Acum la B1 - Gigi Becali doneaza 2 mil. euro

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns basca spune:

prima jumatate a paharului: (goala/plina?)

ba ce usor e lu asta sa de-a cu banii in stinga si dreapta pe posturi publice si la ore de maxima audienta, cind averea si-a facut-o prin sute de mii de evaziuni fiscale, frauda cu terenuri samd.

prin neplata taxelor vamale a furat 22 000 000 de milioane de romani, pentru ca acum in accesele de marinimie sa plateasca inapoi, ceva, unor citiva, care poate ar fi preferat ca toti banii din romania furati in ultimii 17 ani sa se poata regasii in spitale, scoli, samd, si sa nu fie nevoiti sa-si joace deminitatea pe nevoia de capital politic al unuia sau altuia.

a doua jumatate a paharului (goala/plina?):

cum necum, becali nu a fost cu nimic mai 'otoman ca voiculescu, patriciu, copos, catarama, badea si altii ca ei...[lu tiriac i se spune mefisto in germania nu pentru ca ar semana cu maica tereza], si totusi ajuta si cind camerele de vederi nu sint la vedere

de la ceilalti domni mai sus enumerati nu am auzit nimic in sensul de a-si adinci mina in buzunar....poate au ferma de arici acolo, poate nu, poate sufletul le e la fel de intunecat ca maldarul banilor pe care-l vor lua cu ei...dincolo.

intr-o nota personala, politic becali e un personaj pe care nu-l pot lua in serios (desi conduce singurul partid in care dai examen de cunostinte politice generale la intrare), social este o "victima" a mizeriilor din media care-i scot infantilismul, teribilismul, si de multe ori imbecilitatea la inaintare pentru un rating mai mare, ca deh, asa e in economia libera de piata....iar mai nou, de pe Antena 3 ni se spune ca "deontologie", este de fapt un invectiv, nimic altceva un apelativ pe care il adresezi cuiva la modul peiorativ.

la final nu ar mai fi nimic in plus de spus, decit ca, macar si doar pentru gestul asta, am sa-mi scot basca in fata lui gigi, pentru ca pentru acei oameni pa care statul ii ignora criminal, o mica scinteie de speranta le va incalzi inimile de acum incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ma enervez cand vad cum inca lacarimeaza romanul la POMANA.
Atunci cand cineva are un copil bolnav sau este bolnav el insusi ar trebui sa poata beneficia de tratament platit de asigurarile sociale la care cotizeaza. NU sa fie nevoie sa se umileasca cersind bani pe la toata lumea si mai ales nu asteptand pomana.

Legat insa de "caritabilii" lumii am o nedumerire. Cum se face ca in ciuda faptului ca se spune ca dau foarte multi bani pentru caritate raman in continuare in "top cei mai bogati". Nu am vazut pe nici unul sa cada 30 de locuri in topul Forbes ori "Cei mai bogati roamani" urmare a actelor de caritate.

CONCLUZIE: o batranica care da 50 de lei din pensioara de 300, da saracilor un procent MUUUULT mai mare din averea ei decat orice miliardar al lumii. Deci va rog sa-i priviti in jurul vostru mai atent pentru a-i descoperi pe adeveratii oameni milosi.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by simali

Ma enervez cand vad cum inca lacarimeaza romanul la POMANA.
Atunci cand cineva are un copil bolnav sau este bolnav el insusi ar trebui sa poata beneficia de tratament platit de asigurarile sociale la care cotizeaza. NU sa fie nevoie sa se umileasca cersind bani pe la toata lumea si mai ales nu asteptand pomana.

Legat insa de "caritabilii" lumii am o nedumerire. Cum se face ca in ciuda faptului ca se spune ca dau foarte multi bani pentru caritate raman in continuare in "top cei mai bogati". Nu am vazut pe nici unul sa cada 30 de locuri in topul Forbes ori "Cei mai bogati roamani" urmare a actelor de caritate.

CONCLUZIE: o batranica care da 50 de lei din pensioara de 300, da saracilor un procent MUUUULT mai mare din averea ei decat orice miliardar al lumii. Deci va rog sa-i priviti in jurul vostru mai atent pentru a-i descoperi pe adeveratii oameni milosi.

alice

De acord cu tine,cu cateva observatii personale.Exista mai multe feluri de pomana.Una e cea pe care o facea PSD-ul cand dadea la tot poporul un blid de fasole cu carnati si o halba de bere,sau cand se duceau prin sate si dadeau cate 2 sticle de ulei si 2 pungi de zahar...si alta e cand vine Becali (sau altcineva) si da bani pt ca niste copii grav bolnavi sa poate face operatii costisitoare.

Sigur ca gestul lui Becali are conotatie electorala.Dar ma bucur ca a procedat asa in loc sa cheltuiasca 2 milioane de euro pe conferinte de presa,afise electorale care sa sluteasca si mai mult orasul,pancarte publicitare care sa umfle conturile unor agentii de publicitate,etc

E foarte corect ca "Atunci cand cineva are un copil bolnav sau este bolnav el insusi ar trebui sa poata beneficia de tratament platit de asigurarile sociale la care cotizeaza",numai ca in RO asta nu se intampla,stii prea bine.De cotizat cotizezi ca n-ai incotro,cand e cazul sa beneficiezi de serviciile medicale de care ai nevoie...ai pus-o!Daca e ceva minor si rezolvabil in RO trebuie sa dai mega spagi si sa vii cu medicamente,pansamente,seringi de acasa.Daca problema pe care o ai e grava...la revedere!Poti sa te duci linistit la groapa,ca asigurarile de sanatate nu dau 2 bani pe problema ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Haideti sa va spun si eu ceva despre fundatiile non-profit din Romania.

Din ianuarie tot ne chinuim sa strangem suma de bani pentru salvarea fetitei noastre.La inceput suma a fost mai mica (51.600 euro), ca sa ne trezim in momentul in care am facut contractul cu spitalul (14mai), ca din cauza problemelor din "sanatate" din Ungaria , sa prindem o scumpire majora (70.000 euro ) , si sa nu putem sa obiectam in nici un fel.
Oriunde as fi mers pentru interventie , sumele ar fi fost mult mai mari (ex:Austria - 125.000 euro , Germania - 200.000 euro , si putem continua).

Mama mea a luat cartea cu toate firmele din Romania si a trimis dosare ... foarte putine au raspuns cererii.A sunat la marea majoritate a fundatiilor ... raspuns:"a , pai si noi avem nevoie de sponsorizare".
Doua fundatii au raspuns:"sigur , va adun toata suma in 2 saptamani , trimiteti dosarul sa incep procedura".2 saptamani liniste.Cand i-am sunat:"pai sa vedeti ca si eu mai astept raspuns ca mai dureaza , dar voi puteti sa continuati sa strangeti..." - adica descurca-te ca si pana acum.Ce s-a intamplat? Nimeni nu stie.Nici un raspuns pana in ziua de azi.
Cea mai dureroasa a fost o a 3-a fundatie care ne-a promis aproape 5.000 euro (eu am trecut suma ca si cand as fi avut-o) , ca sa primesc raspuns acum 2 sapt. ca nu isi permit sa ne ajute ca nu mai au de unde.
Astea sunt fundatiile din Romania.
Fundatia Gigi Becali - o fundatie care a promis si care s-a tinut de promisiune.
Gigi Becali a facut emisiunea in scop electoral?
NU sunt curioasa.Votul familiei si al multor cunoscuti care s-au zbatut sa ne ajute il vor vota .
Nimeni nu stie ce inseamna sa ceara bani pentru salvarea copilului si sa primeasca usa trantita in nas ca sa nu mai spun de promisiunile netinute.
Pentru Becali , pentru doamna anonima , pentru toti cei care ne-au ajutat , va doresc tot binele din lume , Dumnezeu sa va netezeasca calea in tot ceea ce faceti!

Ati inteles ceva din tot ce am scris?
Daca nu , imi pare foarte rau , inchideti 5 minute ochii si incercati sa va puneti in situatia noastra.Stiu ca nu e bine , dar merita macar pentru putin.

O seara buna!
Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Problema cu aceste ciozvarte aruncate este ca se creeaza asteptari(expectante cum am auzit eu de la o duduie recent). Sunt multi oameni cu probleme si pentru care ceasul ticaie nemilos. Mi-e teama insa ca aceste gesturi vor dezamagi mai multi oameni decat vor ajuta si vor creea aceasta psihoza ca intr-o zi Becali o sa dea. Din 2 milioane de euro poti rezolva cate cazuri? 10-20? Ce te faci cu restul si sunt convinsa ca e vorba de mii de cazuri.

