iubire neconditionata

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

elise ,nume


sunte-ti nebunele ,este sfirsit de saptamina,si postati la ore mici in loca sa va iubiti sotii cu conditii sau fara.
mi-a placut duelul vostru.


monica mami de print

p.s
elise du-te la culcare eu te anunt cind se scoala nume ,la mine abia este 10 pm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
p.s
elise du-te la culcare




ba pardon, la mine a inceput ziua, s-a cintat Milumilu' de ora 5.
Nici n-am facut ochi bine si tu ma trimiti inapoi la culcare!!?

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

e daca nu vrei sa dormi atunci fugi si iubeste-ti sotul cum crezi mai bine ...adica .... cu ,sau fara conditii.


al meu mi-a dat o avertizare ,s-au mai bine zis mi-a pus o conditie ca daca mai satau mult la comp o sa-si gaseasaca una ,vreau sa vad daca este doar amenintare sau este chiar conditie.

p.s
daca ti-am zis ca stau la pinda sa vad cind se scoala nume ma tin de cuvint ,chiar cu riscul sa ma inlocuiasca.


mami de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Vai de capul meu cat am de citit.

...revin , dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by principe

p.s
daca ti-am zis ca stau la pinda sa vad cind se scoala nume ma tin de cuvint ,chiar cu riscul sa ma inlocuiasca.



principe, apreciez ce risti pt. mine, da' uite ca am o nedumerire indiscreta: voi doo - tu shi nume- dormiti impreuna sau i-ai montat veun senzor, ceva, sa afli cind se trezeste?

Shi unde esti, ca la tine in profil scrie Romania, si tu zici ca 'i alt fus orar?

Nah, vezi ca m-am trezit acu'...fonctzionez oarecum.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

:)
Elise,
Spui: ``la intrebarea "ce inseamna pentru tine iubirea, iubirea, nu o relatie, ca nu asta dezbatem" - imi raspunzi "pentru mine genul de relatie care se dezbate la subiectul asta ..." !!
No comment .
Apropo de "baletul" pe care "cu tristete" nu-l intelegi de ce spun ca-l faci. Ocolit, fentat, evitat, eschivat e mai bine?! ``

Ce sa inteleg eu de aici? Ca imi rastalmacesti vorbele? Ca nu esti de acord cu felul in care iubesc eu?

Eschivat/ocolit/fentat de la ce Elise? De la a iubi? De la a intelege iubirea? De a explica ce inseamna(Are asta o importanta in afara divertismentului pt. tine?) ?...hehe ...De la a intelege ce inseamna iubirea pt. altcineva?
...Eu nu stiu, iti dai seama ca de 5 pagini ma justific pt. parerile mele? Crezi ca nu e o dovada de delicatete? Eu nu contest parerile nimanui...

Chestia aia cu serviciul n-am zis-o cu rautate si n-as fi pomenit-o daca nu ziceai ca e batuta in cuie. Daca erai prietena mea cea mai buna ti-as fi zis acelasi lucru... si probabil ai fi ras. Gandeste-te o clipa... Ca e real ... :)

Cu copilul... Ai dreptate...

nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

nume,

ce sa intelegi?
Ca am pus o intrebare de la care te eschivezi. Atit.
Da' nici asta nu e o problema, e dreptul tau.
In rest nu e absolut necesar sa intelegi nimic anume - just relax, n-am ceva personal cu tine.

Reactiile ofera de obicei o perspectiva mai complexa a opiniilor declarate: iar tu ai ajuns la reactii defensive, inca prinsa intr-un tipar repetitiv. Partea de flexibilitate se rezuma la concesii ale generalizarilor - dar chiar daca ajungem de la "toate femeile considera" la "marioara ionescu considera" sau o uitam pe mariaoara de tot, limitarile ramin aceleasi.
Da' asta deja e e alta discutie.
Si oricum cre' ca meg67 am ingrozit-o, ea se astepta la subiectul asta la puhoaie de femei care si-au iertat barbatii ...si uite ce a ieshit.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Violeta69 si Nume amandoua sustineti ca e un waste of time sa iubesti pe cineva care pleaca. Asa este insa iubirea neconditionata inseamna sa iubesti pur si simplu nu pe cine ti-ai dori, nu cand ti-ai dori si nu intr-un scop anume. Si copiii pleaca la un moment dat de-acasa, asta inseamna ca nu-i mai iubesti? Altfel de acord cu voi este o irosire dureroasa, din pacate insa nimeni nu a sustinut ca iubirea nu doare.

Nume - De ce trebuie sa existe neaparat un exemplu CELEBRU/CUNOSCUT de relatie fericita in care femeia e provider? De ce n-ar putea exista exemple comune? De altfel ceea ce i-ai spus Elisei ti se poate aplica si tie doar ca in celalalt sens: Aperi o pozitie care ti se pare tie avantajoasa...pt. ca tu te-ai simtit bine in ea!" In plus - ce intelegi tu prin conjunctural sau definitoriu?

De exemplu: Ei doi se cunosc, se plac, se iubesc; material situatiile lor sunt similare. Trece timpul ea castiga mai mult si el la fel dealtfel, procentual insa cresterea ei este exponentiala si se ajunge rapid la situatia in care venitul lui este irelevant, aproape inexistent prin comparatie. Trec anii. La un moment dat el isi porneste o afacere proprie, avand capital de investitie banii ei+credite garantate tot de ea. Afacerea merge, creste si se dezvolta. Peste iar ani si ani ea renunta la cariera proprie si se ocupa de casa, familie si actele firmei. Si traiesc fericiti in continuare. In situatia asta cine e provider si de care conjunctural sau definitoriu?

Mihuta mi-a placut foarte mult mesajul tau si mai ales treaba aceea cu alegerea si iubitul la 20 de ani sau/si la 30 de ani Insa, precum spune si Elise mie de-alungul vietii mi s-a intamplat sa ma indragostesc pur si simplu, fara sa-mi dau seama cand si de ce si in general de pers. pe care dpdv rational le-as fi respins categoric. si totusi cu toate eforturile mele n-am reusit sa ma opun evidentei si sa-mi alung zambetul ala tamp interior si exterior. Este adevarat insa ca am facut si alegeri cu sufletul si cu capul in acelasi timp. Aceea a fost sotul meu. Insa asta recunosc nu este o facatura dar este iubire conditionata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

marimar.....eu nu am sustinut ca e o pierdere de timp sa iubesti pe cineva care pleaca...din contra!

eu am vorbit la modul general,nu m-am referit neaparat la relatia de cuplu!

pt. ca in viata exista mai multe forme de iubire....
cea de parinti,de copii,de prieteni,de amici,de cunostinte.....

pe parinti ii iubesti neconditionat cand sunt si mai ales cand s-au dus!

prietenii mi-i iubesc asa cum sunt ei cu bune si cu rele pt ca totdeauna ma gandesc ca nici eu nu-s perfecta....

se intampla ca uneori sa ai niste experiente dureroase din partea prietenilor,ceva se distruge,dar iubirea nu dispare....

mie mi s-a intamplat asta si dupa ce a trecut furia am constatat ca nu pot sa pur si simplu sa scot "iubirea" si sa zic "gata,de acum pe asta/asta nu o/il mai iubesc!"...a ramas acolo undeva,insa am unele rezerva in a-mi mai pune sufletul pe tava si a ma baza pe acea persoana....

despre amici si cunostinte nu-mi pun niciodata problema ca ar putea sa nu ma dezamageasca si avand din start perceptia aceasta sunt "protejata" pt orice situatie.....
evident ca doare si atunci,insa dupa un timp imi amintesc ce mi-am propus initial si nu sufar....

daca vine vorba despre iubirea fata de un partener,timpul mi-a demonstrat ca nimic din ce a fost nu s-a rispit,ci s-a transformat(ce e si expresia aceea celebra...nimic nu se pierde,nimic nu se castiga,totul se transforma!) de obicei in prietenie si uite,cum iubirea se invarte intr-un "cerc"...cel putin pt mine

despre iubire pt copil/copii nu cred ca ar exista ceva care sa o transforme....va exista intotdeauna....si dincolo de viata!

asta e doar parerea mea in legatura cu iubirea sub toate formele ei...
sau aproape





Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Salut Miramar,

La intrebarea cu plecatu` eu m-am referit numai la iubirea dintre un barbat si o femeie implicati intr-o iubire/poveste/relatie amoroasa.
Si cred acelasi lucru; ca e o irosire si ca in fapt compromite iubirile/relatiile posibile ulterior. Nu zic ca exista vreun fel de a ti-l(o) scoate din minte si de inlatura durerea pe moment. Dar cred ca trebuie sa lasi timpul sa vindece fara sa rememorezi, fara deznadejdea ca ce-a fost n-o sa mai fie.
In plus cred ca in timp imaginea plecatului se imbunatateste... ca asa lucreaza imaginatia noastra... ajunge sa para mai grozav decat a fost... devine ideal(si deci ireal). Si asta ajunge sa dezavantajeze artificial un eventual iubit ulterior...

Am cerut un exemplu cunoscut pt. a sublinia ca modelele noastre culturale, sociologic, psihologic si istoric, au creat tiparul barbatului care asigura traiul familiei(barbatii vanau si aduceau vanatul, luptau in razboaie... sunt sute de exemple asa ca nu insist care au toate la baza ocrotirea femeii). Din acest motiv, oricat ne-am moderniza, barbatul asta pe care-l avem acasa, iubitul, are si el (sau ar trebui sa aiba) un ego care-i spune ca tre` sa faca si sa dreaga pt familia lui. E drept ca nu mai e nevoie de forta sa rapuna animalul in padure ... da` ar vrea sa aduca ceva de la supermarket si sa-i fie recunoscute meritele pt. munca la birou de unde ia cupoanele de masa... Eu trivializez acum in gluma. Ideea e ca eu consider normala pornirea unui barbat de a-si ocroti sotia/ de a dori sa asigure o parte din venit.
Acum, sigur... exista situatii in care sotia castiga mai mult sau chiar tot... Daca e asa, e pacat sa accentuezi acest aspect. Pt ca indiferent cat de modern si intelectual e barbatul, undeva in creier are intiparit modelul in care un barbat cara vanatul. Intelegi?
Aici apare un conflict pt ca cei doi nu inteleg acelasi lucru din declaratia ei(ca nu-i trebuie nimic):
O femeie care spune ``nu-mi trebuie nimic`` de fapt, in mintea iubitului ei, nu face decat sa-si accentueze rolul de ... vanator... free lancer. Altfel de ce ar spune-o? Ca sa-i arate care e locul lui?
Pe de alta parte o femeie declara iubitului ca nu-i trebuie nimic din cu totul alte motive: Ca sa arate ca dragostea ei e reala si dezinteresata: ``observa iubitul meu ca nu-mi trebuie nimic decat iubirea ta``, ..., ca sa promita o implicare eficienta in cuplu ce va fi sau este.

Pozitia asta de provider declarativ: ``nu-mi trebuie nimic`` este securizanta pt o femeie dintr-un singur unghi: de senzatia de detinere a controlului:`` Iubitule, nu-mi trebuie decat iubirea ta dar sunt independenta, nu ai TOT ce-mi trebuie, restul il detin``... Iata de ce spun ca ea vine de fapt din nesiguranta.

Pozitia de provider real, nedeclarat are cu totul alte implicari: asigura independenta. Este important sa ne afirmam independenta cand suntem indragostite? Habar n-am. Eu as zice...pas. Pt. ca independenta e o stare individuala, nu-ti implici independenta fundamentala in cuplu. De ce ai sublinia ca poti oricand sa-ti faci ruxacul cand nu vrei sa pleci? Corect; tu stii ca ruxacul e acolo si contine plasa de siguranta...asta-i bine.

Situatia de provider este avantajoasa dar, in viata de cuplu, nu aduce avantaje DECLARAREA ei. Spun asta din intelepciune... cu state lungi de... provider.

Altfel, privit din afara, e tot o greseala sa vrei sa retusezi statutul de provider din motivele pe care le-am dat in primul paragraf: modele culturale etc

Exemplul tau e un echilibru permanent de fapt. Este cum trebuie sa arate viata a doi oameni care au plecat la drum... Nu exista ``provider``.

nume

Mergi la inceput