mamaliga...cu ce?
Buna fetelor!
am cumparat azi faina de malai, dar nu stiu ce sa fac cu ea.
puteti sa ma indrumati? as face mamaliga, dar cu ce? ca eu cand fac mamaliga , fac si sarmale, dar altfel nu stiu cu ce am putea manca...cu lapte, gem ...
as dori reteta cu branza si oua daca aveti...
sau se poate si ca garnitura la tocanite? si ce fel de tocanite?
mersi mult si pupici,
Claudia
Poze
Raspunsuri
claudela spune:
Noi mancam mamaliga cu branza (dulce sau sarata, dupa preferinta) si cu smantana. Mai punem si cate un ou ochi, carnaciori sau slanina prajita...
Mamaliga merge si la peste prajit, si carne prajita...Parca mi s-a facut si mie pofta... O sa amestec si eu in mamaliga...
tumpi spune:
Claudi, faina de malai, sau malai grisat?Ca din faina de malai eu una nu am facut niciodata mamaliga.
Oricum mie mamaliga imi place pa langa o ciulama, tocanita, sarmalute sau cu branza si smantana si eventual un ou ochi
Eu fac tocanita din piept de pui de exemplu.
Mai pun mamliga si pe langa spanac
Intrebai retete cu branza si oo,pai eu de ex ori fac cu branza telemea rasa peste smantana si apoi o amestec cu mamalifuta sau folosesc branza de vaci,da merge mai bine cu branza sarata..Oole le fierb in apa,nu prajite si le pun peste.Cand eram mica bunica in ceonul de mamaliga fierbea lapte si tare bun era.
Chiar mi-ai facut pofta de mamaliga
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
claudela spune:
quote:Merge mamaliga facuta si din malai grisat si din faina de malai..Doar ca mamaliga din malai grisat e mai aspectoasa, iar mamaliga din faina de malai e mai buna facuta la ceaun ...
Originally posted by tumpi
Claudi, faina de malai, sau malai grisat?Ca din faina de malai eu una nu am facut niciodata mamaliga.
Oricum mie mamaliga imi place pa langa o ciulama, tocanita, sarmalute sau cu branza si smantana si eventual un ou ochi
Eu fac tocanita din piept de pui de exemplu.
Mai pun mamliga si pe langa spanac
Intrebai retete cu branza si oo,pai eu de ex ori fac cu branza telemea rasa peste smantana si apoi o amestec cu mamalifuta sau folosesc branza de vaci,da merge mai bine cu branza sarata..Oole le fierb in apa,nu prajite si le pun peste.Cand eram mica bunica in ceonul de mamaliga fierbea lapte si tare bun era.
Chiar mi-ai facut pofta de mamaliga
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Si, Tumpi ..intr-adevar merge si mamaliga cu lapte...e chiar o delicatese!!!Papa mult si bun!!!
hcclara spune:
mersi fetele de idei...
Tumpi, eu nu am stiut ca e diferenta intre ele , eu la toata zic faina de malai...
pai, nu din aia fina, din aia grizoasa, da...
am cumparat-o de la magazinul rusesc, e "sehr gut" getestet, si ma gandeam sa le fac la astia mici ca nu mai stiu ce sa le fac de mancare...
eu am mai luat odata la wal-mart, da aia era din asta fina si nu mi-a prea placut, grizoasa nici nu am vazut pana acum aici la magazinul rusesc. si ma duc aici ca mai au si ceva produse romanesti, zacusca, tocana de legume, vinete la borcan (si sunt bune) si cand mi-e dor de ceva romanesc, dau o fuga...
si acum fetelor, cum cu branza? puneti peste mamaliga un strat de branza si apoi smantana si la cuptor? sau la cuptor nu mai trebuie? ca eu vin din Banat si la noi nu se prea mananca asa...
va rog, aveti rabdare cu mine, si scrieti-mi mura-n gura...
Claudia
Poze
claudela spune:
quote:Poti sa pui peste mamaliga un strat de smantanica, apoi de branzica, carnaciori prajiti...sau cum vrei tu ... Poti sa repeti stratificarea, si sa faci ca un tortulet...Dupa imaginatie!Poti de asemenea sa adaugi in mijloc un ousor...
Originally posted by hcclara
mersi fetele de idei...
Tumpi, eu nu am stiut ca e diferenta intre ele , eu la toata zic faina de malai...
pai, nu din aia fina, din aia grizoasa, da...
am cumparat-o de la magazinul rusesc, e "sehr gut" getestet, si ma gandeam sa le fac la astia mici ca nu mai stiu ce sa le fac de mancare...
eu am mai luat odata la wal-mart, da aia era din asta fina si nu mi-a prea placut, grizoasa nici nu am vazut pana acum aici la magazinul rusesc. si ma duc aici ca mai au si ceva produse romanesti, zacusca, tocana de legume, vinete la borcan (si sunt bune) si cand mi-e dor de ceva romanesc, dau o fuga...
si acum fetelor, cum cu branza? puneti peste mamaliga un strat de branza si apoi smantana si la cuptor? sau la cuptor nu mai trebuie? ca eu vin din Banat si la noi nu se prea mananca asa...
va rog, aveti rabdare cu mine, si scrieti-mi mura-n gura...
Claudia
Poze
tumpi spune:
Claudia, eu gasesc malai grisat la Tengelmann si parca am vazut si in Lidl.
Eu din faina de porumb fac painica si iese buna, dar in amestec cu alta faina.
Referitor la branza, poti da prin razatoare (dac folosesti telemeua) sau sa o faramitezi cu furculita si apoi sa o amesteci cu smantansa si o servesti langa mamaliguta,Nu o bagi la cptor.La coptor se face bulzul da nu am facut niciodata si nu stiu sa-ti explic cum se face,decat cum se papa
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
hcclara spune:
aha, am inteles, mersi mult...
poate ca se face si la noi in banat cu branza si smantana, dar mami nu facea si de aia habar n-am...
Claudia
Poze
claudela spune:
quote:Pai, nu o mai bagi la cuptor...
Originally posted by hcclara
claudela, si la cuptor apoi? sau nu?
Claudia
Poze