Contraceptie

Contraceptie | Autor: danymamic

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor
Am si eu o problema spinoasa si am tot cautat sa gasesc un raspuns dar nu m-am lamurit. Am apelat la forum in speranta ca cineva a fost in situatia mea si ma poate ajuta cu un sfat.
Iata cum a inceput totul. Am nascut pe 6 ian 2007 si dupa 6 saptamani de lauzie am mers la doctor sa-mi reomande o metoda contraceptiva. Mentionez ca am nascut prin cezariana si sub nici o forma nu pot ramane insarcinata in primul an. Doctorul mi-a recomandat exluton. Problema este ca nu le-am luat atunci si intre timp la 4 luni de la nastere mi-a revenit mestruatia . Acum intrebarea mea este cum sa le iau, in prima zi a mestruatiei sau in oricare zi?
L-am sunat pe medicul meu si mi-a zis ca pot sa le iau oricand dar totusi pe prospect scrie altceva. Si in plus mai ofera siguranta daca mi-a revenit mestruatia?
Va rog ajutati-ma.
Pupicei.
Daniela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

in primul rand, cred ca ar fi mai bine sa rogi moderatorii sa mute subiectul la "Femina intim"... acolo isi are locul si vei primi mai multe raspunsuri

eu iti raspund totusi...
din cate stiu eu, anticonceptzionalele se iau din prima zi a ciclului. dar daca dr tau spune sa lei iei oricand, o fi stiind el ceva!

tu mai alaptezi inca? pt ca anticonceptzionalul asta este ff slab, special pt perioada in care alaptezi... insa protectzia oferita este oarecum scazuta. si daca nu mai alaptezi 100% eu cred ca e prea slab. in cazul asta ar tb intrebat dr daca nu ar fi bine sa iei alte pastilutze.

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Anticonceptionalele se iau ori din prima zi de ciclu respectind aproximativ perioada din zi cand incepi sa le iei ori din a cincea zi a ciclului menstrual. Doar atat.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danymamic spune:

Anamaria eu inca mai alaptez.
Miria cristina - multumesc pentru raspuns. Sincer eu citind prospectul exluton-ului am zis ca totusi se ia in prima zi de mestruatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Daca incepi din a 5-a zi de ciclu iti va fi mai peste mana sa ti munte cand incepialta folie sau cand termini.

Adica, mie una, imi este mai usor sa stiu de prima zi decat sa am grija de a 5-a, sa nu treaca.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

ia-l din prima zi ca e mai sigur...si eu din cate stiu cam toate asa se iau. inca ceva, probabil, de fapt mai mult casigur exista diferente de la un contraceptiv la altul, dar....pe al meu scrie ca "este interzis in timpul alaptarii"....so....

adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

adriana eu stiu ca exluton-ul este special pentru perioada de alaptare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, exluton-ul se ia incepand cu prima zi a ciclului menstrual si poate fi administrat in perioada alaptarii.

Roxana

Mergi la inceput

Multumesc frumos tuturor pentru rspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
Originally posted by danymamic

adriana eu stiu ca exluton-ul este special pentru perioada de alaptare

daniela 33+

eu ti-am spus doar ce scrie pe al meu: yasmin se numeste...stiu foarte bine ca sunt multe feluri, cred ca am si mentionat asta in primul mesaj

adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput