic...sta sa "imi" ploua...poate dupa amiaza o sa fie mai bine.
Timur - si eu primii pasi am folositpana acum si de departe e cea mai buna si ieftina pompita. Am avut spor cu ea
 pana acum deoarece bb al meu nu vroia sa suga e la san si ii dadeam cu biberonul (aveti mare grija cu asta). In maternitate nu te lasa nici cu bibele tau si nici cu suzeta (parca intrebasei tu asta)
Eu folosesc solutie de sterilizat la rece de la chicco ceea ce prelungeste durata de viata a diveselor tetine, biberoane si alte acareturi pentru bb. Plus ca pot steriliza si jucarii.
Diana - nu aveti unde sa il trimiteti pe Alin? Eu am povestit ce am patit cu Yannis care a facut viroza luata de la sor'sa (de fapt toti am facut) si a trebuit sa ii dau antibiotic si ce rau a fost (tusea pana varsa tot...
)
Lavini - eu am amestecat intr-un borcan in parti egale semnintele de chimen, anason, fenicul si in apa fiarta luam din borcan (nu separat). Uneori in ceai puneam si galactogil.
Vigantolul noi il dam direct in gurita dar scrie si pe prospect ca poate fi administrat si intr-o lingurita cu lapte sau mancare (nu in biberon ca aunci sigur nu il mai ia pe tot)
Angelabv - eu cu fetita am avut asa ceva - se numeste fren lingual. Doctorii au observat din spital si i l-au taiat acolo (avea 3 zile mititica) a plans ff putin. Nu stiu daca e ceva mostenit ca noi nu avem pe nimeni in familie cu asa ceva. Acum la Yannis am verificat eu din prima sa nu aibe ca stiam despre ce este vorba
. Din ceea ce mi-a spus doctorita intr-adevar acesta da dificultati la supt dar nu are repercursiuni asupra vorbirii... vad ca tie ti-au spus altceva. 
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze