Recoltare celule stem din placenta la nastere?

Recoltare celule stem din placenta la nastere? | Autor: Andries

Link direct la acest mesaj

Buna,

ieri seara la stiri l-am vazut pe Dr. Vladareanu povestind despre optiunea de a recolta chiar la nastere celule stem pentru copil, in caz de Doamne Fereste sa le aiba pe ale lui. Atata tot ca nu am inteles care este firma privata care ofera acest serviciu de recoltare si transport si pastrare in banca de celule stem. Stie cineva care e firma? Ca eu as vrea... dar nu stiu de unde sa ii iau. Multumesc,

Andries

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

subiectele despre recoltarea celulelor stem:
colectare celulor stem
recoltarea celulelor sten
celulele stem

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

eu am de la profeseorul Vladareanu numarul de telefon al persoanei care se ocupa cu asa ceva. Dacate interseaza trimite-mi un PM

15s + Sophia 80%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Am o colega care se intereseaza de celulele stem pentru ca urmeaza sa nasca. Asta este adresa pe care a gasit-o ea.

http://www.cordbloodcenter.com

O zi bunuta.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furnik spune:

buna fetelor!

voua v-au raspuns cei de cord blood center pe mail? ca eu le-am scris acum ceva timp un mail in care ii intrebam mai multe chestii...poate prea multe...si nimic pana acum, eu oricum eram hotarata sa fac la Biogenis dar vroiam sa mai aflu si de la ei ceva...sau poate stiti voi?!acum nu ma mai intereseaza decat cu ce transporta ei sangele...asa pt sufletul meu.

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinaadina spune:

fetelor,vreau si eu o mana de ajutor.sunt noua printre voi,insarcinata in 7 sapt si chiar ma intereseaza ca la nastere sa se recolteze celule stem.
spuneti-mi un doctor care v-a urmarit sarcina si care v-a recoltat.stiti cumva, d-na doctor Indian Pelin face asa ceva.
sunt din provincie si as vrea sa vin la ea in bucuresti,dar pana atunci ma gandeam ca-mi spune una din voi.
mult noroc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Doctorul Vladareanu lucreaza cu Cord Blood Center. Cel putin asa a fost in cazul meu, acum 6 1/2luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia1 spune:

stie cineva daca la buzau se fac recoltari de celule stem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

recoltari de celule se pot face oriunde in romania numai ca tu trebuie sa iei legatura cu firma cu care vrei sa inchei un contract iar apoi dupa caz sa vb cu medicul ginecolog daca stie sa recolteze sau nu ,si in functie de raspuns ii anunti pe cei de la firma iar ei vor trimite un reprezentant sa ii faca o demonstratie medicului sau chiar sa recolteze proba iar asta nu implica nici un cost ,chiar firma il va remunera pe resp medic daca se ocupa de prelevare,iar ca firme sunt 3 in romania :www.CoordBloodCenter.com
wwww.biogenis.ro
wwww.cryo-save.com
si au reprezentanti in toata tara .

Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 35sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Cand am ramas gravida eram PRO celule stem. Nici nu imi trecea prin cap sa privez copilul de asa ceva, pentru 1000 de euro amarāti. Tot citisem prin presa romaneasca diverse chestii extraordinare si eram tare incantata.

Am inceput sa imi pun ceva intrebari cand colegele mele gravide habar nu aveau despre asa ceva. Imi intreb doctorul de familie : el ma intreaba are bebele ceva ?, Nu ii zic eu. Pai atunci ce rost are ? Buun, imi zic ca astia sunt niste inapoiati. Imi intreb ginecoloaga (care nu e si obstetrician) si ea imi zice, ca o sa vorbeasca cu obstetriciana despre acest lucru. Mai, din ce in ce mai in ceata.

Ma plang la vara-mea (ginecolog in ro), care imi zice : mai mi se pare mie ca voi ati trecut peste faza cu celulele stem, si acum astia si-au gasit la noi piata grasa. Mi-a promis ca se interseaza pe larg pentru mine. Ne apucat amandoua de cercetari paralele. Concluzia : nu are sens sa recoltezi daca bebele e sanatos :
1. celule recoltate sunt bune pentru un maxim de kg (so, prietenei mele, i-au zis aia de la banca, ca celulele recoltate de la bebele ei sunt ok pana la greutatea de 9 kg ! ! ! ! !) Nici vorba de utilizare la maturitate.
2. inca nu se stie exact daca pot sa fie pastrate mai mult de 3-5 ani
3. in Franta se recomnada donul de celule stem pentru copii in dificultate

_
Vicky 19+

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

bine ,bine sanatos la nastere va fii ,dar nu stii daca va avea probleme in decursul vietii si nu poti face nimic,cat priveste greutatea asta tine de maturitatea placentei ,de vascularitate,si este importanta cantitatea recoltata la nastere dar oricum se lucreaza la multiplicarea probelor ,iar faza ca nu pot fii viabile decat un anumit nr de ani 3-5 cum iti explici ca sunt pastrate chiar si 20 de ani ,si este stipulat in contract deci o baza legala,si i-am intrebat de aceasta greutate si mi-au spus ca se poate face un transplant cu o greutate mai mare decat cea rec dar rezistenta lui in post operator la infectii este in dificultate,oricum eu am semnat un contract si voi recolta,mai ales ca la prima nastere nu am rec si au compatibilitate mare intre frati,chiar de va fii sa fie o inv inutila si nu le voi folosi sunt cu constiinta impacata .
sanatate

Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 35sapt

Mergi la inceput