Gradinita Rainbow Kids!
Raspunsuri - Pagina 2
inaioana spune:
Gata, m-am convins de tot, este aceeasi serbare si aceeasi gradinita. De asemenea ne-am recunoscut si in pozele tale, mi-am adus aminte si de cat a fost de oribil. Eu cred ca , inafara de Vladutz care parea relaxat, se vede chiar si din poze care era atmosfera si cat de "fericiti" erau copii.Toti ceilalti. E clar ca erau inghesuiti sau nebagati in seama pe acolo, ca se uitau dupa parinti si care incotro, ca nu a fost nici un dans, sceneta, whatever si atmosfera era nasoala. Dupa cum vezi in poze Katja era in lacrimi cu mine incercand sa par calma ca sa o linistesc, in spatele ei. Iar cand am vazut poza in care Vladut spunea poezia si Katja se vede in spatele lui in picioare incercand sa se apropie si ea de microfon, mi-am amintit ca era a treia sau a patra oara cand isi invinsese teama si vroia sa se duca si ea sa isi spuna poezia doar ca niciodata nu era randul ei, pentru ca stii foarte bine ca educatoarea Angela era cea care alegea copiii care urmeaza. Katja nu a urmat niciodata.
A fost o experienta oribila, numai cand am revazut pozele mi s-a ridicat tensiunea.
Si cand am vazut fatza directoarei in poze, din nou (a doua poza din album) si un coltz de Angela care il aranjeaza pe Vladutz peste o fetitza,in alta poza..iar...
Btw, sotul meu vorbeste excelent romaneste fiind roman si bine educat. E o confuzie, nu ne-am intalnit niciodata.
Iar in privinta mancarii, nu stiu cum este acum, dar tin minte perfect ca in acea perioada nu era nici un catering. Personal ne-a explicat directoarea ca au avut probleme cu firmele de catering si ca au ales si din cauza calitatii dar si a preturilor sa prepare mancarea in bucataria proprie. Poate acum nu mai e asa..nu stiu.
Si acuma serios...tot restul prostiilor de pe site: profesoare straine, ore de cate si mai cate limbi etc...poti sa spui ca au avut asa ceva vreodata?? Nu ca m-ar interesa, dar asa..ca dovada de onorabilitate.![]()
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
anca_vlad spune:
imi cer scuze de confuzie, tu sti mai bine, eu tin mine ca m-am intalnit cu cineva de la gradi in drum spre casa, dar se pare ca nu cu voi!
recunosc, (daca un lucru sau un fapt nu exista nu pot spune ca e invers), ca nu au cuprins in programa ceea ce scrie pe site, dar nu sunt lipsiti de activitati, acum de exemplul merg la innot!
inaioana spune:
Uite si alta parere tot de pe DC (a mai fost un subiect de curand) cu care sunt intru-totul de acord. Asta am vazut si eu si , din nefericire, mai mult decat atat :
quote:
Originally posted by mak
eu am vizitat RAINBOWKIDS de doua ori, in luni diferite si mi-a lasat un gust amar (copii erau nesupraveghiati de ambele dati, se uitau la cartoon- si cat am stat eu de vorba cu cineva, cam juma' de ora nu i-a bagat nimeni in seama; la desene poti sa-i pui gratis, nu pe bani;cat priveste profesoara din Anglia cu care se lauda, de ambele dati raspunsul a fost "asteptam sa vina saptamana viitoare")
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004) pozici
anca_vlad spune:
mie nu mi s-a pomenit de profesoara din anglia, cred ca experienta fiecarui copil e diferita, pt vlad nu e prima gradi, mege la gradi de la un an si 10 luni,si nu a avut probleme cu acomodarea, cred ca daca nu se simtea bine acolo mi-ar fi spus, dar lui ii place, eu vad progrese din punctul de vedere al invatarii sa ii spun asa, ca nu imi gasesc altfel cuvintele!
Ce pot spune fiecare cu experienta lui, imi aduc aminte ca la serbare catia a plans de la inceput, pana si pe Andrei cel mic si neastamparat au reusit sa il tempereze si sa il tina pe loc!
inaioana spune:
Anca, fireste ca experienta fiecaruia e unica. Ma bucur ca baietelul tau se simte bine acolo, de fapt pare, dupa cum am mai spus deja, ca a fost vesel si la serbare. Sincer nu-mi aduc aminte sa mai fi fost vreun copil in aceeasi stare de spirit. Si pentru ca ma simt provocata, am sa ma straduiesc sa pun filmul pe net si sa dau link, ca sa se vada atmosfera reala, cu sunet si tot tacamul. Ca poate din poze nu se vede, pozele fiind mai mult cu Vladut care era ok.
Katja a plans pentru ca aia s-a purtat infect cu ea inainte sa vina parintii (adica noi) cat si in timpul serbarii la fel, ca doar eram acolo, ce naiba! Si nu a fost singura in aceasta situatie, indiferent de cum incerci sa faci lucrurile sa para. Eu nu imi permit sa te contrazic in privinta cadourilor sau spagii pe care sustii ca nu le-ai dat (poate sunteti rude sau prieteni de familie cu directoarea sau educatoarea), dar am vazut cu ochii mei cum reactionau acea educatoare cat si directoarea la cei care aduceau cadouri, cum imediat mangaiau copiii pe cap si cat de mult i-au bagat in seama in timpul serbarii pe anumiti copii si atat (la Katja nici nu s-a uitat si nici cu noi nu a schimbat o vorba si , repet, nu am fost singurii in situatia asta).La sfarsitul serbarii am alergat dupa directoare o jumatate de ora ca sa ne spuna, dracului, unde sunt hainele copilului sa putem merge acasa. Pentru ca nu au dulapioare pentru fiecare, totul e claie peste gramada. Nefiind dintre parintii "amabili", nimeni nu a putut sa vorbeasca cu noi decat cand au plecat toti importantii si nimeni nu reusea sa ne spuna unde-s hainele copilului meu(ingrijitoare sau educatoare).
Vad ca insinuezi ca fiica mea ar fi plans de la inceput pana la sfarsit , mai rau decat cel mai mic copil "pe care au reusit sa-l tempereze"! Nu e adevarat. Si daca ar fi, nu vad cum poate fi asta vina copilului, e absurd. Iar in timpul serbarii a fost trista pentru ca nu a avut ocazia sa spuna si ea poeziile ei pe care si le pregatise, sa cante cantecelele etc. Si asta doar pentru ca parintii ei nu venisera cu cadouri, hai sa fim seriosi.
Educatoarea cealalta chiar imi spunea inainte de serbare ca e mirata de Katja ca imediat invata poeziile, ca le stie pe ale tuturor etc. Nu vreau sa o laud,dar stiam ca e asa de la fosta gradinita unde , repet, intotdeauna a fost ok, nu am vazut atatia copii plangand nici intr-un an de zile adunat ca aici in mai putin de o ora. Iar serbarile erau o bucurie si erau copii mai mici. Pur si simplu cantau si faceau jocuri impreuna, nu trebuiau "temperati", erau antrenati in joaca, veneau de placere, li se dadea ocazia sa se exprime,se simteau bine; toti.
Ma rog, nu mai continuu ca ma enervez. Am sa revin cu filmul serbarii.
Nu trebuie sa iti ceri scuze pentru confuzie, se intampla oricui.
In schimb numele fiicei mele se scrie asa : Katja nu "Katia" si nici "catia", no offence.
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
anca_vlad spune:
eu nu vreau sa te supar intr-un fel, nu am insinuat nimic la adresa Katiei, ca ar fi deranjat intr-un fel, e poate sunt subiectiva dar am vazut serbarea ca reusita prin prisma prestatiei lui Vladut!
cadourile le-am dat dupa serbare, si nu am simtit ca s-a purtat altfel cu vladut nici inainte de cadou nici dupa cadou, de aceea am evitat sa ofer cadou mai mult decat un buchet de flori si nu la toate educatoarele, claudiei, directoarei si parca mirelei, ingrijitoarea!
nu stiu daca ti s-a intamplat ca mergand dupa katia la gradi sa nu ajunga primul andrei ca in secunda urmatoare sa fie in cu totul alt loc, e un copil care este intr-o continua miscare, iar faptul ca la serbare a fost mai linistit mi-a sarit in ochi sa ii zic asa!
si mai exista un aspect care trebuie luat in seama vis-a vis de serbare, si parinti au cam incin atmosfera prin forfota lor!
ligeea spune:
Inaioana , daca nu te superi , la ce gradinita ai acum fetita ?
