Recoltare celule stem din placenta la nastere?
Raspunsuri - Pagina 3
gabriela_tutuianu spune:
multumesc mult si sper sa nu aveti nevoie de ele , adica absolut totul sa fie in regula .
aschiutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina Da,clar,e f controversata folosirea lor in cancere si leucemii dar depinde,unele studii americane spun ca aceste cel au fost tratate in prealabil si apoi implantate,altii spun ca depinde cind survine cancerul...la virste mai mari de 5 ani e ok,cu siguranta nu sunt influentate. Pina la cancer si leucemii,ele au mai fost folosite cu mult succes la copiii cu diabet insulino-dependent,distrofie musculara sau cu probleme neurologice.Sigur,terapia costa si nu e inca nu e pe scara larga. Sigur,nici eu nu cred in publicitatea facuta de firmele din Ro,mi se paare agresiva si cu argumente de 2 lei insa am sansa sa locuiesc la München,si aici la TU,se face din 2005 transplantul propriilor celule din cordon la copilasii cu diabet tip 1,am contactat-o pe sefa studiului si m-a convins.Fie si numai pt citeva posibilitati de terapie,cred ca merita facuta. Raluk,in Germania costa 2000 euro,contractul minim. Alina,mami de printesa si baby |
Alina, ma mai stii?
Azi am gasit articolul asta in germana care spune multe lucruri care s-au spus deja aici: http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/0,1518,640948-2,00.html .
Ce vroiam sa intreb: cum e cu firmele de stat de care vorbeste articolul? Ce conditii pun in contract?
------------------
Still looking for pieces of heaven...
karina01 spune:
Buna fetelor. Doresc sa va intreb daca v-ati simti mai confortabil sa semnati un contract pentru recoltarea celulelor stem cu o banca ce stocheaza in Romania sau in strainatate?
felicic76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karina01 Buna fetelor. Doresc sa va intreb daca v-ati simti mai confortabil sa semnati un contract pentru recoltarea celulelor stem cu o banca ce stocheaza in Romania sau in strainatate? |
hai sa-ti spun eu de ce vreau stocare in strainatate...
la noi, banca X (depozitara de celule stem) ramane fara curent electric intr-o zi pentru ca nea Dorel de la santierul de vis-a vis a taiat cablurile de alimentare pentru un oras intreg, iar banca romaneasca (constituita cu fonduri minime, ca pentru Romania) s-a zgarcit la un generator electric. Sau a luat foc... sau...extrapoleaza tu de aici alte nenorociri...
Asta se intampla in Romania, eu am incredere in banca de celule stem din Romania, in recoltare si transport, dar nu am cum sa controlez factorii (romanesti) externi care actioneaza ulterior ... D;aia vreau (si am ales) strainatatea, la noi orice accident este din vina altuia...etc.
pisucmic spune:
Draga Felicic
si ce banca ati ales cu depozitare in strainatate? Si eu gandesc la fel si de aceea as prefera o banca straina.
Karina, tu ce ai facut?
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! s25 cu un dragalas
karina01 spune:
Va pup fetelor.. sa stiti ca m-am gandit mult inainte sa semnez iar sotul este destul de perfectionist si a pus multe intrebari despre acest subiect. Noi am semnat cu Regina Maria (sau poate stiti de stem health unirea, cum se numea inainte) si tot aici are loc si nastere. partea buna consta in reducerile de care beneficiezi daca nasti si recoltezi celule stem cu ei. Eu va pot spune, din punctul meu de vedere, ca sunt multumita de decizie si personal, ii recomand. dar daca e cineva interesat tot pe site poate sa afle mai multe.
http://www.reginamaria.ro/celulestem
Voi cu cine ati semnat?
multa sanatate va doresc