Gradinita Rainbow Kids!
Vladut anul acesta scolar adica 2006-2007, a fost la Gradinita Rainbow Kids!
Eu sunt fff multumita de tot ce am intalnit acolo, personal, programa de invatamant, oamenii care s-au ocupat de vladut, activitate educationala.
Modul in care au intercationat cu copilul si cum s-au adaptat la necesitatile fiecarui copil mi s-a parut admirabil, adresarea intre copii si educatoare este una deschisa (fara pretentia ca educatoarea sa fie numita Doamna Educatoare - ci simplul l-i s-a spus pe nume)- ceea ce copiilor le-a facut bine mai ales in prima perioada de de caomodare.
Raspunsuri
inaioana spune:
Eu nu stiu cum sa recomand mai prost gradinita asta.
E o gradinita private la care spaga e la mare rang, mai rau ca la gradinitele de stat cele mai corupte. Mi s-a parut de la inceput neprofesionista dar pentru noi era o solutie temporara asa ca n-am dat foarte mare importanta atata vreme cat directoarea si educatoarea cu care am vorbit eu pareau foarte uibitoare de copii. Educatoarea cu care ma intalneam eu dimineatza era ok, nu neaparat mare profesionista dar foarte dragutza cu copiii. Este singura careia ii pastrez o amintire frumoasa. Dar cea de dupa amiaza si care era si cea “importanta” era ingrozitoare. O cheama Angela si nu mai stiu cum. Dupa o luna si jumatate de cand am dus-o pe Katja a fost serbarea de Craciun, cand s-au relevant toate la cotele adevarate si de a doua zi nu am mai dus-o. Am mers acolo si nu-mi venea sa cred cum parintii veneau incarcati de cadouri si buchete enorme pentru educatoare care imediat se luminau la fatza si inceapeau sa-i pupe in fund, purtandu-se urat pe fatza cu ceilalti parinti si cu copiii lor.
Katja , desi este un copil foarte sociabil si stie zeci de poezii si cantece si avea si rol, a fost ignorata toata serbarea care oricum a fost un fiasco total, pentru simplul motiv ca noi nu adusesem cadouri si flori. Copiii cu parinti “amabili” au fost scosi in fatza desi unii nu vorbeau deloc , pusi sa danseze, ajutati..ma rog..penibil. Serbarea s-a terminat ca si cand Katja nici n-ar fi fost acolo, la fel si pentru alti copii in aceeasi situatie cu ea.
Alta chestie stupida a fost ca am dat un milion pt cadourile copiilor care au constat intr-o carticica in engleza, o papusa oribila mica, de cea mai proasta calitate si cam doua kile de ciocolata de toate felurile, din aia de alimentara. Si convinge copilul care acasa nu are asa ceva si n-a mai vazut, sa nu o manance pe toata atunci.
Cat despre educatoarea Angela, Katja mi-a spus ulterior ca bate copiii (cica pe ea nu, ca era cuminte, dar pe altii, mai ales un baietel, am uitat cum il cheama) si ii pedepseste. Si acum dupa atatea luni, cand trecem prin zona ma intreaba temator : “nu mergem la gradinitza veche, nuuu?” iar in povestile pe care le inventeaza pe vrajitoare o cheama Angela atunci cand are nume.
Are rost sa mai continuu si cu altele…?
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
anca_vlad spune:
nu stiu cum sa comentez ce ai scris aici, sincer eu nu am dat inafara de taxa pe luna cei 700 ron si cadoul de craciun nici un LEU in plus!
pe baietelul meu il cheama Vladut si daca nu ma insel cred ca ne-am intalnit o data vis-a-vis de hotel Marriot.
serbarea de craciun a fost reusita nu pentru ca vladut a avut un rol mai mare sa ii zic asa, dar cred ca educatoarea si acum ma refer la Claudia a facut absolut tot ce a putut ca fiecare copil sa spuna o poiezie, la vremea respectiva, vladut venea acasa si imi spunea poieziile care trebuiau sa le spuna si ceilalti copii si imi amintesc de la el ca si Katia a avut cateva versuri de spus!simai trebuie avut in vedere ca la varsta de 2-3 ani se lucreaza ff greu cu ei pt nu se pot concentra ff mult asupra unui singur lucru!
cadourile nici pe mine nu m-au incantat dar astea au fost!
Eu nu pot spune decat ca am fost si sunt ff multumita de colaborarea cu erducatoarea de la grupa lui vladut si cu directoarea acestei gradinite, am gasit intelegere vis-a -vis necesitatile copiului meu!
Are un regim alimentar putin deosebit si este respectat!
inaioana spune:
Anca, nu imi amintesc sa ne fi intalnit vreodata, nu cunosc nici un parinte de la acea gradinita. Katja a avut de spus mai multe poezii si avea si niste cantece de grup pe care fireste ca le stia, le-am invatzat si eu de cat le-a spus si le-a cantat pe acasa, dar la serbare nu a spus NIMIC pentru ca nu a avut ocazia. A fost o debandada teribila,o atmosfera de graba si hei-rup. Si educatoarea cealalta, cea dragutza (nu mai stiu daca o chema Claudia, poate ca da) nu a fost implicata deloc in serbare, Angela a fost "maestrul de ceremonii". Eu nu cred ca am fost la aceeasi serbare daca tie ti se pare ca a fost "reusita". Si nu cred o iota in ideea ca e vina copiilor care, vezi doamna ar fi fost prea mici. Katja a fost la gradinita de la fix 2 ani , am asistat la mai multe serbari la care a participat impreuna cu copii de aceeasi varsta la care totul a fost super, au cantat si s-au distrat impreuna. La asa zisa serbare de la RK, multi copii urlau dupa parinti (inclusiv Katja care nu a facut asa NICIODATA) atmosfera eraun mare haos si stres, Angela se ducea si smulgea cate o copil de mana si il ducea la un microfon sa-si spuna poezia (la Katja nu a venit si nici la altii), parintii se calcau pe picioare ca sa vada ceva etc. Am filmata toata "distractia", o pun la dispozitia oricui. De asemenea am filmate si serbari frumoase cu Katja mai mica, de la alta gradinita cu adevarat profesionista, asa...pentru comparatie. Ca se da vina pe copii pentru calitatea mizerabila a prestatiei lor.