Eu sunt in cautare de gradi pentru un baietel de 4 ani , si ma ingrozesc de gradinitele din Bucuresti Bani multi -nu ca nu as avea posibilitatea , dar vreau si calitate in acesti bani
anca_vlad spune:
inaioana, imi pare rau, nu am fost atenta la felul cum se ortografiaza numele fetitei tale, nu a fost cu intentie.
Eu mai intervin doar acum la acest subiect si spun doar atat, fiecare a trait exsperienta in felul lui si are dreptul sa isi fac o parere pro sau contra gradinintei.
daca eu am o parere buna despre ce s-a intamplat intr-un an de zile acolo in gradinita, si am ales ca vladut sa continue sa frecventeze aceasta gradinita nu se datoreaza faptului sistemul meu de valori ar fi pe o scala inferioara, sau ma multumesc cu ce este, ci pentru ca am gasit intelegere, am reusit sa comunic fara eforturi cu cei in grija carora l-am lasat pe vladut, si evident intr-un an de zile vladut a progresat ff mult, si mai mult decat atat, am vazut preocupare pt activitatea educationala.(iesiri la teatru, circ, gradina zoologica, botanica, in locurile de joaca special amenajate, Arlechino si Balonul copiilor, si nu o data ci de mai multe ori, si acum la inot de 3 ori pe saptaman).Si inca o paranteza, sunt curioasa la cate gradinite particulare se intampla ca zilele in care copilul nu frecventeaza gradinit asa iti fie scazute din taxa de pe luna respectiva?
Daca tu ai alta parere, eu o respect, e parerea ta si sunt sigura ca nimeni nu ti-o poate schimba.
sunt gradinite in care copii nu sunt dusi nicaieri, si nici jucarii suficiente nu sunt si sunt tot gradi particulare.
apopos acum la ce gradi mergeti?
ralu_ione spune:
Trebuie sa zic ca sunt foarte uimita de afirmatiile tale . Noi suntem parintii ueni fetite inscrise la Rainbow Kids . Intram in al 3-lea an de colaborare si mi se pare o gradinita exceptionala pentru copilul meu
.Colectivul este orientat spre copii , programul de invatamant foarte adecvat si diversificat , alimentatia este potrivita si atent aleasa. La ce te referi cand zici de spaga ? E cea mai ieftina gradinita particulara , referindu-ne la costul lunar dar cu toate astea nu se simte o scadere a calitatii serviciilor prestate. Nu si-ar lasa atatia parinti copilul acolo daca afirmatiile astea ale tale ar fi reale Inaioana .
inaioana spune:
Anca, si eu iti respect parerea
si ma bucur ca baietelul tau e ok acolo.
Parerea mea personala am expus-o pe larg, nu mai reiau.
Este adevarat ca e o gradinita ieftina, nu mai tin minte despre acel program de scadere a taxelor, dupa cum am spus, Katja a mers doar o luna si jumatate si in fiecare zi, nu a avut intreruperi .Nu stiu daca mai sunt gradinite la fel de ieftine si cu acest tip de taxare in Bucuresti, probabil ca nu.
Katja a mers inainte la o gradinita din Ploiesti (Snow White - am scris despre ea pe site) de la 2 ani, program lung de la inceput - fara nici o problema de adaptare (chiar am fost foarte surprinsi, dat fiind ca pana atunci statuse numai cu mine acasa si a fost un copil alaptat un an si jumatate
).
Cand ne-am mutat in Bucuresti am dus-o la Rainbow Kids pentru ca era aproape de casa si parea ok, asteptand ca de la 3 ani sa o ducem la Waldorf. Data fiind experienta oribila de acolo, am hotarat ca nu ar fi in interesul ei sa mai "testam" si alte gradinite particulare si am hotarat sa o lasam sa isi revina, acasa cu bona pana in primavara. In ultimele doua luni a mers la Waldorf in Romana dimineata, a fost admisa si din septembrie va merge full time acolo.
Gradinita Waldorf este de stat dar are un alt tip de curriculum decat cele obisnuite, alta metoda de predare/invatare, este centrata pe copil si individualitate, au tot felul de activitati inclusiv practice. Asta e o optiune personala, am discutat-o la subiectul despre Waldorf.
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici