Constanta!!! (89)
Raspunsuri - Pagina 16

dumitrulaura spune:
Salutare la toate fetele!
jone, la ce cresa e fetita? Eu am avut baiatul inscris la cresa din tomis III. A fost ok pana au inceput bolile. Am trecut peste asta cu bine. Dar de la un timp copilul venea stresat acasa din cauza unui baietel care-l batea, si nu numai pe el. Am aflat de la ingrijitoare ca baietelul respectiv era violent cu toti copiii. Am vorbit cu ele sa nu-mi mai lase baiatul langa bataus. Dar ... copiii tot se intercalau. Ca vrei sau nu vrei. Asta pana intr-o zi in care a venit acasa plangand ca-l bate M. si ca nu mai vrea sa se duca la copii. In momentul acela am decis sa-l mut la alta gradinita. Deja era mare pt. cresa. Si acum sunt super multumita. Macar nu mai e stresat de ceilalti copii. E la o gradi privata unde la 7-8 copii este o educatoare.
Cred ca asta e solutia. Ca din interior nu o poti rezolva oricat de "atenta" ai fi(caci eu am fost" atenta "crezand ca vor avea grija de copilul meu , nu mai bine decat ceilalti, dar macar sa se poarte frumos cu el si tot degeaba). O muti la alta cresa. Altfel risti sa ai un copil traumatizat.

Fiquelle spune:
Buna seara!
Laura, la ce gradinita particulara duci copilul si cam care mai sunt preturile la particulara?
oana(Mygirl), acolo merge si Sofi, chiar te-am vazut intr-o zi cand venisesi si tu sa o iei, dar nu aveai ochi decat pt ea, asa ca nu te-am abordat Cu racelile nu stiu ce sa iti spun, doar ca anul trecut Sofi imi facea bronsite asmatiforme, si nu mergea la camin, si acum doarme si ea acolo si nu mi-a facut nimic; daca era umezeala si mucegai cred ca imi facea, nu? -Sofi doarme in primul dormitor, ca este la grupa pregatitoare; sincer, tu ai vazut mucegai? ca eu n-am vazut
si mi-e groaza daca e asa si eu n-am vazut...ma gandesc ca totusi poate altele sunt cauzele, mai mergi la un doctor sa o vada. O duci si peste vara? pupic colegei de gradi
Fetelor, sunt cam suparata...cred ca v-am mai spus ca mama mea s-a operat acum 4 ani de cancer la san, stadiul 3 B; i s-a scos sanul stang. A facut terapia chimio- si radio-, a fost bine. Acum 1 luna Sofi a lovit-o din greseala, jucandu-se in celalalt san, cel ramas. I-a aparut un nodul dureros de cca 3 cm; la mamografie a aparut ca fiind neregulat, cu niste radacini ca un paienjenis si adenopatie axiala. Mi-e teama ca i-a recidivat cancerul. Sunt cam deprimata din cauza asta. I s-a recomandat punctie(biopsie) si apoi eventual operatie. Mai stiti pe cineva la care a recidivat cancerul mamar? poate ma linistesc...poate nu e asa grav...sper!
_
IUBESC VIATA!

dumitrulaura spune:
Fiquelle, nu stiu daca am voie sa spun numele gradinitei dar se afla in cladirea unde este acum sediul Univ. Populare. E o gradi cam scumpa. Preturile sunte intre 3 mil -6 mil. depinde de gradi.
In legatura cu cancerul am aflatade la tv si de la o persoana-barbat, ca exista un tratament experimental cu " seminte" radioactive. Care ajuta sa nu mai recidiveze celulelel canceroase. In Europa se face operatia de 8 ani. La noi in Rom doar de 1 an.
La tv era prezentat un caz de cancer mamara. Femeia a fost operata dar ca sa nu recidiveze i-au implantat " seminele" Este experimental dar pana la urma faci orice.
Barbatul care a avut cancer la prostata este din Cta si si-a implantat astfel de seminte si este multumit de rezultate. efectele secundare nu se cunosc. A platit aprox 10000 euro.La Fundeni. Merita incercat.

pisikuta spune:
roxana, tatiana, multumesc.
cu piciorul, am fost la 2 medici. tica, in 3 minute mi a dat valea. alexandrescu, m a ascultat mai mult si m a trimis si la un kinetoterapeut, pe care urmeaza sa l consulte in privinta unei ghetute corectoare. asta ptr ca m am plins de la inceput si am cerut consultatie in care sa fiu privita ca pe o mama fara patalama in medicina, si nu o consultatie lapidara. ca asa as deschide o dezbatere pe tema asta, a afacerilor in medicina! ca, la naiba, de aia nu ma duc la medic cand am vreo afectiune minora si ma tratez dupa prospectele medicamentelor si dupa reclame!
tatiana, eu am 2 medici stomatologi extraordinari. unul, e o dna doctor, are tarife mai mari dar e deosebit de calma, blanda, lucreaza usor si iti acorda tot timpul din lume daca esti mai temator si o rogi sa te astepte pina te simti pregatit, pe scaunul ala, sa te confrunti cu freza sau vreo injectie. primeste sigur copii, vad o gramada acolo. sotul ei s a specializat in germania si, la lucrari grele, lucreaza in tandem. al doilea este la fel de rabdator, pe deasupra are si simtul umorului si sat mai bine cu tarifele. maica mii i a lucrat impecabil dintii. dar, sa ma scuzi ca n am in seara asta date de contact la indemana, daca mai ai nevoie, intru maine iar pe forul si ti dau.
mygirl: la mine n cartier, de ceva vreme, s a deschis o gradi unde si aduc prietenele mele copiii. e gradinita liceului international de informatica, pe str unirii. e super laudata, o vila noua, sigur e salubra, cu copii nu foarte multi, cu program prelungit, asigura si transport.
jone, eu am copil mic, dar colega mea de serviciu a avut asa mari probleme cu cresa din cauza indiferentei si nerusinarii educatoarelor..a ajuns sa se crete zilnic cu ele, sa faca plangere la inspectorat, ptr ca a mers pe principialitate si si a zis ca dreptatea e a ei si nu se poate lasa invinsa. ca prea sintem o natie care pleaca capul mereu. dar n a rezolvat nimic. si anul trecut, cand a terminat cresa si l a mutat la gradi, alea au rasuflat usurate c au scapat de ea. eu am tras concluzia ca, decat sa te lupti singura, mai bine il muti. il traumatizezi mai putin, iti aperi si nervii tai. ca sprijin de la educatoare si autoritati mai greu...eu am asa un scepticism in privinta asta...dar, imi pace sa va citesc pe forum, mai invat cateceva si ma pregatesc pentru anii ce vor veni ai fetitei mele.
eh, am scris un kilometru...noapte buna!

emaaimee spune:
buna,
am venit sa va urez un weekend placut.
imi pare rau ca nu prea am timp sa intru pe net.
dupa munca nu ma mai pot desprinde de mica.
va pup
ALAPTATUL HELPLINE

m-am facut maricica

emaaimee spune:
Fiquelle, sper din tot sufletul sa fie bine mama ta.
ALAPTATUL HELPLINE

m-am facut maricica

irina81 spune:
Figuelle,stadiul 3b din 4 denota ca a fost un cancer destul de avansat.E posibil sa recidiveze,dar sa speram ca tumora este benigna.
A facut biopsia,la ce medic merge? Dr.Unc e f bun in materie de "sani".
Din ce ai spus tu(dimensiunea nodulului+adenopatia axilara) si uitandu-ma pe tab cu stadializarea ar fi un 2b,deci mai bine ca prima data.Dar e musai sa vezi rezultatul biopsiei.Doamne ajuta!
Pisikuta,eu am mai spus si inainte.Pentru picioruse strambe, e bine sa ai si parerea unui ortoped (vezi dr.Lupescu).Dr Tica e f bun,dar ai mare dreptate ca e cam expeditiv.
Cred ca te refereai la dr.Anastasescu,nu Alexandrescu,nu?
Matei a avut o atitudine de talus valgus bilateral.S-a rezolvat cu masaj,dar inca duce vf picioruselor spre interior,asa cred ca-i place.
Fisun,cum se simte Ege?Poate ne vedem maine la pitici.
Noi am fost azi la prima plaja,a fost foarte frumos.Lui Matei nu-i place in apa,dar l-am pacalit pana la urma.
Va pup si va doresc un weekend placut!
Irina si Matei-Cristian (1.sept.2005)
uite asa cresc eu

mav spune:
Buna ziua!
Am intrat doar sa va zic ca Alexia Crixiei este bine cu manuta, ele sunt plecate la Bucuresti pt 3-4 saptamani si nu au acces la net.
Madalina, imi pare rau pt mama ta... Sa te intareasca Dzeu sa treci peste aceasta suferinta si mamei tale sa-i dea multa sanatate!
Eu am pierdut si sarcina aceasta, vreau sa nu ma intrebati nimic, nu am chef de povestit.... Ii multumesc mult mamacitei, care mi-a fost alaturi si m-a ajutat enorm de mult sa trec usor peste trauma altui chiuretaj nedorit dar necesar.
Sanatate maxima pt toata lumea!!!!
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Ontica Camelia spune:
salut!
Mav . Sanatate!
Fiquelle multa sanatate mamei!
Jone, doamnele de la cresa dau semne de "shpagagioaice" sau nu le place ceea ce fac?
Sa va povestesc o perla de-a Alexandrei: eram la dus si vine "peste" mine, ma studiaza si imi spune: "Mami data viitoare cand faci pipi sa te stergi mai bine la pasarita fiindta esti cam murdara".
poze si www.dropshots.com/day.php?userid=173213&cdate=20070416" target="_blank">filme cu noi
Camelia & Alexandra -Elena
(27 feb 2004)

Fiquelle spune:
Irina, pe mama o vede dr. Visinescu pt ca doctorita ei oncoloaga e in concediu, si cred ca e dr. Unc. Biopsia va fi saptamana urmatoare, dar rezultaul nu stiu in cat timp vine.
Mav, inteleg ce simti, am trecut si eu prin asta.
De maine sunt la corectare. Sunt curioasa ce varianta va cadea....daca le pica eseu pe text la prima vedere, cei care au mai putina imaginatie au din start un dezavantaj.
_
IUBESC VIATA!