Nici mie nu mi-a spus Katja ca ar fi batut-o educatoarea. Mi-a spus de mai multe ori, Azi Angela l-a batut pe un baiat ca n-a fost cuminte. ca el nu e niciodata cuminte si face si drege... Si am intrebat-o de mai multe ori daca a fost batuta sau pedepsita si mi-a spus ca nu, ca ea e cuminte. Dar era si inca este evident ca ii era teama de acea Angela. Si mie mi-a fost antipatica si se vede pe ea ca e genul agresiv, nervos si corupt. Prin contrast cu cealalta care e tare blanda dar nu e asa importanta in "rang".
Nu stiu cum era mancarea in realitate, dar am inteles ca o preparau acolo (de unde si mirosul persistent din gradinita) dupa indicatiile directoarei, aceeasi care a gasit de cuviinta sa dea cadou unor copii de 2 ani doua sacose mari pline cu ciocolata...
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
inaioana spune:
quote:
Originally posted by anca_vlad
pe baietelul meu il cheama Vladut si daca nu ma insel cred ca ne-am intalnit o data vis-a-vis de hotel Marriot.
quote:
Originally posted by anca_vladserbarea de craciun a fost reusita nu pentru ca vladut a avut un rol mai mare sa ii zic asa
Acuma ma gandesc ca nu vad cum ne-am fi putut intalni dat fiind ca noi am mers numai cu masina. Nu il stiu pe baietelul tau (nu stiu nici un alt copil) si sincer nu-mi amintesc ca vreun copil sa fi avut vreun rol, oricare. A fost numai o debandada printre plansete si un cdplayer cu cantecele la care mai sarea discul. Chiar am sa revad diseara inregistrarea de curiozitate.
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004) pozici
speed spune:
inaioana,groaznic ce povestesti tu acolo...
ma doare sufletul cind citesc asemenea mesaje,nu-mi vine sa cred ca in zilele de azi copiii pot fi tratati in felul asta chiar de cei ce-ar trebui sa le fie modele si sprijin in anii de formare.
Cristina_C spune:
Ioana![]()
Anca, lasa-i sa-si faca singuri reclama: http://www.rainbowkids.go.ro/index.html
inaioana spune:
M-am uitat si eu pe site-ul gradinitei acum si sincer am crezut ca fac o grava confuzie, ca am retinut eu incorect numele si ma gandeam sa intru sa cer scuze, mai ales ca nici nu au poza cu fatzada gradinitei ca sa o recunosc. Apoi am tot scotocit pe net si mi-am dat seama ca nu e nici o confuzie, asta e gradinita.
Deci..dragelor..site-ul lor nu are nici o legatura cu ce se intampla acolo. NICI UNA. Nici vorba de profesoare straine si o discutie cu directoarea e suficienta pentru a vedea ca nici romana nu e chiar un punct forte. E adevarat ca e foarte mieroasa si pare ca e moarta dupa copii, dar cred acum ca asta e doar o tehnica de vanzari.
Copiii se uita la desene cateva ore dupa ce se trezesc dupa-amiaza sau se joaca la calculator. Stiu de la Katja ca tot timpul li se spunea sa stea pe scaunel iar metoda de invatzare era cu "repeta dupa mine ,nu asa, repeta asa, repeta iar, nu! cum am spus eu? repeta exact cum am spus!" si asta mi-am dat seama pentru ca asa vroia ea sa ne "jucam" de-a profesoara-ea si copilul-eu. Si asta exact in perioada aia, nu avea de unde sa le scoata din alta parte! Pentru ca daca intrebi un copil ce a facut la gradi nu o sa-ti spuna, dar iti dai seama din cum se joaca, din ce spune si ce atitudini are cu papusile. Alteori iti spune unele franturi ca din senin...
In fine, ea a fost la acea gradinita doar o luna si jumatate, slava domnului!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
anca_vlad spune:
ca punct de reper iti spun ca a fost imbracat in costum national din zona sibiului, eu imi aduc aminte ca m-am intalnit cu o mamica cu o fetia blonduta cu un bb-in carucior si cu sotul, care parca nu vb prea bine romaneste in fata rotiseriei undeva unde era un palmier din plastic, daca nu ati fost voi inseamna ca eu fac o confuzie, si imi cer scuze!
mancarea este catering nu o prepara acolo!
uite o poza de la serbarea cu pricina cu vladut!
http://i81.photobucket.com/albums/j201/vladut05112003/serbare%20craciun%202006/pozeserbarecraciungradi2006002.jpg
si uite o poza cu vladut in costum popular, andi in mos craciun si o fetita
anca_vlad spune:
si al doile link
http://s81.photobucket.com/albums/j201/vladut05112003/serbare%20craciun%202006/?action=view¤t=pozeserbarecraciungradi2006009.jpg