In fine, bine ca s-a rezolvat si atat pentru cazurile particulare care au primit banii, nu vreau sa inteleaga cineva ca as fi preferat ca acei oameni sa nu beneficieze de tratament.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Aida,sunt convinsa ca oricat am incerca nu putem sa intelegem suferinta ta in toata profunzimea ei.Poate ne putem imagina,dar suntem departe de a intelege cu adevarat.

Iti doresc din tot sufletul sa-ti vezi copilasul sanatos.

Mergi la inceput

Ba da Jasmine , eu cred ca intelegeti , daca nu ati fi inteles nu ati mai fi incercat sa ne ajutati .
As mai fi avut o solutie : sa vindem tot ce avem , sa ne imprumutam in banca , sa fi mers in chirie ... dar cati stiu ca dupa autotransplant primele 6 luni sunt esentiale (trebuie respectata o anumita igiena , de care daca as vorbi ar zice lumea ca sunt nebuna) , iar urmatoarele 6 luni sunt de acomodare si de introducere in casa , treptat , a persoanelor din afara.
Deci primiul an este hotarator ...

Mergi la inceput

Columbeanu face botez de sute de mii de euro? Pai sa faca , cine sunt eu sa judec? Da , am avut dosar si la Columbeanu , cine sunt eu sa il judec ca nu ne-a sarit in ajutor? Fiecare isi cheltuie banii cum stie si cum il lasa inima.
Eu nu port pica la nimeni , nici macar celor care au promis si nu s-au tinut de cuvant desi m-au pus in situatii jenante.
Bine ca am reusit sa strangem , desi nu credeam.
Acum tot ce sper e sa reusim mai departe.Sa plecam in Ungaria , autotransplantul sa fie o reusita si sa trecem cu bine peste urmatorul an.
Va fi bine!
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Clar ca Gigi nu are stofa de president si nici nu o sa fie,el stie asta.
Clar ca banii pe care ii are provin din...surse... ca banii tuturor celor imbogatiti in tranzitie.
Dar spre deosebire de altii,a ajutat multi oameni si ce mi se pare ok e ca are grija de viata privata,nu-si expune familia sau extravagantele permise pe tava televiziunilor asa cum fac Columbenii,Prigonii si cine o mai fi.

Aidaciolac ,am vazut-o pe mama ta(sau matusa?)si m-a impresionat.A vorbit frumos dar avea asa o tristete in glas .Sa va dea Dumnezeu tot binele din lume si Ema sa fie din nou sanatoasa!

Doina ,exact cind vorbea Dan am deschis televizorul.E un baiat inteligent si puternic,cu ajutorul lui Dumnezeu,o sa reusiti.Cred ca el ti-a dat putere sa mergeti mai departe si e cel mai important lucru.Va doresc sanatate multa si tinem pumnii strinsi in iulie!

Alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Alina

Aidaciolac ,am vazut-o pe mama ta(sau matusa?)si m-a impresionat.A vorbit frumos dar avea asa o tristete in glas .Sa va dea Dumnezeu tot binele din lume si Ema sa fie din nou sanatoasa!

Doina ,exact cind vorbea Dan am deschis televizorul.E un baiat inteligent si puternic,cu ajutorul lui Dumnezeu,o sa reusiti.Cred ca el ti-a dat putere sa mergeti mai departe si e cel mai important lucru.Va doresc sanatate multa si tinem pumnii strinsi in iulie
Alina

Draga Alina , mama sufera enorm pentru Emma , a trecut de mult peste intrebarea "de ce puisorul meu mic?".
Din octombrie 2005 de cand a fost diagnosticata , timp de 6 luni nu a deschis radio si tv si in fiecare noapte adormea plangand .Multumesc lui Dumnezeu ca nu a patit nimic.A fost socant cand i-am aratat-o pt prima data pe webcam , dupa 3 cure de chimio.Nu a putut sa inchida un ochi toata noaptea.
Gandeste-te Emma la 3 ani (24iun2005) avea 22kg ,iar la aproape 4 ani (mar2006) avea 17,5kg , fara par si suferinta intiparita pe fata.Oare ce a simtit mama mea?
Cel mai greu a fost cand am aflat ca a facut recadere dupa 3 luni in care Emma a simtit gustul libertatii.Asta a fost cel mai greu moment pt noi , iar pt Emma a fost coplesitor si a facut cateva crize de nervi , ca ea nu mai merge la spital ca acum este bine.
Dar va fi bine si va putea si ea sa se bucure de copilaria furata.
Va multumim ca va ganditi la noi si ca ne sprijiniti!

Mergi la inceput